Foto bij De 100e Hongerspelen - 62

Het is jammer dat hij stierf, maar zijn dood was niet nutteloos. Hij is gestorven voor de goede zaak”, zei Shirley. “Moge hij in vrede rusten.”

“Jomie uit drie is ook gestorven”, zei Barlow, haar stylist. “Ze was een vrolijk meisje en wilde winnen voor haar zus. Ze lijkt misschien soms wat arrogant, maar ze is best aardig.”
“Het is jammer dat ze stierf, maar ze zat niet in het bondgenootschap, we hadden niets aan haar”, zei Johanna koeltjes. “We weten nu enkel dat Jillana uit twee behoorlijk meedogenloos is, het kon haar niets schelen dat er iemand stierf.”
“Dristan uit zeven is gestorven in een gevecht met Adan uit twee, om Vania’s leven te redden”, vulde Amethyst aan.
“Hij was een goed man. Hij had het al opgegeven, hij was oud. Hij was van plan om te sterven, om anderen een kans te geven”, vertelde Minne. “Eerst wilde hij Seija helpen, maar toen hij de plannen van de opstand hoorde aarzelde hij niet om mee te doen. Hij was vrijwilliger om levens te redden, die naar zijn mening nuttiger waren dan de zijne. Het is jammer dat hij zo vroeg stierf, maar hij zou het hoe dan ook niet overleefd hebben. Hij is gegaan hoe hij wilde, bij het redden van een ander. Moge hij rusten in vrede.”
“De laatste dode bij het bloedbad was Winli uit acht”, zei Inne. “Ze was een beloftevol tribuut. Aardig, moedig, lenig, een tikkeltje eigenwijs. Ze haalde een negen bij de trainingen. We konden haar goed gebruiken, helaas besliste Parel uit één daar anders over.”
De vergadering duurde nog een tijdje verder. Na de doden bespraken ze bijzonderheden van die dag, zoals ze elke nacht zouden doen. De rebellen lieten niet over zich heen lopen, ze waren op alles voorbereid.

***


“Is er nog iets gebeurd?”, vroeg Adriënne meteen aan Peli toen ze bij de Spelmakers aankwam.
“Die oude vrouw uit negen is gestorven vannacht”, zei Peli. “En dit natuurlijk.” Ze zette een filmje op. Adriënne was stomverbaasd toen ze zag wat er de vorige avond gebeurd was tussen Odette, Rue en Seija.
“Die meid uit vier verraadt de andere beroeps”, zei ze verbaasd.
“Ja”, glimlachte Peli. “Goed hé? Nu maken onze beschermelingen nog meer kans op winnen.”

Reageer (6)

  • MayCuteAngel

    Aaaahhhh, ik ben dood :S
    Hai, geestje van Winli hier ^^ Sorry dat ik zo lang niet online ben gekomen (Hebben ze in de hongerspelen eigenlijk laptops? Nee, denk het niet hea o.o) maar door de zomervakantie, het overlijden van mijn oma enz. had ik gwn geen tijd :S
    Anyway, Lovee this storyy <333 Daarom ga ik dus snel verder met lezen :)

    xx(A)

    1 decennium geleden
  • NEWgirlS

    awesome xD

    1 decennium geleden
  • xKimberley24

    Jaa goedzo dit gaat goed!!! ZE GAAN HET HALEN (yeah)

    1 decennium geleden
  • Eef95

    hoe meer kans hoe beter!

    snel verder

    1 decennium geleden
  • AyaMalik

    Snel verder...
    (new abo)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen