Foto bij 8~Charlien

*For me it's you *

Toen het ongeveer 17 uur besloten we om naar mijn appartement te gaan. Te voet duurde het ongeveer een kwartiertje voor we het appartementenblok hadden bereikt.
"Heb jij eigenlijk niemand die nu ongerust op jou zit te wachten?" vroeg ik, terwijl ik mijn sleutel in het slot omdraaide. De deur zwaaide piepend open en we stapte naar binnen.
"Nee, ik heb al een sms gestuurd dat bij een vriendin was blijven slapen." zegt hij voordat zijn blik door de ruimte gaat. Donker kleurige zetels staan tegen een muur geschoven en ernaast staat een lamp. In die zetel zat ik vaak een boek te lezen of om achter mijn laptop te zitten. Aan de andere kant van de kamer staat een Tv. Aan de muur naast de Tv hangt een foto van mij. Ik lach vrolijk op de camera en naast me zit een vriendin van me. Ik liet mijn blik verder gaan en kom bij de microfoon. In mijn vrije tijd zong ik graag liedjes. Ik slikte. Ik zal deze plek zo hard missen.
"Mooi huisje." zegt Harry. Ik knik en weer slikte ik.
"Ja, maar ik vrees dat ik een andere plek zal moeten vinden. De huurbaas heeft de prijs alweer laten stijgen en ik ben bang dat ik het niet meer ga kunnen betalen aan het eind van de maand." Ik zuchtte.
"Oh" zei Harry nogal ongemakkelijk. Ik haalde mijn schouders op. "Ach ja, ik zal het hier wel missen, maar het leven is niet altijd mooi." antwoord ik en ik gebaar dat hij het achter zich moet laten. Ik leg mijn tas en mijn sleutel op de houten tafel en vraag of hij iets wil drinken.
"Euh ja een cola is goed." zegt hij. ik knik en vertrek naar de keuken. Ik schenk twee glazen vol en ga terug naar de living. Harry staat bij mijn microfoon.
"Kan je zingen?" vraagt hij, als hij het glas aanneemt. Mijn wangen kleuren meteen rood. "Euh niet echt. Ik doe het gewoon graag." ik haal mijn schouders op. Harry kijkt me met een grijns aan en ik kan al raden wat hij denkt.
"Neeh, ik ga niet zingen!" zeg ik vastberaden. "Ach toe? Voor mij?" hij kijkt me met een pruillipje aan. Ik schud mijn hoofd.
"Nee. Harry kijk niet zo naar me." mompel ik, maar hij blijft me aankijken met van die zielige oogjes. Ik beging me lichtjes ongemakkelijk te voelen en kijk weg. Als ik terug kijk, zie ik dat Harry me nog steeds met dezelfde blik in zijn ogen naar me kijkt. Ik zucht diep.
"Best! Je kan echt irritant doen, weet je dat?" Harry lacht terug.
"Jep dat weet ik maar al te goed." grijnst hij, als ik achter de micro ga staan. Ik neem de microfoon vast en begin een van mijn lievelingsliedjes te zingen: " She read me the note he left on her bed. Stuck in her room right after she left..." Harry luistert in stilte. Ik beëindig het liedje.
"Wauw. Charlien dat was echt geweldig!" Harry klinkt oprecht. Ik voel dat mijn wangen warm worden en gegeneerd kijk ik weg.
"Euh dankje." zeg ik verlegen. Ik laat mijn blik naar hem glijden en grijns als ik een idee krijg.
"nu is het jouw beur!" grijns ik. De jongen schud zijn hoofd.
"Nee" Ik kijk hem aan met een zielige blik in mijn ogen. Net zoals hij bij mij had gedaan.
"Best!" lacht hij en hij neemt mijn plaats in. Even aarzelt hij maar begint dan can't stop love te zingen. Zijn stem laag, maar zuiver zorgt ervoor dat ik kippenvel krijg.
"Je zou moeten meedoen aan X-factor." zeg ik veel te enthousiast als het liedje gedaan is. Zijn lach zorgt ervoor dat zijn spierwitte tanden zichtbaar worden.
"Misschien doe ik dat wel eens." zegt hij met een zware stem.

Okeh, ik weet dat dit stukje niet al te goed is, maar ik wou er vandaag wel iets op zetten omdat ik gisteren niet had geschreven. Dus sorry! En mijn rapport was een grote flop.. Ik heb 3 remediëringstaken en 4 buizen ;o Gelukkig ben ik er wel door dus volgend jaar zit ik in het 4de middelbaar =) xxJulie

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen