Foto bij The argument

Omdat deze site veel te weinig Vampire Diaries verhalen heeft en al helemaal te weinig Klaroline verhalen werd er me geen keus gelaten dan de pen zelf in de hand te nemen. Laat me weten wat jullie ervan denken.

‘Hoe kon je! Hoe kon je me zo voor de gek houden!’ Caroline had Klaus overvallen toen hij uit de Mystic Grill kwam en pinde hem nu tegen de koude muur.
‘Caroline, liefste. Ik heb je niet onteerd.’ ‘Je hield me voor de gek! Je zit al weken in Tylers lichaam en zei me niets! Alle dingen die ik je gezegd heb... God, ik ben zo stom!’

Klaus bleef haar gewoon aankijken en wachtte tot de jonge vampier uitgeraasd was. ‘Ga je me niet vragen waarom ik de gelegenheid niet gegrepen heb om de privileges van je vriendje te gebruiken?’
‘Nee! Serieus, waarom Tyler? Uit alle mannen in wiens lichaam je had kunnen kruipen, waarom Tyler… Je doet je altijd voor als een gentleman bij mij, maar je houd me niet tegen als ik privédingen tegen je zeg die eigenlijk voor een anders oren waren bestemd. Je haat het dat ik slecht over je denk, maar heb je me nooit een reden gegeven om dat niet te doen. Ik bedoel, denk er eens over. Je probeert mijn relatie met Tyler te vernietigen, een bezette vrouw te versieren en mijn vriendje rond te commanderen. Je gebruikt mensen wanneer en hoe het je maar uitkomt en als ze overbodig of opstandig worden, vermoord je ze of propt hun in een kist voor tientallen of honderden jaren.
Alles draait om wat past in jouw leven. Je geeft geen zier om anderen hun leven. Als je mij beu bent, en dat gaat waarschijnlijk niet lang meer duren gezien je versierpogingen al maanden vruchteloos zijn, zul je mij vast ook zonder nadenken uitschakelen eens ik je op de zenuwen werk of één van je honderden plannen in de weg loop.’

‘Caroline, ik ben een duizend jaar oude vampier die continu wordt opgejaagd. Zoveel mogelijk informatie horen dat misschien later van nut kan zijn is als een tweede natuur geworden voor mij. Daarbij: waag het niet dat onderwerp nog één keer op te brengen. Ik borg hun op voor hun eigen veiligheid. Je ziet wat er is gebeurt, Finn is dood en Kol en Rebekah zijn al regelmatig neergestoken…’
‘Ga je nou niet verbergen achter excuses Klaus. Het was laag! Ik had hogere verwachtingen van je.’
Deze zin vrolijkte Klaus zowel op als dat het hem zeer deed. Hij was in Caroline’s achting gezonken, maar kennelijk had ze wel een redelijk hoge dunk gekregen van zijn manieren. ‘Hogere verwachting van een hybride die al je vriendin en jou zoveel leed heeft toegebracht?’

Caroline zweeg even en besefte wat ze had gezegd en werd tegelijkertijd herinnerd aan al zijn daden. ‘Ik walg van je.’
En weg was ze, de vrouw van zijn leven.
Klaus zuchtte en begon zijn wandeling naar huis. Hij wist, wanneer hij in Tylers lichaam belandde, dat het slechts een kwestie van tijd was eer mensen erachter kwamen. En dus was het indertijd zeer verleidelijk geweest in die beperkte tijdspanne zoveel mogelijk van de situatie te profiteren en te genieten van Caroline’s liefde als mogelijk.

Maar er was een reden geweest waarom hij dat niet had gedaan naast die ene kus die hij gestolen had op de avond dat ze vermoedde dat Tyler zou sterven. Die liefde zou niet echt geweest zijn, zou naar een ander gericht zijn. En Klaus wou, wanneer hij eindelijk Caroline’s liefde kreeg, dat die echt voor hem zou zijn. Daarom en ook omdat eens ze erachter zou komen dat ze had gezoend en in bed was gekropen met de originele hybride, hij zeker geen kans meer had.
Hij was er moe van. Hij was altijd iedereen een stap voor geweest maar de laatste tijd leek dat niet meer te lukken. De dubbelganger was een vampier en nutteloos, net als haar voorganger uit de middeleeuwen. De Salvatores hadden helaas stand gehouden als broers ondanks Elena’s keuze voor de jonge Stefan. Jammer, het zou een heerlijke show geweest zijn hadden die twee ruzie gekregen.

Rebekah had hem gisteren gebeld via een telefooncel. Ze zat ergens in Wenen tezamen met Matt Donovan, ex van de dubbelganger en Caroline. Kol zwierf ook net als zijn zus en Elijah ergens rond en dat maakte dus dat Klaus eenzaam en alleen in Mystic Falls was zonder enig idee wat hij moest doen.
Misschien kreeg hij de heks zo ver dat ze hem terug in zijn eigen lichaam plaatste dat hij op het nippertje heeft kunnen redden van verbranding. Dan kon hij Mystic Falls verlaten en terug over de wereld zwerven als de nomade die hij vroeger was. Maar deze keer even zonder kwaadaardig doel.
Hij had toch geen reden om in Mystic Falls te blijven. Caroline was de laatste reden geweest. En na maanden proberen moest hij haar nu toch echt opgeven. Ze zou het wel inzien binnen enkele jaren dat de aanvoerder van het footballteam toch niet diegene was die haar gelukkig zou maken.
Hij hoefde nu toch niet echt meer te vluchten. In theorie had hij alles wat nodig was: een legertje hybrides die hem beschermden, hijzelf was een hybride sinds ongeveer een jaar en niet langer een simpele oeroude vampier, hij zou niet meer vermoord worden omdat door de bloedlijnen geen enkele vampier het risico zou willen nemen te sterven door hem te vermoorden.

Het was tijd om verder te gaan.

Reageer (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen