Foto bij 12.

Wanneer Darcy en Fred thuis aankomen, gaan ze beiden op de bank in de woonkamer zitten. Fred zet de tv aan en zapt lang de kanalen. Met een zucht en een korte lach, slaat Darcy haar broer op zijn schouder met haar vuist als hij blijft zappen tussen twee kanalen om de vijf seconden.
      ‘Au!’ zegt Fred terwijl hij de afstandsbediening uit zijn hand laat glijden, die hij dan vervolgens optilt tot aan zijn schouder en ermee overheen wrijft. Hij kijkt naar zijn jongere zus met fronsende wenkbrauwen.
      ‘Waarom deed je dat?’ vraagt Fred. Darcy wijst met haar vinger naar de tv en vervolgens naar de afstandsbediening, die nu op het tapijt ligt. Fred knikt, pakt de afstandsbediening van de grond en legt het dan op de tafel voor hem en glimlacht.
      ‘Het spijt me, maar ik verveel me gewoon,’ zegt Fred en hij laat zich vallen terug tegen de rugleuning van de bank. Darcy grinnikt, ze staat op van de bank en loopt naar de tv, waar ze twee Wii-controllers van de plank pakt en de game console aanzet. Darcy gooit een controller op de schoot van haar broer en glimlacht als hij overeind veert zodra de controller hem raakt in zijn kruis.
      Een hoog piepgeluid komt uit de mond van haar broer en hij kijkt haar met een pijnlijke blik in zijn ogen aan. Darcy gaat weer naast Fred zitten met haar controller in haar hand en ze glimlacht onschuldig naar hem.
      ‘Dat doet pijn,’ zegt Fred met een geknepen stem. Darcy grinnikt zachtjes en haalt haar schouders op als Fred door de games zapt. Gelukkig dat ik niet hetzelfde kan voelen als hij dat doet, denkt Darcy met een glimlach.
      ‘Laten we gaan bowlen!’ zegt Fred enthousiast en hij kijkt naar Darcy met een twijfelachtige blik. Darcy glimlacht en knikt.

Een paar uur later, Darcy laat zich vallen terug op de bank, uitgeput van de games. Fred zet de controllers terug op de plank en kijkt lachend naar zijn jongere zus. In totaal speelden ze meer dan acht spelletjes in minder dan zes uur.
      ‘Jullie zien er moe uit, wat heb je gedaan?’ vraagt Marcy als ze de woonkamer in loopt. Fred gaat naast Darcy zitten, die vrijwel gelijk tegen hem aan leunt, en hij kijkt naar Marcy.
      ‘We hebben spelletjes gespeeld op de Wii voor vijf uur zonder pauzes,’ zegt Fred en hij slaat zijn arm om zijn zus. Marcy zet haar tas op de keukentafel en schudt haar hoofd terwijl ze naar de keuken loopt, pakt daar een glas uit de kast en vult deze met water uit de kraan.
      Een half uur later, lopen Gracie en Aayden de woonkamer in en gaan de drie tieners een film kijken op de tv terwijl ze languit op de twee banken liggen.
      ‘Hé, jongens. Hoe was het op school?’ vraagt Aayden als hij en Gracie hun tas op de keukentafel neerzetten naast die van Marcy. Darcy kijkt meteen naar haar broer, die terugkijkt naar haar. Fred geeft haar een geruststellend knikje en hij glimlacht.
      ‘Het was geweldig! Ik heb al een paar vrienden gemaakt,’ zegt Marcy en ze wendt zich tot Aayden en Gracie. Gracie en Aayden knikken beiden. Gracie kijkt dan met een glimlach naar haar jongste dochter. Darcy kijkt terug naar haar moeder en haar glimlach.
      ‘En hoe was jouw dag?’ vraagt Gracie. Darcy steekt haar duimen op naar haar moeder en glimlacht. Gracie neemt dat als een goed teken en knikt glimlachend.

Reageer (3)

  • xMissMarije

    Verderr een goed verhaal

    1 decennium geleden
  • OpenOcean

    Hihi, ik wil ook zo'n broeeeer.
    Pff, mn pb ding zit voool x'D
    Ik had de hele tijd geen tijd om te lezeen door school.
    volgende week ook niet :O
    Ik heb toetsweek ):

    1 decennium geleden
  • LiamsFlick

    Nog een stukje misschien?? :$ (flower). Echt super leuk verhaal :)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen