Foto bij 9.

      ‘Waarom moet ik nu al komen? Ik dacht dat je nog een paar uur les had?’ vraagt Fred als Darcy in de auto stapt. Darcy haalt haar schouders op en pakt haar gsm uit haar broekzak, de vraag van haar broer negerend.
      ‘Was het dan zo erg?’ vraagt Fred. Darcy knikt. Fred schudt zijn hoofd en zet de radio aan. De muziek van Matt Cardle met Starlight galmt luid door de auto heen.
      ‘Zullen we meteen naar de kroeg gaan, of wil je eerst je tas thuis dumpen en dan er heen gaan?’ vraagt Fred als hij stopt voor het rode stoplicht. Darcy haalt haar schouders op en kijkt naar buiten door het raam.
      Fred tikt langzaam met zijn vingers op het stuur en begint zachtjes mee te zingen met het nummer als hij de auto parkeert op de parkeerplaats van de lokale kroeg, die Greold heet. Dat klinkt als een mix van green en gold, denkt Darcy en ze giechelt zachtjes.
      ‘Kom op, Darce. Laten we eens gaan kijken hoe de kroeg er van binnen uit ziet’, zegt Fred en hij stapt uit de auto. Darcy volgt haar broers voorbeeld en stapt ook uit de auto. Fred doet zijn auto op slot, pakt Darcy’s hand vast en samen lopen ze Greold naar binnen.

De geur van sigarettenrook, alcohol en zweet begroet Darcy wanneer haar broer de deur voor haar open houdt. Darcy’s ogen worden groot en ze begint te hoesten. Fred slaat haar voorzichtig op haar rug en lacht zachtjes.
      ‘Ik zal stoppen met lachen, ik zie dat je dit niet grappig vindt’, zegt Fred als hij ziet dat Darcy hem met een dodelijke blik aankijkt als ze is uitgehoest. Darcy knikt en laat zich door haar broer naar een lege tafel leiden en ze gaat vervolgens op een stoel zitten. Dan komt de barman naar de tafel toe gelopen en vraagt hen wat ze te drinken willen. Fred bestelt twee glazen cola voor hen beiden en de barman loopt weg na te zeggen dat hij zo weer terug is.
      Nu wendt Fred zich tot zijn zusje en kijkt naar haar terwijl ze speelt met een bierviltje en ze lijkt geen aandacht te besteden aan hem, noch wat er om haar heen in de kroeg gebeurt.
      Als Darcy de ogen van haar broer op zich voelt branden, kijkt ze naar hem op met een vragende blik in haar ogen.
      ‘Zo, denk je dat we van deze kroeg onze stamkroeg kunnen maken?’ vraagt Fred. Darcy haalt haar schouders op en kijkt de kroeg rond. Het is niet een grote kroeg, maar het is gezellig en ziet er goed uit en daardoor doet de grootte er helemaal niet toe. De houten tafels en stoelen zijn bruin en er ligt een gebreid tafelkleed op de tafel die groen is met gouden franjes. De gordijnen zijn groen en met gouden kwasten. Kortom, de enige kleuren in de kroeg te bekennen zijn groen en goud, plus het bruin van het meubilair. Hier komt zeker de naam van de kroeg vandaan.
      Dan kijkt Darcy terug naar haar broer en knikt. Fred glimlacht naar haar en ziet de barman vanuit zijn ooghoek in hun richting lopen met een dienblad in zijn handen. De barman stopt bij hun tafel, laat het dienblad rusten op zijn heup en zet de twee glazen cola voor hen neer op tafel.
      ‘Alsjeblieft’, zegt de barman met een glimlach. Darcy lacht naar de barman en neemt een slok van haar cola.
      ‘Dank u’, zegt Fred en kijkt hij naar de barman, die knikt als antwoord, waarna hij weer weg loopt. Zodra de barman weg is, Fred neemt een slok van zijn cola en slaakt een verlekkerende zucht.
      Darcy grinnikt zachtjes en zet haar glas terug op tafel. Wanneer Darcy rond kijkt in de kroeg, ziet ze een bekend gezicht, ergens achterin in de kroeg. Het is Harry! Als ze verder kijkt aan de tafel van Harry, ziet ze Zayn en Liam naast hem zitten.

Reageer (1)

  • OpenOcean

    O.ooooooooooooo
    Gaat er wat gebeuren?
    Pfff, ik zie de hele tijd Fred Weasley voor me.. Als haar broer..

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen