Foto bij 01 - Change

Dit plaatje is haar
Hope you like it?

“Wat heb je met je haar gedaan?” Mijn moeder frunnikt wat aan mijn roze haren. “Het was altijd zo mooi. En nu –“
“Is het verpest,” maak ik zuchtend haar zin af. Ik geef haar nog een laatste zoen op haar wang en loop dan via perron 9 ¾ naar de trein. Dat was op het nippertje, ik zou al bijna te laat komen. Door de drukte bots ik tegen een persoon op, waardoor ik mijn overvolle koffer laat vallen.
“Oh, sorry. Laat me je helpen.”
Ik kijk naar het gezicht van.. Harry Potter. Gelijk duw ik hem bij mijn koffer weg. “Ik doe het zelf wel. Rot toch op.” Met mijn zware koffer storm ik snel de trein in, in de hoop hem niet meer tegen te hoeven komen vandaag. Het liefst had ik hem het hele jaar vermeden, maar ook ik weet dat dat niet mogelijk is. Ook hij zit helaas op deze oh zo geweldige school.

Ontevreden zoek ik naar een plek waar ik plaats kan nemen. Ik wil niet bij Slytherin, al helemaal niet bij Gryffindor. Zuchtend neem ik na een tijd toch plaats bij Ravenclaw. De enige afdeling die nog een lege coupé over had. De bomen razen voorbij en Hogwarts komt steeds dichterbij. Ik kleed me snel om en besef me dat ik net op tijd ben. De laatste tijd heb ik het niet zo op het opschieten, maar nooit kom ik te laat. Door een persoon die heel de tijd maar loopt te schreeuwen wordt ik één van de vele bootjes in geduwd. Samen met drie andere eersteklassers naast me.
“Vind je het ook zo spannend?” Het meisje dat het dichtst bij me zit kijkt me nieuwsgierig aan, waardoor er wel een antwoord van mij verwacht wordt.
“Een beetje,” geef ik dan toch eerlijk toe. “In welk afdeling verwacht je te komen?”
“Gryffindor, zeker weten.”
Verafschuwd kijk ik het meisje naast me aan.
“Ik ben trouwens Hayley.”
Ik mag Gryffindors niet zo, maar dit meisje is dan wel de enigste uitzondering.

Reageer (2)

  • Vervain

    Leukleuk!

    1 decennium geleden
  • Knives

    Leuk geschreven meid!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen