Foto bij Ch.42 - Talk

(pov Maria)
Terwijl ik de toonbank aan het schoonmaken was stormt Mike naar binnen. Ik keek hem aan en glimlach ‘’wat is er schat?’’. ‘’Joe! Dat is er wat er is’’. Ik probeerde hem te kalmeren ‘’rustig, er zitten hier klanten’’. De mensen keken onze kant op. Ik glimlach ‘’niks aan de hand’’. ‘’Ik word gek van hem, hij loopt de hele tijd achter me aan, alsof hij me loopt te bespioneren’’zei hij pissig. Ik keek hem aan ‘’nee, zoiets zou hij nooit doen’’. Hij trok een wenkbrauw op ‘’geloof me, hij bespioneerd me’’. Ik zucht en keek naar de toonbank ‘’wat wil je dat ik doe?’’. ‘’Hou alsjeblieft afstand van Joe’’. Een flits van Andrew verscheen op m’n netvlies. Ik schud m’n hoofd ‘’je klinkt als m’n ex, en ik zou dat nooit doen, ik mag misschien af en toe boos op hem zijn, maar we maken het altijd goed’’. Hij zucht. Ik hield me weer stil. ‘’Laten we nou geen ruzie maken’’. ‘’goed..zorg jij maar dat die vriend van je mij niet lastig valt’’. Ik knik ‘’ik zal wel met hem praten’’. Hij knikt en drukt een kus op m’n lippen ‘’nou, dan ga ik weer verder’’. ‘’wanneer kom je weer langs?’’. Hij haalt z’n schouders op ‘’ik kijk wel, oke?’’. Ik zucht en knik ‘’Prima’’.
Ik keek op de klok en zag dat het al 6 uur was. Ik pak m’n jas en zei m’n baas gedag en liep naar het station en pak de bus terug naar huis. Het rook muffig in de bus. Ik keek naast me, waar een oud echtpaar zaten. Ik glimlach en keek naar buiten. Tegenover me zat een jongen, met lang haar, muziek te luisteren.
Ik stap uit bij m’n halte en liep naar m’n ouders huis toe en liep naar binnen. ‘’Ik ben er weer’’. M’n moeder kwam eraan gelopen met Allyson ‘’hey schat’’. Ik neem Allyson over ‘’bedankt voor het oppassen’’. Ze glimlacht ‘’geen dank’’. Ik glimlach en neem de tas weer over ‘’goed, dan ga ik naar huis’’. Ik leg Allyson in de kinderwagen en nam afscheid en lopen terug naar huis.
Onderweg voelde ik me achtervolgt. Ik keek achter me maar zag niks een angstig gevoel bekroop me. Het huis kwam al snel in zicht. Ik pak de sleutel en deed de deur open en liep naar binnen. ‘’zo,wij zijn binnen’’. Allyson keek me aan. Ik glimlach en haal haar eruit en loop naar de woonkamer.

(pov Joe)
Ik kreeg een telefoontje van Maria of ik langs wou komen omdat ze wou praten. Ik nam Winston mee en stap in de auto en reed haar kant op. Zou Mike met haar hebben gepraat?.
Ik bel bij haar aan. Ze deed open ‘’hey’’. Ik glimlach ‘’hey’’. We liepen naar binnen. Ik liet Winston los en lopen naar de woonkamer. Ik nam plaats op de bank. ‘’Ik had Mike vandaag in de winkel’’. En daar hebben we het. ‘’oh’’. ‘’Jah,en die had er erover dat je hem lastig viel?’’. ‘’Ik deed niks’’. Ze zucht ‘’Joe, maak het niet moeilijker dan het al is, anders dan loopt het net zoals het liep met Andrew’’. Ik keek naar Allyson ‘’ik wil jullie alleen beschermen misschien heeft hij wel contact met die Andrew’’. Ze trok een wenkbrauw op en keek me ongelovig aan ‘’natuurlijk niet, waarom zou hij?’’. Misschien hadden Nick en Rieneke gelijk, misschien draaide ik wel door. Ik schud m’n hoofd ‘’laat maar, laten we dit allemaal maar vergeten’’. Ze glimlacht en knik ‘’lijkt me een sterk plan’’. Ik glimlach ‘’nog sorry voor alles’’. ‘’mij ook’’. Ze nam Allyson op schoot ‘’we kunnen straks wel een filmpje kijken’’. Ik knik ‘’Prima, Winston vermaakt zich hier prima’’.
Maria gaf Allyson nog een flesje en liep samen met haar naar boven. Ik pak de zapper en begon te zappen.
Even later kwam ze weer beneden ‘’heb je een film gevonden?’’. Ik knik. Maria kwam met een halve bak ijs aan ‘’dit is nog over van gisteravond met Danielle’’.
Ik was allang blij dat we weer normaal met elkaar omgaan. En toch voelt het niet goed om het bijltje er bij neer te leggen.

omg heel slecht, maar.. ik dacht.. ik moet een vuller hebben

Reageer (3)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen