Kennelijk was ik in slaap gevallen, want ik werd wakker van een tweetal stemmen. Ze schreeuwden naar elkaar.
'How could you do this to Eleanor!'
'Do what to Eleanor! I didn't do anything!'
'You did! I saw you! I saw the way you looked at her! She was sleeping with her head on your chest and you were stroking her hair!' Harry was kwaad, woest, witheet.
'So? Nothing happened, she just fell a sleep for God's sake, Harry!'
'She's my sister Lou! What is it with her that you like so much?' Het bleef stil. Ik durfde mijn ogen niet te openen. Ik was bang dat ze zouden zien dat ik wakker was. Ik slikte en luisterde ingespannen.
'She just looks so much like you,' mompelde Louis, duidelijk genoeg zodat ik het nog net kon horen. Mijn ogen vlogen open en ik staarde naar de tv. Had Louis dat nou echt gezegd? Betekende dat wat ik dacht dat het betekende? Ging Louis nou echt zeggen dat hij verliefd was, op zijn beste vriend?
'I'm sorry, what?'
'Nothing.'
'I heard what you said Tomlinson. What do you mean? Ofcourse she looks like me! But-'
'Forget it Hazza,' zei Louis snel. Harry mompelde iets.
'Wake her up and bring her home.'
'Don't worry,' zei ik snel, 'I'm up and awake and leaving now.' Ik stond op en keek de twee jongens beide even aan. Er hing een vreemde spanning tussen de twee.
'Give me your keys Harry, I'll bring the car back tomorrow.' Harry staarde me aan.
'Never mind, I'll walk.'
Zonder nog iets te zeggen liep ik langs de jongens heen. Ik greep mijn jas van de kapstok en trok mijn schoenen uit.
'Jules! Wait! Julie Malory Styles! Stop right there!' Zijn stem deed me beven. Hij was kwaad. Ik slikte en draaide me langzaam om. Zijn bruine krullen verschenen in de deuropening. Louis verscheen achter hem. Ik beet op mijn lip. Ik voelde me ineens heel klein tegenover hem.
'Now, let me bring you home,' zei hij rustig en begeleidde me naar zijn auto. Louis bleef in de deuropening staan en staarde ons na.
In stilte reden Harry en ik naar mijn appartementje een aantal straten verderop. Pas toen hij de motor afzette opende ik de deur. Hij zei geen woord en keek toe hoe ik de deur opende. Pas toen ik de deur wilde sluiten riep hij mijn naam. Ik keek hem vragen aan.
'I'm gonna talk to you tomorrow. Call Louis when you get upstairs.' Hij sloot het raam en reed weg. Ik sloot de deur en liep naar de lift. Ik haalde diep adem en stapte in toen de lift beneden kwam.

Reageer (2)

  • Boulevard

    Verder!

    1 decennium geleden
  • Nyara

    snel verder! x

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen