Foto bij - Six Months -

(pov Maria)
Ik had de overdracht gekregen, en het was tijd om het huisje in te richten. Ik liet Allyson bij m'n moeder. Samen met Mike zet ik de potten verf neer. Alles wat niet geverfd mag worden zat onder het tape. Mike grijnst ''zullen we maar beginnen?''. Ik knik en pak de roller en begon met het verfen van de woonkamer. ''waar gaat Allyson slapen?''vroeg hij. ''in dat kamertje naast mijn kamer''. Hij knikt en verft verder. Ik keek naar hem en glimlach. Hij glimlacht en drukt plagend een kus op m'n mondhoeken. Perongeluk sloeg ik tegen zijn arm waar nu verf op zit. ''hea!''. Ik keek hem lachend aan ''dat kwam perongeluk''grinnik ik.
Hij tilt me op en grijnst ''ik laat je zien wat perongeluk is''. Hij legt me neer op de bank en gaat boven me hangen. Voorzichtig drukt hij z'n lippen op de mijne en beantwoord ik hem kort. Ik trok me lachend terug ''kom, anders krijgen we dit niet af''. Hij ging van me af en grijnst ''dat kwam ook perongeluk''. Lachend pak ik m'n verfkwast weer en ging weer verder met schilderen. Nadat de meeste muren al klaar waren keek ik om me heen ''als jij dit afmaakt, dan ga ik met de babykamer beginnen''. Hij knikt. Ik glimlach en loop naar boven. Daar stonden 3 potten met beige-roze verf. Ik begon met verfen. Gelukkig was het geen grote kamer. Ik zet de radio aan en bewoog wat mee op de muziek.
Even later was ik klaar en keek om me heen. De meeste verf zat op m'n muur dan op m'n lichaam, en daar was ik best trots op. Ik loop naar beneden waar Mike nog steeds bezig was. ''ben je nou nog niet klaar?''vroeg ik grijnzend. Hij keek achterom ''ben je al klaar dan?''. Ik knik en loop naar m toe en sla m'n armen om hem heen. ''of moet ik je nog helpen?''. Hij knikt met een pruillipje.
Nadat de muren waren geverfd werd het al later. Ik keek op m'n horloge en zag dat het al half 7 was. ''zullen we maar stoppen?''. Hij knikt ''ik denk dat we wel klaar zijn''. Ik knik en kijk om me heen ''en anders doen we het morgen wel hoor''. Samen ruimen we de spullen op. ''blijf je bij ons eten?''. Hij glimlacht ''als dat mag''. Ik knik en samen lopen we terug naar de auto.
Eenmaal thuis stond het eten al klaar. Wanneer ik m'n handen had gewassen til ik Allyson uit de box ''hey schat, mama heeft je gemist''. Ze keek me lachend aan. Ik glimlach en geef haar een knuffel en druk een kus op haar slaap. Ik nam haar mee naar de keuken en ga op ene stoel zitten en zette haar op schoot. Allyson keek naar Mike. Ik glimlach ''ja, en dat is Mike''. Ze hield zich wat stil. Ik zet haar in de eetstoel en gaf haar haar potje. Na het eten werden m'n oogleden zwaarder. Ik keek naar Allyson die nog aan het spelen was. ''ik ga naar boven''. M'n ouders knikken. Samen met Mike en Allyson liep ik naar boven. Ik zet Allyson op bed met wat speelgoed en plof er zelf naast. Mike ging naast me liggen. Ik kroop in z'n armen en zette de tv aan. Zachtjes streelt z'n vingertoppen over m'n arm. Ik glimlach en druk een kus op z'n wang.

Reageer (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen