Foto bij The reason

Ik had nog wat halve drabbles liggen en dingen waar ik niet helemaal tevreden over was. Dit is daar één van.

Rose Tyler is een gevaarlijke vrouw. Niet op de manier van de Cybermen. Ook niet zoals een Sontaran of de Slitheen of de Master gevaarlijk zijn, en al helemaal niet op de manier van een Dalek. Rose is aardig en barmhartig en dapper en lief en meelevend, en precies dat maakt haar zo gevaarlijk.
      Rose Tyler is een gevaarlijke vrouw, want de Doctor is een gevaarlijke man. Niet opzettelijk, niet omdat hij ervoor kiest, maar soms lijkt het precies op de manier waarop een Cyberman gevaarlijk is; of een Sontaran, de Slitheen of de Master. Zo nu en dan zelfs op de manier van een Dalek, al haat hij zichzelf daarvoor. Maar bovenal is hij gevaarlijk op de manier van een Time Lord, en dat het allerergst, want overal in het universum en zelfs daarbuiten is alleen het horen van zijn naam al voldoende om oude vijanden te laten beven.
      Want hoewel de Doctor nooit iets slechts zou doen zonder reden, en hoewel hij zonder een Police Call Box uit de vijftigerjaren helemaal in zijn eentje zou zijn, heeft hij wel de kracht en de kennis om verschrikkelijke dingen te doen. Hij zou zonnen kunnen laten imploderen, bevolkingen uitroeien en planeten veranderen in niets meer dan een wolkje sterrenstof. Hij zou het universum kunnen vullen met het gekrijs van hen die hem probeerden te dwarsbomen.
      Maar hij zou zoiets nooit doen zonder reden. Dat is wat Rose Tyler zo gevaarlijk maakt, want de Doctor wil haar bij zich houden. Hij houdt van haar, en dat is belachelijk simpel en beschamend zwak, maar het is de beste reden die er is.

Reageer (2)

  • Lix

    Toen ik in mijn mail keek en zag dat je een nieuw hoofdstuk had geschreven, zat ik bijna met mijn hoofd tegen het scherm aan gedrukt.
    Echt prachtig dit verhaal <3

    1 decennium geleden
  • Emrys

    Geweldig echt.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen