Foto bij Ch.25 - Song writing

(pov Joe)
Nick en Rieneke waren weer naar huis toe gegaan. Ik liet hen naar buiten en liep terug naar de woonkamer. M'n blik gleed naar het papiertje waar m'n songtekst opstond. Ik ging op de bank zitten en pakte voorzichtig het blaadje van de tafel af en begon m'n tekst weer opnieuw te lezen.
De deurbel ging en ik leg ht papiertje weg. Ik liep naar de deur en deed open. Sarah stond voor me neus. ''we moeten praten''. Ik liet haar binnen en samen lopen we naar de woonkamer. ''waar wil je het over hebben?''. ''over jou, hou jij nog van Maria?''vroeg ze terwijl ze op de bank gaat zitten. Ik keek haar verontwaardigd aan en schud m'n hoofd ''nee, natuurlijk niet, als ik van haar zou houden, zou ik toch niet voor jou kiezen''. Een klein verzekerd glimlachje toverde zich op haar gezicht. Waarom blijf ik tegen mezelf en tegen Sarah liegen?. ''meen je t?''. ''Sarah, je vraagt dit zovaak en ik geef je telkens hetzelfde antwoord''. Ze zucht ''soms weet ik het gewoon niet meer Joe''. Ik bleef stil denkend aan een goed weerwoord. Haar telefoon ging af en ze keek ernaar ''deze moet ik opnemen, sorry''. Ik knik. Ze stond op en liep naar de keuken. Ik haal opgelucht adem. Na een tijdje kwam ze weer terug ''sorry, ik moet zo weg. ik moet op m'n nichtje passen''. Ik knik ''zie ik je vanavond?''. Ze knikt en glimlacht. ''tot vanavond''. Ik glimlach ''tot vanavond''. Ze drukt een kus op m'n lippen die ik kort beantwoord. Ik liet haar eruit en liep naar de woonkamer en ging weer zitten en keek naar de songtekst. Ik pakte pen en schreef verder :

Kiss me like you wanna be loved
Wanna be loved
Wanna be loved

Yeah I've been feeling everything
From hate to love
From Love to lust
From lust to truth
I guess that's how I know you


(pov Maria)
Mike was met Allyson aan het spelen. Glimlachend keek ik naar hun beide. Allyson was niet tevreden en begon te huilen. Ik zucht en nam Allyson over ''waarom doe je zo? Het is Mike maar, je kent hem toch wel?''vroeg ik en begon haar te troosten. ''ik denk dat ze me niet zo aardig vind''zei Mike. ''ik denk dat t gewoon van die prikjes komt dat ze wat hangerig wordt, ik breng haar wel naar bed''. Hij knikt. Ik glimlach en liep naar boven en deed Allyson in de slaapzakje en deed haar terug in haar ledikantje. ''weltrusten''. Ik deed de gordijnen dicht en liep terug naar beneden. Zuchtend plof ik naast hem neer op de bank ''ik moet een oppas regelen voor morgen, aangezien ik moet werken''. ''Misschien wil Joe wel oppassen''. ''denk je?''. Hij knikt ''hij is toch gek op haar?''. Ik knik ''maar ik was bot tegen hem vanochtend''. Hij keek me aan ''waarom?''vroeg hij. Ik zucht ''ik weet het niet, het was niet m'n bedoeling, ik dacht er achteraf pas aan''. Ik kon mezelf wel voor m'n hoofd slaan. Ik zucht en staar naar de grond.
Mike ging na een paar uur weer weg en ik bleef alleen in de woonkamer. Ik pak m'n telefoon en bel Joe. Na een paar seconden werd er opgenomen ''met Joe". ''hey.. met Maria''stamelde ik ongemakkelijk. ''hey''. Ik staar naar de grond ''ik wou.. even sorry zeggen van vanochtend, het was niet netjes van me''. ''het is al goed''. Ik teken met m'n vinger rondjes op de bank. ''weet je het zeker?''vroeg ik voor de zekerheid. ''natuurlijk''. ''goed.. en ik heb nog een vraagje''. ''stel hem''. ''wil jij morgen misschien op Allyson passen? M'n ouders zijn weg, en Allyson is een beetje grieperig en doet wat vervelend tegen andere mensen behalve tegen jou, en ik moet werken''.Ik hoor Joe grinniken ''natuurlijk, met plezier, hoelaat moet ik morgen komen?''. ''8 uur''. ''is goed, zie je me wel verschijnen''. ''bedankt, je bent m'n reddende engel, als ik ooit iets voor je kan doen''. ''misschien ooit''zei hij. Ik glimlach ''prima bye''. Ik hing op en liet me achterover zakken op de bank.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen