s' Avonds leest en schrijft ze altijd in haar dagboek.
Lieve mama,
Was jij hier nu maar?
Bij jou was ik altijd veilig maar jij moest gaan, verweg naar India want je vond iemand anders leuker dan papa.

'Ga je slapen?' vroeg papa Teun. Feliene sloeg haar roze dagboek dicht en legde hem op haar nachtkastje.
Feline is een meisje die zit op de basisschoel de Hoeve in groep 6. Haar beste vrienin is Angla, zei steund Feline wanneer ze haar moeder mist want haar vader is er niet altijd. Die is veel aan het werk. Feline haar moeder is in India bij haar nieuwe man. Over een maand gaan ze trouwen maar Feline vindt dat niet leuk en gaat het tegen houden. Ze heeft de nieuwe vriend van haar moeder wel eens gezien. Ze zegt altijd dat hij er niet uitziet. Hij heeft kort zwart haar en een bril. Vaak een spijkerbroek aan, maar dat ziet er niet al te luxe uit. Daar leven ze in de puin, hebben bijna geen geld terwijl ze hier zo gelukkig waren met z'n drieetjes. (H)
Samen rijden Feline en haar vader in de auto naar school, natuurlijk ik zijn zwarte trainings pak. 'Vanmiddag moet je weer naar Oma! Wanneer Feline het zwaar heeft is op het moment dat ze naar haar Oma moet. Dat moet ze alles doen! Afwassen, schoonmaken, eten koken. Niet echt wat je doet als je bij je oma bent die hoort je te verwenen. Ze lijkt wel een heks. Een ronde bril en een zwarte hoed, helemaal zwart gekleed. Felice zit op school, gebracht door haar vader. Ze hoopt zo dat ze met Noa mee mag, logeren in de tuin en dan hoeft ze niet naar haar oma!
'Zie je wel!' Noa loopt naar het bord en Feline ziet het ook. Er hangt een hele hele kleine foto van haar vader op het bord!Ze vindt het raar en kijkt Noa aan. 'Mijn vader gaat toch niet stiekem met de juffrouw.'
'Nee, laat het hopen van niet.' En Feline haalt de foto van het bord, gooit het in de prullenbak en loopt boos weg. 'Ik ga bij jou wonen!'Roept Feline naar Noa. Ze loopt naar haar toe geeft een knuffel en laat een traan vallen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen