Foto bij 1. Als je niet meer terug kan

'Je gaat vanmiddag zeker weer naar je knollen' Jordin draait zich om en kijkt me strak aan. 'Ik heb er niet eens een dus ik zou me bek maar houden'. Jordin staat op en slaat met zijn hand op mijn tafel. 'Rustig hé juffie'.
'Jordin Klaver, zitten nu!' meneer de Vries komt binnen lopen. en kijkt erg boos. Gelukkig, nog 5 minuten.. Dan gaat de bel. Weg van die stomme kinderen.. Weg van school

Ik kijk naar de kinderen die het gezellig hebben, praten over.. Ik weet eigenlijk niet waarover, maar niet over paarden. Over stoere dingen, niet waar ik over praat..
'Heey!' er komt een meisje naast me fietsen en ik kijk haar verbaasd aan. 'Uh, hoi?' Ik ga recht op me zadel. 'Was jij het nou die een stal zocht voor je pony?' het meisje kijkt me vrolijk aan. 'Ja, wat dan?' het meisje remt af. 'Wacht hoor ik moet hier in ! Maar anders moet je het even opzoeken, het heet Stal de Boshoeve !' Ze rijd het bos in. 'Zal ik doen, doei!' Ze kijkt nog even om 'Doei Merel'.
Ik kijk verward voor me uit. Merel..? Hoe weet ze mijn naam? Wie is zij eigenlijk?

Ik gooi me fiets neer en ren naar binnen. 'Hoi Merel, hoe was het op school?' Mijn moeder zit op de bank met een kop thee, zoals altijd..
'ohja.. mwa, ging wel' Ik ga ook op de bank zitten en pak de laptop.
Hoe heette het ook al weer. Ja, ik heb het! Stal de Boshoeve, zo heette het! Ik tiep het in en vind Hotel de Boshoeve, plaats de Boshoeve.. Ja! Stal de Boshoeve. 'Wil je ook een kopje?' mijn moeder kijkt me aan. Soms word ik zo gek van der, we kunnen dan wel rijk zijn. Maar ze kan wel iets slordiger zijn.. Iets minder deftig.. 'Ja hoor'.
'graag of niet hoor' mompelt ze. Ik negeer haar maar en staat naar het beeldscherm. Nu nog het telefoonnummer..

Ik pak de telefoon en typ het nummer in. 'Wat doe je Merel?' mijn moeder kijkt me aan. 'Ik heb misschien een stal waar Ramona kan staan' Ze staat op en gaat naast me zitten 'Oh wat leuk! Gelukkig hebben we haar gereserveert je verdient he-'.
'Maham, wil je even stil zijn, ik ben aan het bellen' Ze doet haar hand voor haar mond 'Sorry schat!' ze doet alsof ze haar mond op slot draait en gooit het sleuteltje weg.

'Hallo, u spreekt met Henri Hoeve' wat een duistere stem, ik schrok zelfs een beetje. 'Hoi met Merel, ik wilde vragen of mijn pony bij uw stal mocht staan'.

Reageer (3)

  • Merel01

    staar naar het beeldscherm

    1 decennium geleden
  • Merel01

    Ik ga recht op me zadel zitten.
    sorry voorde spelfouten, als je er nog meer zit meld het dan maar even.
    Hoofdstuk 2 word beter (;

    1 decennium geleden
  • Merel01

    Ik zie hier nog een spelfout staan:
    meneer de Vries komt binnen lopen. en kijkt erg boos.
    er moet geen punt tussen, ik weet niet hoe je dit moet veranderen,
    dus excuses voor het ongemak.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen