I think music in itself is healing. It's an explosive expression of humanity. It's something we are all touched by. No matter what culture we're from, everyone loves music.

Maandag 23 oktober 2006



~ Mila Adams

Met een zucht loop ik naar mijn kluisje. De lesdag is voorbij, eindelijk. Ik verberg een geeuw achter mijn mond. Ik ben kapot. Van het weekend heb ik maar weinig geslapen. Ik moest het hele weekend werken in de bakkerij en in het café. Tussendoor moest ik nog ergens ruimte zien te maken voor school. Het is me gelukt, maar vraag me niet hoe.
Ik moet nog minstens een half uur wachten op de bus naar huis. Hij zal in ieder geval niet druk zijn.
Ik sluit mijn kluisje en loop door de school. Het is veel stiller dan normaal. Zo heel veel mensen zijn er dan ook niet meer. Als ik langs het auditorium loop, zie ik dat die helemaal leeg is. Ik open de deur, die op een kier stond, wat verder en loop naar binnen. De vleugel staat er nog, gelukkig. Ik hoorde wat geruchten dat ze hem weg wouden laten halen. Gelukkig zijn de geruchten niet waar geweest of is het plan niet door gegaan.
Ik zet mijn tas tegen een van de poten. Met een zucht ga ik op het bankje zitten. De laatste keer dat ik speelde was in de zomervakantie. De piano waar het weeshuis over beschikt, stond toen buiten. Omdat ik op dat moment niks anders te doen had, was ik maar gaan spelen. Langzaam aan kwamen alle kinderen rond me zitten.
Een glimlach verschijnt op mijn gezicht. Nu is er niemand om rondom te gaan zitten. Ik sla de eerste noot aan van het liedje dat me als eerst te binnen schiet. Ik doe de eerste paar noten een aantal keren over om het gevoel weer te krijgen. Dan begin ik echt met spelen en zing ik er bij.

Na nog even gespeeld te hebben, doe ik de piano weer dicht. Ik pak mijn tas op en kijk verbaasd om me heen.
Nee, waarschijnlijk verbeeld ik het me. Een zucht verlaat mijn mond. Waarom zou er nog iemand op dit tijdstip in de school zijn? Ik slof het auditorium weer uit. Nog een kleine 10 minuutjes wachten op de bus. Ik kan beter maar alvast mijn jas pakken. Als ik deze mis, moet ik weer een uur wachten. Dan zou lopen zelfs sneller geweest zijn.

Laten jullie reacties en kudo`s achter? <33

Reageer (5)

  • AlreadyGone

    Leuk deeltje!
    Snel verder!
    x

    1 decennium geleden
  • HappyFruits

    leuk!
    ik geef een kudo ;)

    1 decennium geleden
  • darksunside

    snel verder(K)

    1 decennium geleden
  • jerasu

    ikmmag hopen dat ze het zich niet verbeeldde en dat bill daar verliefd stond te kijken.. hihi snel verder!!

    1 decennium geleden
  • AngelicPower

    Snel verder!!(Y)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen