Mijn zus komt mijn kamer binnen. Ze roept dat ik moet opstaan. Ik sta met moeite op en ga me aankleden. Ik moet opschieten, want ik was al laat. Ik doe gauw mijn make-up en ga naar school. Als ik op school kom staan Kirsten en Piper al op mij te wachten. We lopen samen naar binnen. Chris en Claire zitten er ook al. We praten over wat we gister gedaan hebben. Chris in met Claire mee geweest naar haar huis. Daar hebben ze nog wat leuks gedaan. Piper is naar de paarden geweest en Kirsten had nog wat afgesproken met vriendinnen buiten school. Ik was ’s avonds nog aan het werk geweest. De bel gaat en ik ga samen met Chris en Aiden naar de les. We hebben geschiedenis. Als we het lokaal binnenkomen gaan we met zijn drieën naast elkaar zitten. Ik zit in het midden en Chris en Aiden zitten elk aan een kant van mij. De les begint en ik vind het een beetje saai, want het is steeds hetzelfde onderwerp. We zitten wel gezellig te kletsen, maar we letten ook op. De les is al snel voorbij. We gaan met zijn drieën naar de grote kantine. Claire zit al op Chris te wachten en zegt: “He, lieverd.” tegen Chris.
Kirsten, Piper en Alice zijn er ook. We kletsen over van alles en nog wat. Tot opeens Kirsten aan mij vraagt: "Wie vindt je eigenlijk leuk?"
Daar wordt ik rood van. Ik zeg: "Dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Maar je weet hoe ik over Chris denk. Dat als ik hem zie een raar gevoel krijg in mijn buik."
Daarop zegt Piper:"Daar moet je dan goed over nadenken. Wie je wel en wie je niet leuk vindt."
"Daar heb je gelijk in. Ik zal er over nadenken." zeg ik.
De pauze was afgelopen. We gaan allemaal naar onze les. Ik heb les samen met Chris en Aiden. We hebben natuurkunde. Ik zit naast Chris en Aiden zit achter ons. De les begint. Ik zit de hele tijd omgedraaid naar Aiden. Ik krijg er een waarschuwing voor dat ik moet opletten. Dus ik draai me weer om en ga dan met Chris zitten kletsen over het vak natuurkunde en wat we moeten doen. "Ik snap het niet zo goed meer." zeg ik.
"Wat snap je dan niet meer?" vraagt Chris
"Ik snap de lesstof niet zo goed. Kan je het me uitleggen?" vraag ik.
Hij probeerd het me uit te leggen. Uiteidelijk snapte ik het ook. De les is al snel afgelopen. We staan op en pakken onse spullen en gaan naar de volgende les. We hebben engels. Chris en ik lopen samen naar het lokaal. Ik loop ondertussen na te denken over hoe het nou allemaal precies zit. Hoe ik me nou precies voel. Bij het lokaal staan Alice, Kirsten en Piper al te wachten. We gaan het lokaal binnen. Ik ga tussen Kirsten en Piper in zitten. Chris en Alice zitten achter ons. De les begint. We zitten te kletsen, maar we letten ook op.
"Hmm, wat moet ik nou doen?" zeg ik nadenkend.
"Wat is er?" vraagt Piper nieuwschierig.
"Ik weet niet wat ik met mezelf aanmoet." zeg ik verdrietig en nadenkend.
"Hoezo dat dan?" vraagt Kirsten bezorgt.
"Nou, jullie weten hoe ik mij voel tegenover Chris. Er is namelijk ook een andere jongen in het spel." zeg ik.
"Oja, wie dan?" vragen Piper en Kirsten nieuwschierig.
"Jullie kennen hem toch niet!" zeg ik uitdagend.
"Zeg nou wie het is." zegt Kirsten nieuwschierig.
"Hij is een collega van mij. En zo vaak zie ik hem niet." zeg ik vrolijk.
"Vertel nou wie het is!" roept Piper nieuwschierig.
"Nee, dat doe ik niet. Ik weet namelijk nog niet zeker hoe ik me nou precies voel." zeg ik vrolijk.
De bel gaat en we hebben pauze. We lopen met zijn allen naar de kantine. Daar zitten Claire en Aiden al op ons te wachten. We begroeten elkaar vrolijk. Ik vraag aan Aiden hoe het met hem gaat.
"Het gaat wel, maar het kan beter." zegt hij neutraal.
"Wat is er dan?" vraag ik nieuwschierig.
"Nou, eigenlijk vind ik ieand leuk." zegt hij blozend.
"Oja, maar je hebt toch een vriendin of niet?" vraag ik.
"Dat is zo, maar ik vind haar niet meer leuk en iemand anders wel. Dus het is een beetje verwarrend." zegt hij verward.
"Dat snap ik, maar wie vind je dan wel leuk?" zeg ik vragend.
"Nou, ik kan het nu niet zeggen." zegt hij.
"Oke, dan gaan we toch een stukje lopen." zeg ik.
We lopen gezellig even naar buiten om te praten. Ik heb het gevoel dat hij het niet wil zeggen, omdat er te veel mensen bij waren. Waaronder waarschijnlijk ook degene die hij leuk vind.
"Oke, vertel het maar. We zijn nu buiten. Ver weg van de anderen." zeg ik vrolijk.
"Nou, eigenlijk vind ik Claire leuk. Maar zij heeft ook een vriend en ik heb een vriendin." zegt Aiden berouwvol.
"Ja, dat snap ik dat je daar me zit. Zal ik aan Claire vragen zie zij eigenlijk leuk vindt." zeg ik vrolijk.
"Dankje zou je dat voor mij willen doen!" zegt hij vrolijk.
"Tuurlijk, waarom niet. Daar zijn we toch vrienden voor of niet?" zeg ik.
"Ja, dat is waar. Zullen we terug gaan, want ze zullen zich wel afvragen waar we zijn." zegt hij.
Als we terug lopen komen we Jack tegen. Hij loopt gezellig met ons mee, want hij was naar ons op zoek gegaan. We zijn net terug als de bel gaat. Ik vraag nog snel aan Claire wanneer ze vrij is, want ik wil nog even met haar praten. Ze is om dezelfde tijd vrij als wij. We spreken af dat we elkaar ontmoeten in de grote kantine. Daarna gaan we met zijn allen naar de les. We hebben wiskunde. Ik ga naast Chris zitten en Kirsten, Piper en Alice gaan voor ons zitten. De les begint en de leraar begint met uitleggen. We beginnen aan een nieuw hoofdstuk. Het nieuwe hoofdstuk gaat over rekenen met breuken. Ik snap er eerst niet zoveel van, maar naarmate de leraar meet uitlegt, snap ik het wel. Na de uitleg heb ik nog wat vragen voor de leraar over het vorige hoofdstuk, omdat ik bepaalde dingen nog niet snap. Als de leraar me dat uit gelegt heeft snap ik het wel. Ik ben wel een beetje afwezig tijdens de les. Ik zat na te denken hoe het zit met Aiden en Claire. Of ze hem leuk vindt of niet. Of ze Chris echt leuk vindt. De leraar vraagt wat aan mij, maar ik merk het niet. Chris stoot mij aan en wijst naar voren. Ik schrik op en beantwoord de vraag. Al snel is de les afgelopen. De bel gaat en ik ga naar de grote kantine. Ik ben benieuwd wat Claire te zeggen heeft. Ze zit al in de kantine te wachten op ons. Ik vraag aan Claire of ze met mij mee wil lopen. Dat doet ze.
"Mag ik vragen waarom je mij wou spreken" zegt Claire vragend.
"Nou, ik heb van iemand gehoord dat hij je leuk vind. En nu wil ik weten wie jij eigenlijk leuk vindt?"zeg ik vragend.
"Ehm, ik denk toch echt dat ik iemand anders dan Chris leuk vind." zegt ze vrolijk.
"Wie vind je leuk dan?" zeg ik vragend.
"Nou, eigenlijk vind ik Aiden leuk." zegt ze.
"Maar waarom heb je dan een relatie met Chris?" vraag ik nieuwschierig.
"Omdat ik hem eerst leuk vond en daarna niet meer." zegt ze.
"Ah, op die manier. Maar zou je het uitmaken met Chris om een relatie te krijgen met Aiden?" vraag ik nieuwschierig.
"Ehm, dat weet ik nog niet. Ik denk het wel, maar alleen als hij mij ook leuk vindt." zegt ze.
"Als ik nou zeg dat hij jou leuk vindt. Wat dan?" vraag ik.
"Dan zou ik het uitmaken met Chris om een maand later wat met Aiden te beginnen." zegt ze.
"Denk je dan niet dat Chtis veel verdriet zal hebben?" zeg ik vragend.
"Ik denk het wel, maar ik denk dat hij ook iemand anders leuk vindt. Alleen ik weet niet wie." zegt ze.
"Oke, als ik het goed begrijp wil je Chris verlaten voor Aiden." zeg ik.
"Ja, zo ongeveer wel ja." zegt ze vrolijk.
"Oke, ik zal er over nadenken wie ook alweer zei dat hij jou leuk vond." zeg ik vrolijk.
We nemen afscheid en Piper en Kirsten staan op mij te wachten, want ze wisten dat ik even met Claire wou praten. We gaan samen een terasje opzoeken om te kletsen en wat te drinken. De rest was allang naar huis toen de bel van de laatste les was gegaan. Ik stel aan ze voor om met zijn allen een weekje weg te gaan. Piper en Kirsten kijken mij beide vragend aan. Zodat ik het wel moet uitleggen.
"We gaan in de vakantie een week op vakantie met onze vriendengroep. Wat vinden jullie daarvan? Dat is toch gezellig of niet?" vraag ik.
Piper en Kirsten kijken elkaar aan en Piper zegt dat ze het een leuk idee vind. Dus kijk ik Kirsten vragend aan. Om te weten te komen wat zij er van vind.
"Ik vindt het een goed idee. We moeten het wel met zijn drieen aan de anderen voorleggen. Alsof we het met zijn drieen hebben bedacht." zegt ze.
"Daar geef ik je gelijk in. Ik wil niet met de eer gaan strijken. Dat is niet eerlijk tegenover jullie, want ik heb het eerst met jullie besproken. Voordat ik het aan de anderen had voorgelegd." zeg ik vrolijk.
We spreken af dat we het de volgende dag met de anderen gaan bespreken. Dan kunnen wij het alvast aan onze ouders gaan vragen en er verder over nadenken. We nemen afscheid en gaan allemaal onze eigen weg. Piper en Kirsten fietsen samen naar huis en ik fiets alleen naar huis. Als ik thuis ben vraag ik het gelijk aan mijn moeder. Ze vindt het een goed idee. Dan moeten we ook de kosten gaan delen door de hoeveelheid mensen er mee gaan. Als ik 's avonds in bed lig gaat mijn mobiel. Piper stuurt mij een sms. "Mijn ouders vinden het een goed idee dan moeten we ook de kosten delen." zegt ze.
Ik stuur terug dat mijn ouders het ook een goed idee vonden en dat ik dat ook had bedacht. Ik leg mijn mobiel weg, want ik ga slapen. Ik doe het licht uit en ga slapen. Ik schrik midden in de nacht wakker van mijn mobiel. Chris stuurt mij een sms. "Weltrusten en slaap lekker :) xx" zegt hij.
Ik stuur een sms terug. "Weltrusten en jij ook slaap lekker :) xx".
Ik leg hem weer weg en ik ga verder slapen.

Reageer (2)

  • kornelype

    Leuk!!!
    Ga zo door!!
    Leuk lang hoofdstuk!!!

    -xxx-

    1 decennium geleden
  • fruityelixer

    omg geweldig om te lezen en mooi lang hoofdstukje :P please snel verder! love het verhaallijn! (flower)(K)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen