Foto bij OS16 || Liam Payne voor ZiamStylison

ik ga snel vandaag, hier hebben we een Liammmmm!

‘LOUIS’ gil ik uitgelaten als ik stem van mijn broer beneden hoor. Ik storm de trap af en wil hem omhelzen. Dan verstijf ik en staar naar de vijf jongens. Vervolgens wordt ik knalrood en bijt verlegen op mijn lip. ‘Oh, hey’ weet ik uit te brengen. ‘Lynne!’ zegt Louis enthousiast en hij knuffelt me. ‘Lang niet gezien broertje’ zucht ik en ik woel even door zijn haar. ‘Ik heb je gemist kleintje’ zegt hij en ik kijk hem zuchtend aan. Hij lacht en loopt door naar de woonkamer. Zijn vrienden, en bandleden kijken me even glimlachend aan en steken allemaal hun hand op. Mijn blik glijd naar Liam en ik wordt meteen knalrood. ‘Nou eh hoi’ weet ik uit te brengen voor ik weer naar boven ren. Oh god, hoe duidelijk kon het zijn?

De rest van de dag sluit ik mezelf op in mijn kamer. Ik was sowieso verlegen, en die vrienden van Louis waren zo druk. Maar als Liam er bij was wist ik toch helemaal niks nuttigs uit te brengen, dan zat ik beter boven. Als we gaan eten moet ik wel naar beneden. ‘Wil je de tafel even dekken?’ vraag mijn moeder en ik knik. Ik gooi een tafelkleed op de grote houten tafel en begin hem uit te spreiden. ‘Zal ik helpen?’ de diepe stem naast me laat me schrikken. Met grote ogen kijk ik Liam aan. ‘Eh.. nee hoor dat hoeft niet. Het lukt wel’ zeg ik met een trillende stem. Hij glimlacht. ‘Nee hoor, ik doe het graag’ zegt hij en ik bijt op mijn lip. ‘Oh, oke.. ehm. De borden staan daar’ zeg ik zachtjes en ik wijs naar de kast. Hij glimlacht weer en ik heb het gevoel dat ik elk moment door mijn benen zal zakken. Snel draai ik me om en loop naar de keuken. Ik pak bestek en loop terug naar de tafel. Ik leg alles netjes langs de borden en raak op een gegeven moment per ongeluk Liam’s hand. Alsof ik me gebrand heb trek ik mijn hand terug en wordt meteen vuurrood. Oh god ik moest hier mee stoppen… Vanuit mijn ooghoek zie ik hoe Liam me even onderzoekend aan kijkt en ik loop snel terug naar de keuken. Ik pak de overige spullen en als alles staat roep ik dat we kunnen eten.

‘Hello love’ grijnst Harry en ik kijk ongemakkelijk naar de grond. ‘Harry laat mijn zusje met rust’ roept Louis en Harry krijgt een klap tegen zijn achterhoofd. Ik glimlach even geamuseerd en ga snel zitten. Ik zit er maar stilletjes bij terwijl de jongens druk praten over Londen en de aankomende tour. Na het eten ruim ik af, en Louis helpt me. ‘Wat vind je van de jongens?’ vraagt hij en ik kijk hem verbaast aan. ‘Hoezo? Ik heb ze toch wel vaker gezien?’ vraag ik en hij knikt. ‘Jawel.. wat vind je van Liam?’ ik kijk hem verward aan, terwijl ik mijn rode kleur probeer te verbergen. ‘Ik snap niet waar je het over hebt Lou’ mompel ik terwijl ik afwaswater pak. ‘Laat maar’ zegt Louis en hij loopt de keuken uit. Ik begin aan de afwas en neurie zacht een liedje.

Ik droog de spullen af en pak een paar glazen om in de kast te zetten. Ik hoor de zachte stemmen van de jongens in de keuken. Als ik me om draai krijg ik bijna een hartverzakking als Liam achter me blijft te staan. ‘Jezus’ mompel ik geschrokken en ik hap naar adem. Liam lacht zachtjes. ‘Slecht geweten?’ grijnst hij en ik wordt rood. ‘Nee, ik hoorde je niet aankomen’ mompel ik en hij glimlacht. ‘Kan ik helpen?’ ik kijk hem verbaast aan. ‘Vind je je vrienden zo vervelend dat je mij telkens komt helpen?’ vraag ik en hij lacht. ‘Nee joh, ik ben gewoon nieuwsgierig naar jou’ ik trek mijn wenkbrauwen op maar wordt al snel knalrood. Ik zwijg en ga verder met opruimen.

‘Ik bedoel, je bent heel anders dan Louis. Louis is.. luidruchtig, spring op iedereen af. Jij bent veel.. stiller, mysterieuzer’ zegt hij langzaam en ik bijt op mijn lip. ‘Ja.. denk het’ mompel ik ongemakkelijk en ik kijk hem even aan. Wat wilde hij hier nu mee zeggen? ‘Lynne wil jij koffie zetten?!’ roept mijn moeder en ik rol met mijn ogen. ‘Tuurlijk’ roep ik terug en ik loop naar het koffieapparaat. Ik tril een beetje nerveus als hij blijft toekijken. Kon hij niet weg gaan? Hij had geen idee wat hij met me deed. ‘Zal ik helpen?’ Liam wil de koffiebus pakken, die in een kastje boven mijn hoofd staat. Ik schud mijn hoofd al mijn hij trekt de koffiebus naar zich toe.
Alles gaat heel snel, de koffiebus komt met een rotvaart naar beneden en knalt op het aanrecht. Hij knalt open en alle koffiepoeder vliegt over me heen. Het is even doodstil en ik staar geschokt naar mijn kleren en de grond. ‘Kut… sorry’ piept Liam en ik kan gewoon niks uitbrengen. Het blijkt zelf in mijn haar te zitten.

‘Gaat alles goed hier? We hoorden wat kab… Jezus wat hebben jullie nu gedaan!’ roept Louis verbaast en hij kijkt rond. Liam wordt rood. ‘Ik eh..’ begint hij en Louis schiet in de lach. ‘Ik dacht dat je mijn zusje ging versieren, niet ging ondergooien met koffie’ ik staar stomverbaast van Louis naar Liam en storm dan snel de keuken uit. Waar sloeg daar nu wel op. Ik vlucht naar mijn kamer en trek snel andere kleren aan, deze gooi ik maar bij de was. Ik borstel mijn haar en besluit die straks maar even te wassen, ik rook naar koffie. Ik draai mijn haar in een slordige knot en kruip op bed met mijn laptop.

‘Lynne? Mag ik binnen komen?’ ik glimlach even. ‘Ja hoor!’ roep ik terug en Liam stapt binnen. ‘Sorry van eh net’ mompelt hij een beetje verlegen en ik glimlach. ‘Maakt niet uit’ hij komt naast me op het bed zitten en kijkt me even aan. ‘Ik eh, moet je iets bekennen’ zegt hij aarzelend. Ik kijk hem afwachtend aan. ‘Ik vind je leuk, echt echt heel erg leuk’ gooit hij er uit en ik staar hem verwonderd aan. ‘Echt? Ik bedoel… waarom?’ mompel ik verward. Hij glimlach. ‘Je bent echt een heel leuk meisje’ mompelt hij en hij wordt rood. ‘Louis denkt dat je me leuk vind’ zegt hij dan en ik wordt nog roder dan ik al was. ‘Hmm, Louis kent me te goed’ fluister ik en hij begint te stralen. ‘Wil je, zou je dit willen proberen?’ zegt hij zenuwachtig en ik bloos. Dan knik ik. ‘Ik wil het rustig doen, we gaan bijna op tour. Maar dan kom ik terug. Denk je.. zou je.. willen wachten?’ stamelt hij en ik bloos. ‘Natuurlijk’ weet ik nog uit te brengen en hij lacht vrolijk. ‘Ik beloof dat ik terug kom, voor jou’ zegt hij en ik kan hem alleen maar glimlachend aankijken.

Reageer (2)

  • TeamNosh

    AAAWWWHHHHH das echt wel heel schattig:$
    haha ik kan deze leuke verhaaltjes wel opeten:Y)

    oxo(cool)

    1 decennium geleden
  • STYLINSANE

    Awwhh! Wauuww.!
    Amazayn!
    Bedankt voor het schrijfen. (flower)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen