Foto bij pillowfight

'Wauw, coole kamer! Van mijn moeder zou ik nooit ziets mogen doen!' zei Romeo, duidelijk wel onder de indruk. 'Bedankt' zei ik. Romeo liep naar de matras toe en gooide zijn tas erop toen ging hij op mijn bed zitten en hij keek nog eens rond. 'Echt cool' zei hij.

We hadden ons omgekleed en nu zaten we, in onze gezellige zwarte pyjama, op ons bed, ofwel matras. We waren over van alles en nog wat aan het praatten. Over de voor- en nadelen van gothic zijn bijvoorbeeld. Het was ontzettend fijn als mensen, zodra ze je zagen, meteen een andere kant uitliepen en dat sommige jongens ineens niet meer naar het wc moesten als je binnenkwamen. Minder was wel dat sommigen niet bang waren maar ons haatten. Gezellig, maar niet heus.
Ik liet me achterover zakken en in mijn kussen zinken. ‘Hoe gaan ze om met goths in jou school?' vroeg Romeo op een gegeven moment. ‘Zolang we niks verkeerds doen laten de leeraren ons met rust. De leerlingen daarentegen. Ze rustten niet voordat we de school uit zijn. Raven is daar een voorbeeld van. Maar normaal laten ze ons zijn wie we zijn. We staan ook meestal in een groep. Het valt op maar mijn vrienden zijn nu eenmaal állemaal goths.’ ‘Waarom vraag je dat?’ ‘Gewoon, ik wil alleen niet weer gepest worden,’ zei Romeo stilletjes. Ik zag dat hij het er duidelijk moeilijk mee had. ‘Maar waarom eigenlijk?’ vroeg ik. ‘Waarschijnlijk omdat ik stom ben ofzo. Ik weet het niet precies maar ze hadden wel gelijk ik was inderdaad…’ Hij kon zijn zin niet afmaken want ik mikte een kussen naar zijn hoofd.
‘Waar was dat voor nodig!?’ riep hij. ‘Jij, bent niet stom,’ gromde ik. ‘Zij, zijn stom! Ze hebben niet zomaar het recht om iedereen stom of idioot te noemen. Oke, pesten kan een groot gat in je zelfvertrouwen maken maar jij bent écht alles behalve stom,’ zei ik. ‘Echt?’ vroeg hij. ‘Echt,’ zei ik overtuigend. Romeo glimlachte naar me. ‘Ow Marco, dit nog.’ Ik kreeg het kussen terug naar mijn hoofd geslingerd. ‘Wacht maar af,’ bromde ik speels en drukte mijn, en zijn, kussen in zijn gezicht. Romeo wrong zich los en duwde me neer op mijn bed. Ineens werd onze pret verstoort door een wel héél irritant geluid. Allebei keken we opzij. Op mijn nachtkast lag Romeo’s gsm opgewonden te trillen. ‘Vast mijn ma,’ zei Romeo. Ik trok een wenkbrauw op. ‘Leg ik later wel uit,’ zei hij en hij boog zich naar gsm. ‘…’ ‘Jah, alles is goed’ ‘…’ ‘Waarom ik zo hijg? Ik heb al mijn kracht nodig om Marco onder me te houden’ ‘Wat!?’
Ik hoorde zijn moeder gillen tot hier en ik schoot in de lach. Romeo drukte kwaad een kussen in mijn gezicht. Ik hoorde alleen nog maar wat gemurmel tot hij het kussen van me af haalde. ‘Alles goed?’ vroeg ik. ‘Buiten dat mijn ma nu denkt dat ik homo ben is alles wel goed,’ zei hij zuur. Weer schoot ik in de lach. ‘Dat vind ik niet grappig!’ riep hij kwaad. ‘Ik vind het héél grappig,’ lachte ik. Romeo rolde met zijn ogen en kroop terug op zijn matras. Ik liet me ontspannen in mijn kussen zinken. Ik staarde even naar het plafond en zuchtte.

Reageer (3)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen