Foto bij 03

ik zat wat te zappen in de avond op de tv, tot ik een liedje hoorde waar de tranen in mijn ogen schoten: dit pakt niemand ons meer af heette die. ik moest gelijk aan me zusje denken.

De volgende dag werd ik weer wakker van mijn wekker, ik had echt de neiging om mijn wekker in de prullebak de donderen maar ik deed het maar niet. ik ging even douche en kleede me aan, liep naar beneden en pakte wat te drinken, ik had niet zo honger. ik stopte alles in me tas dat ik nodig had vandaag en bladerde door me agenda op zoek naar me rooster. ik had vandaag gym en Nederlands, Engels, economie en ckv. dat word nog wat met gym dacht ik maar misschien was het briefje gister helemaal niet over mij, beelde ik het mezelf gewoon in. daar hoopte ik op en deed mijn agenda met mijn rooster weer terug in mijn tas, deed mijn jas en sjaal om, pakte me moebiel en sleutels, riep nog even doei naar me moeder en ik liep naar de tuin om me fiets te pakken en ik reed naar de tunnel waar Elin staat te wachten.

Ik zag Elin al staan en groette haar 'hee''hee'riep Elin terug. ' we waren geen van tweeën spraakzaam en dat vond ik ook niet erg. we waren nooit echt spraakzaam geweest maar toch waren we de beste vriendinnen en ik was blij dat ze er bij was.
ik zag in de verte al de school en die jongen die me gister liet struikelen, en ik zag dat hij net zo knap was als gister.
'hee'zei de jongen 'ik heb me gister niet zo goed voor gesteld maar ik ben max''hallo'ik ben liz maar dat wist je al en dat is Elin''hallo'zei hij nog een keer terwijl hij naar me keek en ik snapte er niks van dat hij nu ineens zo aardig deed terwijl hij me gister liet struikelen en raare dingen naar me hoofd had geslingerd. 'hee max waarom sta je bij die nieuwe?''oh euh'zei hij 'ik stond met Elin te praten en euh die nieuwe kwam er bij staan die nieuwe dacht ik, ja ik ben nieuw maar Elin toch ook? 'oh ik dacht al'zeiden zijn vrienden en ze liepen langs ons, groette alleen Elin en liepen met max naar de ingang van de school.

toen wij ook binnen waren zei ik tegen Elin 'El''ik vond het best wel raar hoor daarnet''oh ja ik ook'zei ze alleen maar en ik besloot het er bij te laten en we liepen naar ht gym lokaal.

gym
gym was een hele ramp, eerst kreeg ik een bal tegen me hoofd en ik dacht dat de andere stonden te lachen, daarna struikelde ik weer en (dit vond ik heel raar) hielp max me overeind maar toen opeens liet hij me vallen en zag ik zijn vrienden lachen en had ik een bonkend hoofd, en in de kleedkamer toen we eindelijk klaar waren gingen de meisjes lachen en wezen ze naar me benen die helemaal niet behaard waren maar zei vonden volgensmij van wel en het ergste vond ik nog dat Elin me ook uitlachte zag ik in me ooghoeken en toen iedereen weg was bleef ik zitten en gleden de tranen uit mijn ooghoeken.

bij Nederlands, Engels, Economie en ckv lieten ze me gelukkig met rust en zat ik naast Elin, ik vroeg haar in een briefje waarom ze lachte bij gym, sorry Liz dat ik lachte maar het ging vanzelf echt sorry, nog vriendinnen? ik dacht na en schreef toen ook op een briefje: oké het geeft niet maar leuk was het niet en natuurlijk zijn we nog vriendinnen ik legde het briefje op haar tafel en toen ze het gelezen had glimlachte ze. na de les fietsen we samen naar huis en liet ze me weer lachen en daar was ik erg blij mee, oké 1 keer je beste vriendin uitlachen is niet erg toch dacht ik.

toen ik thuis kwam ging ik gelijk aan me huiswerk met muziek, ik haalde wat te eten gewoon een patatje voor mijn moeder en mezelf want we hadden niks om te koken want mijn moeder deed niet meer zoveel boodschappen, alleen de hoognodigen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen