ik was blij dat de bel ging. ik zat nog niet eens een halve dag op school en ik was al blij dat de bel ging, ik stopte me spullen in me tas en ging samen met El het lokaal uit. 'wel een leuke klas'zei ze , 'mmm gaat wel'antwoorde ik terug.
De school was voor mij echt een doolhof, ik was blij dat Elin naast me stond en de weg wel wist,( dat vond ik heel dapper) en kwamen we gewoon optijd in de lokalen. eerst hadden we geschiedenis dus liepen we daar heen. ik zag dat het andere kinderen waren dus daar was ik wel blij mee, maar niet voor lang, toen we daar binnen kwamen moesten Elin en ik appart zitten omdat er twee tafels vrij waren maar niet naast elkaar, ik vond dat nog niet zo heel erg en dat meisje naast wie ik naast moest zitten leek me wel aardig dus ik strompelde naar dat tafeltje. dat meisje keek naar me en schreef toen wat op een briefje, ik weet dat het onbeleefd is maar ik moest kijken wat er op stond want ze keek me eerst aan, maar ik wenste dat ik niet had gekeken want toen ik keek op dat briefje stond er: haha Tim en Max hadden gelijk ze ziet er echt niet uit en de rest kon ik niet meer lezen maar ik wist dat het over mij ging dus draaide ik mijn hoofd om en de hele les probeerde ik de les te volgen maar ik zt te denken waarom ze me op de eerste dag al pesten maar ik kon niet veel bedenken, ik was net zo als de andere dacht ik zelf.

thuis
ik was blij dat de laatste bel ging en ik speerde naar huis. ik had al doei gezegt tgen Elin ze wilde nog even op school blijven zei ze. Toen ik thuis kwam zat mijn moeder me al op te wachten, sinds de dood van mijn zusje bleef ze alleen maar thuis en keek naar de foto van haar voordat ze leukemie kreeg. 'hoi mam'zei ik en ik zette me tas in de gang 'hoi lieverd hoe was het op je nieuwe school?'normaal had ik vreselijk gezegt maar nu wilde ik haar niet nog meer verdriet geven en daarom zei ik: 'ja het was wel leuk ik heb gelijk nieuwe vienden gemaakt' 'mooizo'glimlachte ze een beetje dat had ze na de dood van mijn zusje niet meer gedaan en ik wist dat ik het beste gedaan had. 'vond Elin het ook leuk?''ja''heel leuk'zei ik en ik ging naar boven naar mijn kamer.

ohja ik moest nog eten maken dacht ik een uurtje later, ik maakte het eten nu want als het aan mijn moeder had gelegen had ze deze hele week al niks gegeten, ik liep naar beneden en zette een pan soep op. ik had eigenlijk geen honger maar mijn moeder moest eten dus maakte ik het wel. ik deed tomatensoep in een pannetje en snijde stokbrood, een kwartie later zaten we ongeveer te eten, naja eten ik nam af en toe een hap en mijn moeder nam ook af en toe een hap. ik was alleen nog maar met mijn moeder want mijn vader is weggegaan toen ik was en mijn moeder was dar zo kapot van dat ze niet de moeite genomen had om een andere man te zoeken en nu mijn zusje dood is heeft ze het helemaal moeilijk, dat mijn vader helemaal niet meer gebelt had om te vragen hoe het ging maakte het alleen maar moeilijker voor mijn moeder en het was nu al een paar maanden geleden. ik had het er ook moeilijk mee, maar ik probeerde mijn leven weer op te pakken, mijn moeder niet.
toen we een beetje gegeten hadden ging ik het opruimen en me moeder hielp mee en zei: 'dankjewel voor het eten Liz enzo, ik zou niet weten wat ik zonder je zou moeten'ík hou van je' 'ik hou ook van jou mam en ik omhelsde me moeder en ik probeerde niet aan morgen te denken dat ik weer naar school moet, ik moet gewoon voor mezelf opkomen dacht ik,
maar dat ik makkelijker gedacht dan gedaan.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen