Foto bij OS8 || Niall Horan voor Veerleo

Hij heeft lang geduurd, maar hier is die dan :)

‘Fynn!’ gilt een bekende stem en ik duik in elkaar. ‘HELP, IEMAND RED ME!’ gil ik en er worden twee armen om mijn middel geslagen. ‘Te laat!’ lacht de jongen in mijn oor en ik schiet in de lach. ‘Goedemiddag meneer Horan’ zeg ik glimlachend en hij draait me even rond. Dan zet hij me terug op het muurtje waar ik zat en komt naast me zitten. ‘Waar zijn de jongens?’ vraag ik nieuwsgierig en hij kijkt me bijna teleurgesteld aan. ‘Die komen zo’ mompelt hij dan en ik knik. Ik trek het clipje uit mijn haar, die bijna uitgezakt was en steek de pluk haar dan terug omhoog. Er valt een ongemakkelijke stilte tussen ons, wat me wel een beetje verbaast. Niall en ik konden het altijd super vinden. ‘Waar is my little Fynn?’ gilt een stem door het hele park en ik kijk lachend op. ‘Harrrreeeeh’ gil ik gespeeld-wanhopig en ik spring overeind. ‘Here I am!’ gil ik en ik zie hoe hij naar me toe rent. Ik grijns en ren zijn kant op. Als ik bijna bij hem ben schiet ik om hem heen en ren naar Louis, Liam en Zayn toe. ‘Hey jongens!’ zeg ik lachend en ze grijnzend breed. ‘Je bent zo hard afgewezen Haz’ lacht Zayn en ik kijk Harry even grinnikend aan.

‘Ga je mee naar ons?’ vraagt Liam en ik kijkt ze nadenkend aan. Niall komt ook aansloffen en kijkt ons rustig aan. ‘Nou vooruit’ knik ik met een brede glimlach en ze grijnzen. ‘Kom, ik moet je even vertellen over Eleonor’ zegt Louis en hij trekt me mee. De hele weg naar hun appartementencomplex verteld hij over zijn laatste date met haar, ze waren echt superleuk samen. Eleonor was echt een super lief meisje, en precies iemand die Louis verdiende. Louis was gek op haar en Eleonor was gek op Louis. Ze waren gewoon… perfect eigenlijk. Eng om te zeggen, maar het was wel zo. Eleonor kon er tegen dat Louis regelmatig weg moest, en Louis was betrouwbaar als geen ander. Ik glimlach en knik naar Louis tijdens zijn verhaal.

Als we bij hem en Harry zijn komen alle jongens mee, behalve Niall. ‘Ik ga naar m’n kamer’ mompelt hij afwezig en hij sjokt weg. Ik kijk hem verbaast na, en bijt verward op mijn lip. ‘Zo doet hij al een tijdje’ zucht Liam en hij kijkt Niall net als de rest na. ‘Kun jij niet eens met hem praten?’ vraagt Harry en het duurt even voor ik door heb dat hij het tegen mij heeft. ‘Ik? Nee joh! Waarom ik? Jullie kennen hem veel beter’ ratel ik. Ze kijken me allemaal doordringend aan. ‘Jij bent een meisje, jij bent veel beter in dit soort dingen’ ik trek mijn wenkbrauwen op en rol dan met mijn ogen. ‘Alsjeblieft!’ smeekt Louis en ik geef me over. ‘Oke. Oke’ mompel ik en ik loop langzaam naar de deur van Niall’s kamer. Ik kijk even achterom en gebaar dat de jongens weg moeten gaan. Dan klop ik voorzichtig aan. ‘Niall?’ roep ik aarzelend en de deur gaat langzaam open. ‘Oh hey Fynn’ mompelt hij. ‘Mag ik binnenkomen?’ vraag ik en hij knikt. ‘Wil je iets drinken?’ ik loop naar de bank en ga zitten. ‘Cola?’ hij knikt en schuifelt langzaam naar het keukentje. Ik ga in kleermakerszit zitten en wacht op Niall. ‘Mag ik je iets vragen?’ zegt hij als hij ook zit en ik knik. ‘Natuurlijk!’ hij knikt langzaam en lijkt even na te denken.

‘Wat vinden meisje leuk?’ ik staar hem stomverbaast aan. ‘Hoe bedoel je, leuk?’ vraag ik aarzelend en hij bijt even nadenkend op zijn lip. ‘Bijvoorbeeld als date?’ ik glimlach. ‘Is het een meisje, doe je daarom zo?’ vraag ik nieuwsgierig maar hij blijft me aankijken, zonder verandering in zijn gezichtsuitdrukking. ‘Oh nou eh… dat is heel verschillend denk ik. De ene wil graag iets heel romantisch, de ander gewoon iets simpels als uit eten en weer iemand anders wil gewoon thuis op de bank’ zeg ik aarzelend. ‘Dus dat ligt aan het meisje’ mompel ik nog. Hij staart voor zich uit. ‘En jij? Wat zou jou perfecte date zijn?’ zijn ogen twinkelen even nieuwsgierig en ik bloos een beetje. ‘Hmm. Romantisch, maar wel echt iets van de jongen zelf. En niet iets afgezaagds als naar de film. Daar zit je de hele tijd stil. Nah’ mompel ik nadenkend. ‘Ik denk dat de date pas perfect is als de jongen perfect is. Op dat moment’ zeg ik glimlachend en ik kijk Niall weer aan. Zijn blauwe ogen staan een beetje droevig. ‘Niall wat is er? Nu echt?’ vraag ik maar hij schud zijn hoofd. Ik zucht zacht en kijk hem bezorgt aan. ‘De jongens zijn bezorgt om je Niall, ik ben bezorgt om je. Probeer alsjeblieft voor jezelf uit te vinden of wat je ook dwars zit, het waard is om zo in de put te zitten’ zeg ik zachtjes. Niall knikt alleen en ik sta op. ‘Dag Niall’ mompel ik, waarna ik hem in een korte omhelzing trek. Ik kijk bij de deur nog één om en zie hem met zijn handen in zijn haar, voorovergebogen op de bank zitten. Het deed me pijn hem zo te zijn. Hij was één van mijn beste vrienden…

Ik besluit maar naar huis te gaan, en daar eet ik wat, kijk een tijdje tv en duik dan in bed. Niall spookt nog een lange tijd door mijn hoofd maar uiteindelijk zak ik weg in een diepe slaap.

Zijn gezicht komt dichterbij en ik hap even naar adem. Als ik recht in zijn blauwe ogen kijk lijkt het alsof hij mijn hele ziel bloot legt. ‘Ik hou van je Niall’ fluister ik, waarna hij zijn lippen zacht op die van mijn drukt. ‘Ik hou ook van jou Fynn’ fluistert hij.

Ik schiet overeind en zit recht overeind in bed. Wat was dat nu voor een droom? Verward stap ik uit bed en loop naar de badkamer om te douchen. Als ik nog even snel een blik op mijn telefoon werp zie ik een berichtje van Niall. Ik open hem en laat mijn ogen over de tekst glijden. Kunnen we praten? Wil je 10 uur vanavond bij t park van gisteren zijn? X Niall ik stuur terug dat ik er zal zijn en loop dan naar de badkamer.

10 voor 10 stap ik ’s avonds de deur uit, stiekem een beetje zenuwachtig. Ik wist niet waarom, maar het was wel zo. Ik loop langzaam richting het park en ben precies op tijd. Mijn telefoon piept en ik kijk snel naar het berichtje. Ik ben helemaal achterin, bij de oude boom x Niall ik begin te lopen over het paadje. Uiteindelijk verlaat ik het pad en loop een stukje door de bosjes. Dan kom ik bij de grote oude boom, er hangt al jaren een grote schommel in en het stukje gras er omheen is een beroemd picknick plekje. Nu is de plek verlicht door vele kleine kaarsjes en bij de boom ligt een picknick kleed en mand. Verbaast loop ik er naar toe, op zoek naar Niall. Opeens komt die achter de boom vandaan en hij kijkt me zenuwachtig aan. ‘Niall’ zeg ik glimlachend en hij stapt naar me toe. ‘Fynn… ik.. de reden dat ik zo doe’ zijn stem hapert even en hij haalt eerst diep adem voor hij verder gaat. ‘Ik vind je leuk Fynn. En ik wil je voor mezelf, ik wil je mijn vriendinnetje kunnen noemen, je kussen, je knuffelen, van je houden’ ratelt hij en ik knipper verrast met mijn ogen. Dan wordt ik knalrood en kijk even rond. ‘Dus dit is allemaal voor mij?’ vraag ik zacht en hij knikt. ‘Dat is echt heel lief Niall, een perfecte date' fluister ik, doelend op het gesprek van gister. Hij bloost een beetje en ik glimlach. Ik druk een kleine kus op zijn lippen voor ik naar het kleed loop. ‘Jou kennende zit daar eten is, toch?’ vraag ik met een stralende glimlach en Niall loopt met een gelukkige glimlach naar me toe.

Reageer (5)

  • SpecialMofo

    Super lief!

    1 decennium geleden
  • Veerleo

    aaaaaaaawh omg zo cute! <3 THAAANKS

    1 decennium geleden
  • TeamNosh

    super schattig, ik hou hier zo van (flower)

    1 decennium geleden
  • xmajorie

    Wat lief! <33

    1 decennium geleden
  • teamLarry

    Aaaaaawh. Zó lief <3

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen