Foto bij Hp|| Cigarettes and Valentines|| GW 23

Sorry dat het zo lang duurde, ik was jarig en had het druk en ik ben bezig met een nieuw verhaal. Anyhow, here you go C:

‘Natuurlijk, wat dacht jij dan maar het is minder erg dan Omber.’ Zei Lucca en haalde haar schouders op. ‘Ik moet bij de ziekenzaal helpen. Simpele dingen doen. Beetje verbandjes aan leggen. Iets doen voor de medemens.’ Zei ze. ‘En ik moet mijn excuses aan aanbieden aan de zwadderaars die ik heb geraakt.’ Ze rolde met haar ogen. ‘Ze verdienen het niet eens.’
‘Ik weet het, maar dat is beter dan straf regels schrijven.’ Zei Rhine en schepte wat eten op haar bord.
‘Nou dat weet ik niet hoor.’
‘Oh, kom op. In een lokaal met die heks en haar veren?’
Lucca was even stil terwijl ze ook eten opschepte. ‘Goed punt.’
‘Hallo.’ Zei Lucca toen Harry, Ron en Hermelien erbij kwamen zitten.
‘De volgende wedstrijd is Griffoendor tegen Zwadderig.’ Zei Harry die ook eten opschepte en keek naar de tweeling. ‘Dus we gaan zaterdag trainen. Om 11 uur bij het veld.’ Zei hij en keek naar Ron. ‘Jij om 10 uur ik wil nog wat dingen met je door nemen.’
Ron jammerde even. ‘Waarom nou?’ Vroeg hij.
‘Omdat we niet willen verliezen.’ Zei Fred en rolde met zijn ogen. Rhine moest even grinniken samen met George en Lucca.
Ron mompelde wat en keek de tweeling en hun vriendinnetjes boos aan. Hij deed zijn armen over elkaar. Hermelien schoot ze een boze blik toe. Lucca haalde haar schouders op en at verder.
‘Hoe is het met Rose, is er nog iets verandert toen ik weg was?’ Vroeg ze aan Rhine.
‘Nee, niet echt ze wilde alleen heel graag weten wat er was gebeurt. Dus hebben we het haar uitgelegd.’ Antwoordde ze en haalde haar schouders op. ‘Wacht eens even.’ Mompelde ze en keek de tweeling aan. ‘Waarom heeft Madame Plijster niets gehoord?’ De tweeling keek haar op hun onschuldigst aan.
‘Ik denk niet dat je dat wilt weten.’ Zei Lucca en keek naar de drie vrienden die ze vaagjes aankeken. Lucca glimlachte naar ze en vertelde, met aanvulling van de rest, wat er was gebeurt.
‘Goed gedaan Lucca.’ Joelde Harry en Ron tegelijk. Hermelien keek haar alleen afkeurend aan. ‘Wat nou?’ Vroeg ze.
‘Hoe graag je het ook had willen doen, je had het niet moeten doen. Nu zit je in de problemen.’ Zei Hermelien en stak haar vork in een stuk vlees.
‘Oh dus jij vind dat ik ze gewoon had moeten laten lopen ook al deden ze zo, zoals ze deden?’ Vroeg Lucca haar met een frons. ‘Dat jij nou niet voor je vrienden wilt opkomen omdat je je zo nodig aan de regels moet houden.’ Zei ze en trok haar neus op. ‘Wil niet zeggen dat iemand anders dat ook doet.’
Hermelien zweeg even, stopte het stuk vlees in haar mond en verdween.

Het was niet zo dat ze niet voor haar vrienden wilde opkomen, want dat deed ze best wel, maar het was meer de situatie waar in het gebeurde. Hermelien vond dat Lucca nogal een heet hoofd was en beter moest nadenken voordat ze iets deed. Ze ging mokkend in de bibliotheek zitten en keek naar de boeken tegenover haar. Het leek wel of Lucca wilde zeggen dat ze geen goede vriendin was, maar dat was ze wel. Toch?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen