Foto bij Moonwisdom

Opweg naar huis zeiden we niet veel tegen elkaar, of eigenlijk gewoonweg niets. We kwamen aan mijn huis en we bleven even staan. 'Euh...Romeo, ik vroeg me af of je zin had om van vrijdag tot maandag bij mij te komen logeren' zei ik aarzelend. 'Mijn ouders zijn alweer niet thuis en ik voel me nogal eenzaam enzo' ging ik verder. 'Lijkt me leuk! Ik zal het vragen' zei hij vrolijk en hij glimlachte. Die glimlach was zo mooi maar toch voelde het aan alsof ik weer overal geprikt werd. Ik voelde me net een Voodoopop. Ineens had ik door dat Romeo al opweg was naar zijn huis. Ik zuchtte en ging naar binnen. Ik voelde dat dit weer een lánge nacht ging worden.

En had ik weer eens geen gelijk! Het was al zo'n 24:27 en slapen deed ik nog steeds niet. Mijn gsm lag weer op het nachtkastje en om de vijf seconden keek ik er wel naar. Het was om gek van te worden. Romeo! Stop met me gek te maken! Ik nam mijn kussen en drukte het op mijn gezicht. Ik smeet het algouw van het bed af. Waarom maakte ik me toch zo druk om een jongen die hoogst waarschijnlijk niets in mij zag!? 12 tot 17 jaar was echt de periode dat alles je tegen zat. Je Hormonen zeiden dan: Hehe! Laten we hem een lekker pesten door hem op iemand verliefd te laten worden waar hij horendol van komt. En ik kwam er echt horendol van!
Plz! Somewone, help me!
Ineens viel er iets van een grote stapel boeken van het bureau af. Ik sprong van mijn bed en bukte me. het was een boekje dat ik ooit eens ven Beth had gekregen. "Moonwisdom"
Het was zo'n boekje dat als je een vraag had en je sloeg het boekje open dat het dan een antwoord zou geven.
Of het werkte? Nooit gebrobeerd.
Ik kroop terug mijn bed in en legde het boekje op mijn benen. Ineens begon het boekje uit zichzelf te bladeren. Ik trok een wenkbrauw op. Op een gegeven moment stopte het met bladeren. Ik nam het boekje vast en las wat er stond. Op de rechter pagina stond er de gebeurtenis.

Gebeurtenis:
Het maanlicht verdwijnt straaltje voor straaltje achter de wolken.

Nu de linker pagina. De betekenis.

Betekenis:
Als je blijft koppig doen zal het geluk als zand door je vingers glijden.

Het verbaasde me dat dit eigenlijk wel een beetje klopte. Ik kon me niet beheersen en keek door het raam. Inderdaad! De volle maan verdween langzaam achter de wolken. Opeens begon het boekje opnieuw te bladeren. Toen het stopte las ik wat er deze keer stond.

Gebeurtenis:
Het maanlicht schijnt helder.

Betekenis:
Het is je hart dat spreekt! Volg het!

En als bij toverslag verscheen de maan vanachter de wolken en scheen heel helder mijn kamer binnen.

sorry hoor maar de fantasie in mij nam me even over. ik hoop dat jullie het niet erg vinden.
is ie nog steeds goed?

Reageer (2)

  • Salaryman

    NICE.

    1 decennium geleden
  • JudasLoverr

    het is nog steeds goed hoor!
    Ik vind het tenminste nog wel leuk!(flower)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen