Het eerste echte hoofdstuk!

"Mary, the keys please?" De baliedame, die ik inmiddels bij naam kende, gaf me mijn sleutels en lachte haar witte tanden bloot. "Here you are darling."
Ik gaf haar altijd mijn sleutel als ik wegging, want ik was bang dat ik ze anders kwijt zou raken, wat heel goed mogelijk was bij mij. Nu wist ik tenminste zeker dat ik mijn kamer in kon als ik 'thuis' kwam.
Ik woonde er nu twee weken, sinds ik weggelopen was. Alleen mijn nicht wist waar ik was, omdat ik íemand nodig had gehad om de politie te vertellen dat ik oké was en niet gevonden wilde worden. Het was moeilijk voor haar geweest het niet tegen mijn moeder te zeggen, maar ik had haar gesmeekt en uiteindelijk overtuigd dat dit het beste was. Voorlopig.
Want ik kon niet eeuwig in dat appartement, of eigenlijk die kamer, blijven wonen. Hoewel hij vrij klein was, was hij groot genoeg voor mij, was dat blijkbaar geen reden om weinig huur te vragen.
Ik had wat gespaard, en ik had een baantje bij een ijswinkel, maar het werd bijna winter, en het spaargeld begon ookal op te raken. Ik moest gauw een nieuwe baan vinden, voor ik ging achterlopen op de huur van 450 euro per maand. Ik had een hekel aan iemand geld schuldig zijn, en de huur zou zich nog opstapelen ook.

Ik draaide het slot open en stapte mijn slaapkamer/woonkamer/keuken in.
Het was één niet-zo-grote ruimte, de slaapkamer afgeschermd door kastenwanden.
Ik gooide mijn tas op tafel en warmde de restjes van gisteren op. Macaroni. Alweer. Ik hield van Mac-and-Cheese, maar het begon mijn keel een beetje uit te hangen na al die keren. Na 2 minuten in de magnetron was het eten klaar en ik ging aan tafel zitten terwijl ik de radio op mijn mobiel aanzette.

Ik luisterde niet echt, maar was aan het denken over een nieuwe baan, totdat ik de eerste noten hoorde van iets wat leek op de intro van 'Summer Nights' van Grease, maar het toch niet helemaal was.
"You're insecure, don't know what for.." klonk door de speaker.
One Direction! Mijn gepieker sloeg om in enthousiasme en ik begon vrolijk (maar heel erg vals) mee te zingen: "You're turning heads when you walk through the do-o-or.."
Ik was een gigantische 'fan' van One Direction, ofwel 'Directioner'.
Voordat ik... een nieuw adres had ergerde mijn ouders zich dood aan mijn geklets over Louis, Liam, Zayn, Harry en Niall.
Toen het refrein begon ging ik weer eten, maar ik smolt toch even weg bij Harry's solo, voornamelijk omdat ik zijn huil-moment in de Documentary nog goed herinnerde.

Toen het nummer afgelopen was, en ik mijn macaroni op had (Ik eet snel, ik weet het) waste ik mijn bord en bestek af, en pakte mijn studiepakket. Ik studeerde Horeca&Toerisme voor mezelf, met zo'n pakket van de LOI, en binnenkort zou ik een stage adres toegewezen krijgen. Het was erg leuk, hoewel ik de school-omgeving toch wel een beetje miste.
Ik kreeg echter niet de kans om me op mijn werk te concentreren, want de DJ kondigde net een interview aan met....Niall en Zayn!

"So, guys, your album has just come out, what do you think of it?" "Well, we're so so proud of it, and we really hope the fans like it too!" zei Niall met zijn adorable Ierse accent. "Yeah, and we are hoping that it gets high in the charts ofcourse" voegde Zayn toe.
"I sure wish you all the luck with that boys. What are your plans for next year?" "Well, first we're gonna tour Britain, and after that we're heading to America for concerst with Big Time Rush"
"Looking forward to America?", vroeg de DJ vervolgens."Yes! It's unbelievable that we've got so much fans in the USA that we can tour through that huge country", Niall ging verder "And even though we've never met the other band, they seem really nice and relaxed guys to perform with."
De DJ sloot af; "Thank you, that was great! And what's even better; we've got two tickets for their concert in Brighton. You can win them if you're the first to answer the following question correctly: Who put One Direction together as a group? Text your answer to 66789 and maybe you're that lucky girl!"

Ik twijfelde even... het kostte vrij veel geld om zo'n sms'je te sturen, en de kans was niet erg groot dat ik zou winnen. Ik besloot de gok te wagen en sms'te Nichole Scherzinger naar het nummer en wachtte vervolgens in spanning af.
Na vier minuten ging mijn mobiel af ('This is the most annoying ringtone ever...'), en ik nam met gespannen stem op; "Jenna Sandwhich" "Hello this is Timur from X109 Radio. You called for the One Direction Tickets?" "Yes.. I did", stamel ik, "Good. In a minute you're gonna be on live radio, so make sure you got your answer ready, okay?"
Ik haalde diep adem. Ik kwam op Live Freaking Radio! Ik herhaalde steeds mijn antwoord in mijn hoofd Nichole Scherzinger Nichole Scherzinger Nichole Scherzinger. Plotseling kwam er een piepje uit mijn telefoon. Batterij bijna leeg. Shit, nee, niet nu! Ik hoopte dat hij het zou halen tot ik mijn gegevens aan de radio had gemeld, maar helaas was dat geluk niet aan mij besteed.
Een fractie van een seconde nadat de DJ weer tegen me begon te praten, viel mijn telefoon uit.

Fuck.

~~~~~~~~~~~~~~

Verder???

Reageer (3)

  • SilentTears

    damn!!!
    snel verder please !!

    1 decennium geleden
  • NiallHoran1D

    LOL DAT IS OOK MIJN RINGTONE ;]
    Maar inderdaad echt balen..valt je mobiel uit >.<
    Snelverder <33

    1 decennium geleden
  • LostinaRoman

    Aaawh, dat is zo balen $#@$

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen