Point Of View Cherry Candy:

“Cherrybelly!”
Ik rolde geïrriteerd met mijn ogen.
“Wát wil je?” Ik probeerde zo veel mogelijk ergernis, frustratie en woede in mijn stem te laten doorklinken.
Aan de geschrokken blik in de ogen van mijn zusje was het gelukt. Ik was te druk om me schuldig te voelen. Ik zou straks weggaan voor weet ik veel hoelang, dan had ik nog genoeg tijd om me schuldig te voelen dacht ik zo.
Op dit moment wilde ik gewoon zeker zijn dat al mijn nepnagels mooi recht op mijn vingers zaten, en ik wilde er zeker van zijn dat ik geen tekort zou krijgen aan deodorant of mascara of iets in die richting. Want zonder deodorant was je, op zijn best gezegd, onsmakelijk. En zonder mascara was je gewoon kaal.
Dus.
Ik keek zorgvuldig in de spiegel en bestudeerde elke centimeter van mijn gezicht.
Eerste indrukken waren alles. Als iemand zich eenmaal ingeprent had dat je een ontzettend lekker ding was, dan bleef dat zo, ook al zag hij je drie dagen later zonder make-up, beha, en in een trainingspak gehesen. Dan dacht hij op dat moment misschien even: 'God, wat is er met haar gebeurd?' Maar zolang je er de volgende dag gewoon weer sprankelend uitziet is er niks aan de hand, en zal hij gewoon verder gaan met denken dat je een lekker ding bent.
Maar in de tegenovergestelde situatie, bijvoorbeeld je hebt nét een van die dagen dat je niet goed in je vel zit. Letterlijk. Je huid heeft lelijke oneffenheden, je had geen zin om te douchen, je had een oude Hello-Kitty pyjama aan en zat make-uploos te zaniken op de bank. Jongens zien je en denken: What the hell! Dat is nou precies het soort meisje dat ik NIET als mijn vriendin wil. Ook al zie je er de volgende dag uit als een supermodel, of weet ik veel, als een pornoster ofzo, dat wordt vaak ook erg gewaardeerd door jongens, dan zal hij blijven denken: 'Man, die eerste keer dat ik haar zag was ze toch zó lelijk. Ik laat me echt niet foppen door die laag make-up.'
Kijk, dat was dus de magie, en als je die eenmaal weet is je leven een feestje. Of nou ja, in elk geval een stuk beter. Want zeg nou zelf, ieder meisje wilt toch dat jongens haar leuk vinden?

Reageer (1)

  • MevrStyles

    Thaha, super geschreven!
    Snel verder, ik ben benieuwd! <33

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen