Foto bij 09

Als ik op wil staan houd Jacob me tegen. Ik kijk hem aan en zeg:” Laat me gewoon met rust oké.” Hij kijkt me gekwetst aan en zegt:” Maar wat is er?” “Niks,” zeg ik ”in ieder geval niet iets wat jij moet weten.” Hierdoor kijkt hij nog meer gekwetst, niet dat dat mogelijk leek. Ik doe nog een poging om op te staan en dit keer houd hij me niet tegen. Als ik sta ben ik even duizelig en doe even mijn ogen dicht om rustig te worden. Hij kijkt me bezorgd aan en zegt:” Wat is er? Je kunt me echt vertrouwen.” Ik kijk hem ongelovig aan en zeg:”Er is niks. En anders waarom zou ik jou iets over mezelf moeten vertellen als ik ook niks over jou weet?” “Als je iets over me wil weten hoef je het alleen maar te vragen.” Zegt hij. Ik zeg:” Ik hoef niks over jou te weten.” En loop weer naar de gymzaal.
In de gymzaal is iedereen bezig met ringzwaaien. Mevrouw Langley komt naar me toe als ze me ziet en zegt:” Wat was dat nou zo net? Ik weet niet wat jij gewend bent, maar op deze school lopen leerlingen niet zo maar het lokaal of de gymzaal uit zonder de leraar of lerares toestemming.” Ik zeg:”Sorry, ik moest heel even alleen zijn. Het zal niet weer gebeuren.” Ze knikt en zegt:”Mooi, nou ga maar aan de kant zitten en goed opletten wat iedereen doet, want volgende week moet je gewoon mee doen.” Ik knik en ga aan de kant op een bank zitten.
Als de gymles bijna is afgelopen moet iedereen aan de kant gaan zitten en Claire komt naast me zitten en zegt:” Hey, gaat het weer?” Ik knik en zeg:” Ja, bedankt dat je tegen de lerares hebt gezegd dat ik even alleen moest zijn.” Ze glimlacht en zegt:” Heeft ze er nog moeilijk over gedaan?” Ik schud mijn hoofd en zeg:” Nee, alleen dat ik dat niet weer moest doen.”
Dan gaat Sky aan de andere kant van me zitten en zegt:” Hai, sorry van net. Ik had niet zo stom moeten doen.” Ik lach naar haar en zeg:” Ja ach, ik had niet zo overdreven moeten reageren.” Ze lacht nu ook en zegt:”Alles weer goed tussen ons?” Ik knik en zeg:” Ja natuurlijk.”
Als de bel gaat gaan we naar de kleedkamer en doe ik mijn schoenen aan en pak mijn spullen. Ik zeg tegen Claire en Sky:” Tot morgen.” En ga naar mijn kluisje om mijn jas te pakken. Dan loop ik naar de parkeerplaats, pak mijn motor en ga naar huis.
Thuis aangekomen zet ik mijn motor neer en loop naar de deur. Ik wil hem open doen, maar hij zit op slot. Ik denk: Stom, na zo’n poos er nog steeds niet aangewend zijn dat als pap is werken er niemand thuis is. Ik pak mijn sleutels uit mijn broekzak en doe de deur open. Binnen hang ik mijn jas neer en zet mijn tas neer. Ik pak wat drinken uit de koelkast en schenk het in een glas die ik uit een kastje heb gehaald. Als ik het drinken op heb zet ik het glas op het aanrecht en ga naar boven. Op mijn kamer haal ik mijn boeken uit mijn tas en leg die op mijn bureau. Als ik uit het raam kijk zie ik dat het zonnetje schijnt. Zonde als ik binnen ga zitten huiswerk maken denk ik. Dus doe mijn boeken weer in mijn tas, pak mijn ipod, loop naar beneden doe mijn jas aan en loop het bos in.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen