Foto bij 07

Als we daar aankomen is er nog maar één stoel over. Ik twijfel even, zou ik er zo maar bij moeten gaan zitten of moet ik me eerst voorstellen. Maar gelukkig zegt Jacob dan:” Hey jongens, dit is Lisa dat zijn Embry, Paul, Seth, Leah en Jared, Quil ken je al en als het goed is ken je Embry ook al.” Ik knik en zeg een beetje verlegen:” Hey.” Ze kijken me even aan en gaan daarna allemaal weer verder met de gesprekken waar ze mee bezig waren.
Ik zie dat Claire zich prima red want Quil heeft haar zo te zien nog niet verlaten sinds we van Engels kwamen. Ik grinnik en Jacob kijkt me niet begrijpend aan en zegt:” Wat valt er te lachen?” Ik kijk hem zonder recht in zijn ogen te kijken lachend aan en zeg:” Die twee tortelduifjes.” Hij volgt mijn blik en kijkt even een beetje gekweld maar dan moet hij ook lachen. Dan zegt de jongen die volgens mij Seth heet:” Hey Lisa, kom anders hier zitten, deze stoel is nog vrij.” Ik loop naar de stoel en ga erop zitten. Dan zegt Jacob tegen Seth:” Het lijkt wel alsof je op haar hebt zitten wachten.” Seth geeft hem een stomp en zegt tegen mij:” Let maar niet op hem, hij spoort niet helemaal,” op fluistertoon zegt hij dan:” of liever gezegd helemaal niet.” Ik lach en kijk de groep eens goed rond, ik zie dat alle jongens er haast hetzelfde uit zien, maar Seth is wel duidelijk de jongste en er is een meisje bij die heel chagrijnig kijkt.
Als ik zie dat Jacob naar mij kijkt, maar ik ontwijk zijn blik. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik niemand meer recht in de ogen aan zou kijken, maar ik had niet verwacht dat dat zo lastig zou zijn.
Seth ziet mij de groep rond kijken en zegt:”Nog nooit eerder zulke knappe jongens gezien?” Ik kijk hem zonder recht in zijn ogen te kijken aan en zeg:” Jawel, maar ik snap niet wat jij hierbij doet.” Ik hoor Jacob lachen en kijk op, hij heeft duidelijk ons gesprek gehoord en ligt nu helemaal dubbel. Seth kijkt mij boos aan en zegt:” Het was maar een grapje.” Ik zeg lachend:” Weet ik, dat van mij ook.” Jacob komt bij ons staan en zegt:” Ja Seth, dan moet je maar niet zulke flauwe grapjes maken als je niet beledigd wilt worden.” Nu kijkt Seth boos naar Jacob en zegt:” Alsof jij nooit beledigd word.” Seth heeft blijkbaar een gevoelige snaar geraakt want Jacob kijkt nu echt heel boos naar hem en zegt boos:” Dat gaat je niks aan.” Dan gaat de bel.
Jacob draait zich om en loopt weg, ik kijk Seth niet begrijpend aan en zeg:” Waar sloeg dat nou op?” Hij zegt:” Laat maar, wat heb jij nu?” Ik haal mijn rooster uit mijn tas en zie dat ik Gym heb, maar ik heb geen gymkleren bij me omdat het nog steeds mijn eerste dag is. Ik zeg Seth dat ik gym heb en loop naar Claire toe die nog steeds verliefd naar Quil kijkt. Ik zeg tegen haar:” Hey, heb jij nu ook gym?” Ze schrikt op en zegt:” Ja, ik moet nog wel even naar mijn kluisje om mijn gymkleren te pakken.” Ik knik en we lopen samen naar haar kluisje.
Onderweg komen we Sky tegen zij zegt:” Hallo, was het gezellig bij de spierbundels?” Ik lach om de uitdrukking en zeg:” Ja hoor, Claire heeft al verkering met één en ik heb blijkbaar al iets verkeerd gezegd want Jacob ging er ineens vandoor.” Sky lacht en vraagt dan serieus aan Claire:” Heb je echt al verkering met één?” Claire krijgt een rood hoofd en schud haar hoofd maar zegt:” Nee, maar het was wel heel gezellig om met Quil te praten.” Sky zegt dan:” Dus misschien word dat nog wel wat?” Ik knik en zeg:” Niet misschien, zeker weten. Die twee hebben de hele pauze verliefd naar elkaar zitten kijken en bijna bij elkaar op schoot gezeten.” Claire kijkt mij beteuterd aan en zegt:” Zo erg was het toch niet.” Ik lach en zeg:” Nee hoor, want Quil vond het helemaal niet erg.” Als we bij Claire haar kluisje zijn vraag ik aan Sky:” Wat heb jij nu?” Ze zegt:” Gym en jij dan?” Ik zeg:” Ook gym, maar doordat dit mijn eerste dag is en ik niet wist dat ik vandaag gym zou hebben heb ik dus geen gymkleren bij me, dus ik kan niet mee doen.” Sky zegt:” Dan mag je blij zijn, we gaan vandaag ringzwaaien, ik ben daar zo slecht in. Dan moeten we die halve draai doen en dat lukt me natuurlijk nooit. Maar dan moet ik het toch proberen en dan lukt het natuurlijk niet en dat ziet er altijd zo stom uit.”
Claire heeft ondertussen haar gymkleren gepakt en we lopen met z’n drieën naar de gymzaal.
Daar ga ik naar de lerares toe en zeg tegen haar:” Hoi, ik ben Lisa Hall, ik ben nieuw hier, dus ik heb vandaag mijn rooster pas gekregen en daardoor wist ik dus niet dat ik gym zou hebben en heb ik dus geen gymkleren bij me.” Ik ben haast uitgeput als ik die hele zin heb gezegd en de lerares lacht even en zegt:” Oké Lisa, ik ben mevrouw Langley en ik ben dus je gymdocent. We gaan vandaag ringzwaaien dus daar kun je niet echt aan mee helpen. Maar je kunt je spullen in de kleedkamer neerleggen en je schoenen daar ook laten en dan gewoon aan de kant zitten en kijken.”
Ik knik en loop naar de kleedkamer, daar leg ik mijn spullen neer en doe ik mijn schoenen uit. Sky vraagt:” En moet je aan de kant zitten?” Ik knik en zeg:” Ja, de hele twee uur mag ik aan de kant zitten en kijken hoe jullie aan het ringzwaaien zijn. Jippie.” Ze lacht en zegt:” Nou, ik zou liever aan de kant zitten hoor, maar ik moet ringzwaaien.”
Als Sky en Claire zich hebben omgekleed lopen we met z’n drieën naar de gymzaal.

Reageer (1)

  • fruityelixer

    oooh snel verder ik wil verder lezen! xD

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen