Foto bij 06

De scheikunde les begint en ik richt mijn aandacht op de leraar. Maar ik voel gewoon dat Jacob naar me kijkt. De leraar verteld dat we een proefje gaan doen en dat dit de opstelling is voor het hele schooljaar. Wat hij nog even duidelijker uitlegt door te zeggen dat degene naast wie je nu zit dus je partner is voor alle proefjes van dit schooljaar. Ik zucht en hoor Jacob naast mij lachen. Ik draai me naar hem om en vraag:” Wat valt er te lachen?” Hij kijkt me aan en zegt:” Niks joh, gewoon even en binnenpretje. Zullen we maar gaan beginnen met het proefje?” Ik knik en we beginnen met het proefje.
Als de bel gaat stop ik snel mijn boeken in mijn tas om snel weg te gaan, maar Jacob houd me tegen en zegt:” Wat heb je nu?” Ik zucht en denk: Gaat je niks aan. Maar zeg:” Ik heb nu Engels, dus als ik erlangs mag, kan ik daar ook heen gaan.” “ Ik heb nu ook Engels, dus ik loop wel even met je mee.” Zegt Jacob. Ik zucht en denk: Fijn, ik ben dus nog steeds niet van hem af. Jacob loopt voor me uit en draait zich dan ineens om. Ik bots bijna tegen hem op en zeg geërgerd:” Waar slaat dit op?” Hij lacht en zegt:” Even checken of je er nog was.” Ik kijk zonder in zijn ogen te kijken hem aan en zeg:” Zo erg ben ik niet.” “Ja, dat weet ik nu dus ook.” Zegt hij. We lopen verder en bij Engels ploft Jacob naast een jongen die er haast hetzelfde uit ziet als hij, gespierd en gebruind, ik kijk de klas rond en zie dan dat Claire naar me zwaait. Ik loop naar haar toe en zeg:” Is deze plek vrij?” Ze knikt en zegt:” Jep.” We kletsen nog even en de les vliegt voorbij doordat Claire en ik onder de les ook gewoon doorkletsen en daardoor ook meerdere keren gewaarschuwd worden. Goeie eerste dag denk ik bij me zelf. Ik schrik op als de bel gaat.
Als ik samen met Claire het lokaal uit wil lopen houd Jacob me weer tegen. Ik denk: Als hij dit blijft doen ga ik er echt een keer wat van zeggen. Jacob zegt:” Hey, hebben jullie misschien zin om bij mij, Quil en mijn vrienden te gaan zitten in de kantine?” ik kijk Claire aan maar die heeft alleen maar oog voor de jongen waar Jacob naast ging zitten aan het begin van de les en dus blijkbaar Quil heet. Ik knik en zeg:” Ja hoor, lijkt me leuk.” Eigenlijk denk ik: Kut, waarom zegt Claire nou niks en kijkt ze naar die Quil alsof ze verliefd op hem is. Niet dat die Quil op een andere manier terug kijkt, het is precies dezelfde blik. Ik schud mijn hoofd en zeg tegen Claire:” Ken je hem al lang?” Claire schrikt op en vraagt aan mij:” Wie?” Ik lach en zeg:” Die Quil.” Ze kijkt me niet begrijpend aan en ik zeg:” Hebben jullie niks dan? Jullie kijken zo verliefd naar elkaar.” Ze bloost en zegt zacht tegen mij:” Nee, ik ken hem niet lang. Sterker nog, ik wist niet eens dat hij Quil heette voordat Jacob dat zei. En we hebben niks.” Dat laatste zegt ze licht blozend. Quil die zijn blik niet van haar heeft afgewend zegt tegen haar:” Zullen we naar de kantine gaan?” Claire knikt en zegt:” Ja, ik ben benieuwd naar je vrienden.” Ze lopen samen weg en ik denk: Fijn, laat mij maar weer alleen met Jacob. Als ik Jacob aan kijk zonder recht in zijn ogen te kijken zegt hij:” Nou, zullen wij ook maar gaan?” Ik knik en we lopen samen naar de kantine.
Als we daar komen is de kantine al stampvol. Jacob wijst naar een hoek waar Quil en Claire ook bij zitten en waar dus zijn vrienden ook zitten ik loop erheen, als ik langs een tafel loop hoor ik dat iemand mijn naam zegt. Ik kijk om en zie dat Sky zwaait, ik zwaai ook en loop even terug.
Ze vraagt:” Waarom gaan Claire en jij bij hun zitten?” Ik haal mijn schouders op en zeg:” Jacob vroeg of we bij hun wouden komen zitten en Claire is volgens mij verliefd op die Quil dus zei ik maar dat we dat wel wouden. Maar eigenlijk zou ik liever bij jullie gaan zitten, maar ik hou nu op met praten want Jacob komt er weer aan dus ik ga.” Dat laatste zeg ik terwijl ik om kijk. Als Jacob bij mij is zegt
hij:” Kom je nog?” Ik knik en loop achter hem aan naar het groepje in de hoek.

Reageer (1)

  • fruityelixer

    leuk! aah (flower) snel verder!!!!! xD pleas? :|

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen