Foto bij W81

Griffin liep naar buiten, en verscheen al snel terug met de Trix.
“Zo dames,” sprak de voorzitter hen streng toe, “de raad heeft besloten dat jullie schuldig zijn aan overdadig gebruik van zwarte magie, misbruik van vertrouwen, anderen opzettelijk in gevaar brengen en onschuldigen bestraffen. Een hele lijst. Wat hebben jullie daarop te zeggen?”
“Blablabla, zeg nu maar gewoon wat onze straf is”, zei Icy kwaad.
“Zoals je wil. Wij hebben twee verschillende straffen klaar. Welke je krijgt hangt af van één ding: zijn jullie in staat en bereid om onmiddellijk Bloom en de anderen terug normaal te toveren?”
“In staat wel, bereid niet”, grijnsde Stormy. “Bloom is net zo’n schattig monstertje, we kunnen het toch niet maken om haar dat te ontnemen?”
“Goed, dan worden jullie definitief van school gestuurd en voor dertig jaar naar de Omega-dimensie verbannen.”
“Had je gedacht. Je krijgt ons niet zomaar”, siste Darcy. Ze had het nog niet gezegd of de Trix waren omsingeld door alle aanwezigen, op de blinden na, en gewikkeld in Flora’s dorens.
“Jullie gaan zodadelijk terug mee naar Wolkentoren, waar jullie zullen worden opgesloten. Over een week worden jullie naar de Omega-dimensie overgebracht. Jullie hebben tot dan de tijd om je straf te verminderen door je te bedenken en Bloom en de anderen terug om te toveren. Dat zou vijftien jaar van jullie straf af doen. Maar ik waarschuw jullie: elke misstap die jullie ondertussen nog begaan levert jullie minstens vijf jaar extra straf op.” De voorzitter had kalm gesproken. De Trix daarentegen waren razend, waardoor ze zichzelf pijnigden. “De zitting is gesloten.”

Griffin, Saladin, Faragonda en Flora brachten de Trix naar buiten. De specialisten hielpen de blinden. De rij werd gesloten door de Winx.
“Prinses Layla?”, riep de voorzitter. Layla draaide zich verbaasd om.
“Ja?”
“U bent prinses van Andros?”
“Inderdaad.” Layla liep terug naar de raad.
“Ik zou u om een gunst willen vragen. Vroeger was het opsluiten van misdadigers via de poort op Andros slechts een formaliteit, maar sinds die historie met Valtor weigeren uw ouders soms hun medewerking, wat alles veel moeilijker en gevaarlijker maakt.”
“U wilt dat ik hen overtuig?”, vroeg Layla.
“Als dat zou kunnen”, knikte de voorzitter.
“Ik zal zien wat ik kan doen”, zei Layla kalm.
“Dank u wel.” Layla knikte de voorzitter nog even toe en vertrok.

Reageer (3)

  • Aslansdaughter

    snel verder!!!!!!!!!!

    1 decennium geleden
  • Padme

    groot gelijk eef95.

    maar het helpt toch niet. Icy kan zich bevrijden, en daarna ook de trix. Dus het helpt niet.

    Maar goed. Snel verder

    1 decennium geleden
  • Eef95

    Ik was al bijna vergeten Dat Layla een prinses was. Het is dat ze zich zo onprinsessig gedraagd. ;)

    snel verder

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen