Foto bij 5.

Als Darcy, terwijl ze op haar rooster kijkt, naar het muzieklokaal loopt, is de bel net gegaan en kijkt ze met een kleine frons naar de grond. Nu komt ze alsnog te laat omdat ze ook het lokaal niet kan vinden.
      Zayn was best aardig tijdens de Engelse les van daarstraks en daarbij deed hij niet zo moeilijk toen ze geen antwoord gaf op zijn vragen en alleen maar knikte op sommige vragen als antwoord. Maar alleen in de pauze zitten is iets minder, misschien moet ze Marcy maar eens gaan opzoeken in de volgende pauze, aangezien ze beide in een andere klas zijn geplaatst.
      Wanneer Darcy tegen iemand op botst en achterover op de grond valt, rolt er een pijnlijke kreun over haar lippen en valt de gehele inhoud van haar tas eruit op over de grond. Een hand zwaait voor Darcy’s gezicht en voorzichtig kijkt Darcy op naar de persoon waarbij de hand hoort.
      Een jongen met bruine krullen en felgroene ogen staart recht in Darcy’s grijze ogen en hij kijkt haar met een opgetrokken wenkbrauw aan. Als Darcy de hand van de jongen wil vastpakken, trekt hij hem snel terug en zonder nog een “sorry” te zeggen, draait hij zich om en loopt weg. “En bedankt, hè”, denkt Darcy en ze krabbelt overeind.
      ‘Het spijt me zo! Harry heeft zijn dag niet zo vandaag en loopt tegen van alles en iedereen op’, zegt een jongen met kortgeknipt haar met een lichte krul erin. Darcy schudt langzaam haar hoofd terwijl de jongen naast haar neerknielt en een aantal van haar eigendommen bij elkaar raapt.
      ‘Gaat het een beetje?’ vraagt de jongen terwijl hij Darcy haar spullen aangeeft. Darcy knikt en stopt, zonder hem aan te kijken, haar spullen in haar tas.
      ‘Hoe heet je eigenlijk?’ vraagt de jongen als hij Darcy helpt opstaan van de grond nadat al haar spullen weer in haar tas zitten. Darcy hangt haar tas aan haar schouder en kijkt, terwijl ze op haar onderlip bijt, naar haar gympen.
      ‘Mijn naam is Liam. Ik ben een vriend van Zayn, hij zit bij jou in de klas met Engels, is het niet?’ vraagt Liam, ietwat nieuwsgierig. Darcy kijkt hem aan en knikt langzaam. Liam knikt goedkeurend en glimlacht even naar haar, dan pakt Liam zijn tas van de grond af en hangt deze ook aan zijn schouder.
      ‘Welke les heb je nu?’ vraagt Liam en hij steekt zijn handen in zijn broekzakken. Darcy laat Liam haar rooster zien en wijst met haar wijsvinger haar les aan.
      ‘Aa, muziekles, leuk. Weet je waar het lokaal is?’ vraagt Liam. Darcy schudt met een rood gezicht haar hoofd en stopt haar rooster in haar tas. Liam glimlacht en kijkt haar dan bedenkelijk aan.
      ‘Zal ik je brengen? Ik weet wel waar je moet zijn en we zijn nu toch al te laat dus het maakt niet meer zo veel uit of ik nu of vijf minuten later in de les kom’, zegt Liam met een glimlach. Darcy kijkt hem even bedenkelijk aan en knikt dan. Samen met Liam loopt Darcy door de gangen van de school heen en Liam kletst er vrolijk oplos terwijl Darcy aandachtig luistert naar wat hij haar allemaal vertelt.

Reageer (2)

  • OpenOcean

    Aaaaaawh, lieve, lieve Liam! <3
    Heb je nog een persoon nodig? Ik bied me aan als vriendin van Liaam! (a)

    Moree? <3

    1 decennium geleden
  • xMissMarije

    mooi verhaal

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen