Foto bij W80

Nog een hoofdstukje... Eindelijk
Binnenkort kan ik weer dagelijks posten, hoewel ik wel een tijdsprong ga maken. Maar twee stukken van een verhaal aan elkaar lijmen is niet zo makkelijk als het lijkt.

“Ik hoop dat die feeksen de raad niet te veel wijsmaken”, zuchtte Griffin.
“Veel kunnen ze niet doen. De raad heeft Blooms betovering gezien”, suste Faragonda.
Niet veel later kwamen de Trix buiten met kwade gezichten.
“De raad gaat overleggen. Ze komen ons roepen”, snauwde Icy. Faragonda knikte.

Een oud lid van de raad kwam buiten:
“Wij willen graag iedereen tegelijk binnen, op de Trix na.”
“We komen”, zei Faragonda. Iedereen wandelde binnen. De voorzitter stond op.
“We zitten met een probleem, Faragonda. Jij hebt Bloom, een van je leerlingen, opgesloten in een kooi. Dat is iets wat absoluut niet getolereerd kan worden op een feeënschool. Wat heb je daarop te zeggen?”
“Het was voor de veiligheid van Bloom zelf en alle andere feeën”, zei Faragonda kalm. “Er was geen andere mogelijkheid. Dat we Bloom in een kooi opsluiten wil niet zeggen dat we haar slecht behandelen.” Griffin kwam naar voren.
“Als jullie Faragonda daarvan willen beschuldigen, moeten jullie evengoed mij, Saladin, Codatorta en Griselda beschuldigen. Wij hebben die kooi twee dagen geleden gebouwd zonder dat Faragonda op de hoogte was.”
“Ze heeft er wel mee ingestemd”, merkte Givelian op.
“Ja, omdat ik inzag dat het niet anders kon”, zei Faragonda.
“Misschien moeten we eerst alle partijen even horen, voor we een oordeel vellen”, suste de voorzitter. “Bloom, wat vind jij ervan?”
“Ik vind het niet leuk, maar er is geen andere optie en het is echt veel minder erg dan het lijkt.”
“Ach zo, maar het verbaasd me dat je er mee hebt ingestemd, gezien je reactie twee dagen geleden toen ik iets in die aard opperde”, vroeg de voorzitter vriendelijk.
“Ik ben ook ontploft eerst, maar ik zag in dat het niet anders kon. Flora moet ook kunnen slapen. En echt, als je de kooi ziet lijkt het veel minder erg dan als je erover hoort.”
“Goed. Wat denken de Winx, de specialisten en koning Sky er van?”
“Het kan niet anders”, zei Sky. “Maar ik denk dat in je eentje in een kamer opgesloten zitten erger is.”
“We laten Bloom nooit alleen. De kooi is zo ingericht dat ze de nodige privacy heeft en we haar toch gemakkelijk gezelschap kunnen houden, op veilige afstand”, voegde Layla er aan toe.
“En wat denken Blooms ouders er van? En haar schoonouders? Ik kan me inbeelden dat u de toekomstige koningin van uw planeet niet graag in een kooi ziet.” Sky’s vader glimlachte even bij die woorden van de voorzitter.
“U legt de vinger op de wonde. Wij wilden onze dochter of schoondochter, ik spreek tegelijk voor de ouders van Bloom, niet als een beest in de dierentuin of een misdadiger in een kooi laten opsluiten. Maar Bloom zelf heeft ons er van overtuigd dat het niet zo erg was als we dachten. En toen we de kooi zagen waren we daar helemaal zeker van. Bovendien hebben we nog een tijdje zitten praten, Bloom in de kooi en wij erbuiten, en we vergaten na een tijd zelfs helemaal dat die kooi er was.”
“Dat lijkt me duidelijk. Faragonda os volledig vrijgesproken”, zei de voorzitter met een glimlach. De merendeel van de raad knikte instemmend, maar er waren er ook enkelen, waaronder Givelian, die daar niet al te blij mee leken. “Dan is het nu de beurt aan de Trix. Roepen jullie hen binnen?”

Reageer (3)

  • Eef95

    snel verder

    1 decennium geleden
  • Luminosa

    Oeew, leuk!

    1 decennium geleden
  • Padme

    Oehhhhh, spannend

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen