Foto bij 04.

Ik hoor mijn vader mijn naam roepen. Ik zucht en kijk om me heen en denk: Waar ben ik? Oja, op de leukste plaats op aarde. Ahum,ahum. Ik stap uit bed en pak wat kleren, met de kleren ga ik naar de badkamer. Snel even douchen, aankleden, wat mascara opdoen en ik doe mijn lange zwarte haar in een staart. Dan ga ik naar de keuken waar mijn vader staat en hij zegt:” Je moet wel een beetje opschieten, want je wil vast niet op je eerste dag op school te laat komen.” Ik zeg:” Nee, dat wil ik inderdaad niet, maar als het niet anders kan, dan moet het maar hè?” Ik smeer wat brood en pak mijn jas, mijn vader zegt:” Je weet hoe je moet rijden hè?” Ik knik en zeg:” Ja, dat heb je me gister helemaal uitgelegd.”

Als ik bijna op school ben word ik afgesneden door een andere motor. Gelukkig kan ik nog net op tijd afremmen, maar als mijn motor ook maar een schrammetje zou hebben was die gozer nog niet jarig.
Bij school zet ik mijn motor neer, doe mijn helm af en loop richting een klein gebouw. Iemand loopt tegen me aan, ik zucht en denk: Fijn zo’n eerste dag. Het meisje zegt:”Oh, sorry. Ik had je niet gezien.” Ik zeg:”Maakt niet uit, kan gebeuren.” Ze lacht en zegt:” Ben je nieuw hier? Ik heb je hier nog niet eerder gezien.” Ik knik en zeg:” Ja, ik ben nieuw. Weet jij misschien waar ik heen moet om mijn boeken op te halen?” Ze zegt:” Ja, dat weet ik. Ik loop wel even mee. Ik ben trouwens Sky.” Ik zeg:”Ik ben Lisa.” En samen lopen we naar binnen. Bij een balie halen we mijn boeken, rooster en kluissleutel. Sky pakt mijn rooster en zegt:” We hebben de eerste twee uur samen. Dat is leuk, dan kan ik je direct voor stellen aan mijn vrienden.” Ik zeg:” Oké, dat lijkt me leuk. Maar kunnen we nu eerst naar mijn kluisje zodat ik niet de hele tijd al deze boeken hoef me te sjouwen.” Ze lacht en zegt:”Ja, tuurlijk.” We lopen naar mijn kluisje en ik maak hem open, leg mijn spullen erin en doe hem weer dicht.
Dan gaat de bel en moeten we snel naar het lokaal.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen