Foto bij 4.

      ‘Ik zie dat we een nieuwe leerling in ons midden hebben. Waarom kom je niet even naar voren om iets over jezelf te vertellen?’ vraagt de docent aan Darcy. Darcy schudt meteen haar hoofd en kijkt met een bange blik in haar ogen naar de docent.
      ‘Jawel, kom op. We bijten niet’, zegt de man en hij begint te lachen, zo ook de rest van de klas. “O man”, denkt Darcy terwijl ze opstaat van haar stoel. Langzaam loopt Darcy naar de voorkant van het klaslokaal en gaat naast de docent staan.
      ‘Nou, laten we maar eens beginnen met je naam’, zegt de docent. Darcy trekt een wenkbrauw op en pakt dan het witte krijtje uit het bakje, dan tilt ze haar arm op en schrijft met slordige letters haar naam op het schoolbord. De leerlingen beginnen te lachen en de docent kijkt Darcy met een vreemde gezichtsuitdrukking aan.
      ‘Waarom vertel je ons niet gewoon dat je naar Darcy is, Darcy?’ vraagt de docent, hopend dat ze nu wel zal praten en zijn vraag beantwoord met woorden. “Geen denken aan, gast”, denkt Darcy en ze houdt haar lippen stijf op elkaar. Ze haalt haar schouders op en loopt terug naar haar plaats.
      ‘Goed, we gaan verder met de les’, zegt de docent terwijl hij Darcy’s naam uitveegt met de bordenwisser en aantekeningen maakt op het schoolbord. Darcy slaat haar schriftje open en trekt de dop van haar vulpen af.
      ‘Je bent een rare, O’Donnell’, zegt een stem vlak naast Darcy’s oor. Darcy kijkt naast haar om te zien welk gezicht bij de stem hoort en ziet dat er een getinte jongen naast haar zit. Hij heeft een kleine grijns op zijn mond.
      ‘Ik ben Zayn’, zegt de jongen. Darcy knikt en kijkt naar de boeken op tafel, ze probeert hem niet recht in zijn ogen aan te kijken.
      ‘Waarom praat je niet?’ vraagt Zayn en hij kijkt Darcy met een kleine frons aan. Darcy maakt een gebaar met haar hand en wuift Zayns vraag weg zonder hem aan te kijken. Zayn zucht zachtjes en focust dan zijn aandacht weer op de docent zijn uitleg.

Met een grijs dienblad in haar handen en met niet meer dan een flesje water, een plastic bekertje en een groene appel erop, loopt Darcy naar een lege tafel helemaal achterin in de kantine. Darcy zet het dienblad voorzichtig op tafel neer, zet haar tas op de grond neer en gaat op de stoel zitten. Met een zucht draait Darcy de dop van het flesje water af en giet het plastic bekertje tot de helft vol, dan draait ze de dop er weer op en neemt voorzichtig een slokje van het water.
      Stilletjes kijkt Zayn naar Darcy vanaf zijn eigen tafel, waar hij met zijn vier beste vrienden aan zit iedere pauze.
      ‘Moet je die stakker zien, vast een nieuwe’, zegt Harry lachend terwijl hij naar Darcy wijst. Zayn kijkt Harry fronsend aan en gooit een stukje van zijn brood in zijn richting.
      ‘Doe niet zo gemeen, je kent haar niet eens. Misschien is ze wel heel aardig’, zegt Liam en hij neemt een slok van zijn koffie. Harry schudt zijn hoofd en kijkt weer naar zijn kaarten, terwijl Louis een rode schoppen negen op de stapel neer legt.

Reageer (1)

  • OpenOcean

    YaaaaaAaay!

    Moree? <3

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen