OPDRACHT 2


In deze opdracht laat ik jullie een deel van jullie eigen jeugd ruïneren. Vroeger heb je vast wel eens een sprookje voorgelezen gekregen, of een Disneyfilm gezien van Assepoester, of Doornroosje. Nou, jullie mogen ook een sprookje gaan schrijven/herschrijven! Maar er is één groot verschil: het moet een soort "horror-sprookje" worden. Het mag dus ook niet goed aflopen. Je mag een bestaand sprookje herschrijven, of er zelf één bedenken. Denk bij bestaande sprookjes aan:
- Doornroosje
- Roodkapje
- Assepoester
- Sneeuwwitje
- Belle en het Beest, enz.

Het is overigens niet toegestaan een sprookje van de heer Andersen (Hans Christiaan Andersen) uit te kiezen. De meeste van zijn sprookjes lopen namelijk al niet goed af.
Hij moet niet alleen niet goed aflopen, maar ook duidelijke "enge" elementen bevatten. Zo mag de prinses bijvoorbeeld best een bitch zijn, of een duistere blik op het leven hebben. Het sprookje moderniseren met drugs, alcohol en/of wapens is allemaal toegestaan.
Het gehele sprookje MOET in de "ik"-persoon. Daarvoor heb je die duizend woorden denk ik wel nodig, want je moet het óók nog eens HELEMAAL herschrijven. Niet alleen het einde.
Als je één van de voorbeelden kiest, zet het even in het topic. Ik zou namelijk liever niet twee dezelfde sprookjes willen.
INLEVERDATUM: 26 november
WOORDENLIMIET: min. 1000 woorden, max. 5000 (:


Auteur: PrincesSnape. MissSharp
Opdracht: Nou, jullie mogen ook een sprookje gaan schrijven/herschrijven! Maar er is één groot verschil: het moet een soort "horror-sprookje" worden. Het mag dus ook niet goed aflopen.
Aantal woorden.: 1530-1
Datum van publicatie: 26 november 2011

Deze story is niet geschikt voor alle leeftijden. Daarom is deze alleen te lezen als je bent ingelogd. Zo houden we Quizlet.nl leuk voor alle bezoekers.

Reageer (1)

  • Eunomia

    Geweldig, echt om te genieten(6)
    Ik zou er wel een leeftijdsgrens opzetten. Niet dat dadelijk kleine kindjes nachtmerries krijgen!:Y)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen