Moet ik me ziek melden? Nee, dat kan niet. Ik wil geen perfecte leerling zijn, maar spijbelen op de eerste schooldag kan gewoon niet. 'Waarom vind je het zo echt om herkent te worden?' Vraagt Maddison dan.
'Ik heb al op vele scholen gezeten. En telkens als ze er achter kwamen, werd ik niet met rust gelaten. Iedereen wilde aandacht van me, en zo kon ik me niet richten op mijn schoolwerk. Ik wil niet dat dat hier ook gebeurt.' Leg ik uit. Maddison knikt, als teken dat ze het begrijpt. Maar wat moet ik nou doen? Ik kan niet gewoon zomaar de klas in lopen alsof er niets aan de hand is. 'Schrijf een briefje waarin je uitlegt waarom je je zonnebril en pet op wilt houden. Kom op, je bent de Justin Bieber, de docent begrijpen het wel.' Zegt Maddison. Maddison, mijn redder. Nou ja, redster. 'Dankje, Maddison. Je bent echt mijn redster.' Zeg ik en ik tover een glimlach op mijn gezicht. Ik pak een pen en papier uit mijn tas en leg in het briefje uit waarom ik mijn pet en zonnebril op wil houden. Ik stop mijn pan weer in mijn tas en lees het briefje nog eens door. Het is wel goed zo. 'Zullen we?' Vraag ik.
'Zullen we wat?' Vraagt Maddison.
'Zullen we naar het lokaal gaan.' Antwoord ik. Maddison maakt een 'o'-gebaar en knikt. 'O, en zul jij het ook niet vertellen?' Vraag ik voor de zekerheid aan Maddison. Maddison ritst haar mond dicht, draait hem opslot en gooit het sleuteltje weg. Ik lach even. Dan loopt Maddison naar het lokaal, gevolgd door mij. We kloppen op de deur van het lokaal en gaan naar binnen. De kinderen kijken op van hun werk en blijven me aan staren. Maddison gaat op haar plaats zitten en ik loopt naar de docent. Ik geef hem het briefje en hij pakt het briefje aan. Zijn ogen glijden over de regels. Hij knikt als teken dat hij het begrijpt en geeft het briefje weer aan mij. Ik stop het briefje in mijn broekzak en ga op de plaats naast Maddison zitten. Niet omdat ik haar al een beetje kende, maar omdat dat de enige plaats is die nog vrij was. Ik merk dat iedereen me nog steeds aan staart. 'Dat is Justin Bieber.' Zegt een meisje plotseling.

Reageer (3)

  • JelenaB

    Haahaha Justin zit net en hij is al herkend!!! Duhh tuurlijk hij is we de Justin bieber!!1

    1 decennium geleden
  • xxswaggie

    abboo erbij :D

    1 decennium geleden
  • mgc

    snel verder <333333

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen