Foto bij 6) 2 en een half jaar later.

Na de begrafenis van mama en papa ga ik met Bella en de andere mee. Ik krijg te horen dat zij niet in de zon kunnen en daarom verhuizen we nu naar Engeland waar het donker is en niemand ons kent. Renesmee(die dus echt de dochter van Edward en Bella blijkt te zijn) Jake en Seth kunnen op mooie dagen wel met me naar buiten. De tijd vliegt vooruit en voor ik het weet zijn we twee en een half jaar na die vreselijke nacht. Het is kerstvakantie er staat een grote reis op het programma. Het verhaal gaat hier verder zoals het begon. Veel te vroeg naar mijn smaak.

"Amy?" Nee, ik heb geen zin om op te staan en zeker niet als Alice me wekt. Ik weet dat ze net zo lang gezeurd heeft tot Bella het goed vond zodat ze me kon gebruiken als barbiepop.
"Ik weet dat je wakker bent en ik weet dat je me kan horen...Ik tel tot drie en dan gebruik ik koud water!" Ik wist dat ze dat meende mijn hoop lag nu bij Bella. Please! Bella red me!
"Alice! Als ze niet wilt ga je haar niet dwingen!"
"Je verpest ook altijd de lol!" Ik zag zo voor me hoe ze nu zou staan pruilen. Dit gebeurde inderdaad wel vaker. Ik hoor Bella naar boven komen en open mijn ogen. Ik steek nog snel mijn tong uit naar Alice. Die probeert natuurlijk te doen alsof ze boos is maar kan het grijnzen niet laten.
"Dit keer win jij, maar de volgende keer ontsnap je me niet." Ik rolde met mijn ogen. En liep op Bella af. Ik gaf haar een knuffel.
"Goeie morgen," zegt ze terwijl ze me over het hoofd aait.
"Kleed je snel aan dan gaan we ontbijten en dan vertrekken we naar het vliegveld en nemen het vliegtuig naar Madrid daarna Parijs, dan naar Rome, Berlijn, Amsterdam, Brussel en dan eindigen we one reis in Londen. Hoe lijkt je dat?" Wat een domme vraag ziet ze dan niet hoe ik sta te springen van opwinding? Zo'n grote reis heeft vast nog niemand op mijn school gemaakt. Ik ben al behoorlijk populair doordat ik uit het verre Amerika kom waar alle grote sterren wonen. En omdat mijn familie super rijk is en deze geweldige reis zal aan het begin van het volgende semester zeker indruk maken. Ik heb veel vriendinnen en ze zijn allemaal verliefd op één van mijn schoonbroers.
Ik vind het wel leuk dat ze zoveel belangstelling hebben, maar ik weet wie mijn echte vrienden zijn en wie er alleen hoopt dat ik trakteer of dat ik ooit een goed woordje doe bij een knappe Cullen of Quileute jongen.
Mijn aller beste vriendin is Lilly. Ze zit bij mij in de klas en we spelen altijd geheime spelletjes waar niemand iets van af weet. Lilly kan namelijk net zulke coole dingen als ik. We oefenen samen nieuwe trucjes en we hebben een geheime groet.
Lilly heeft twee oudere broers die allebei al op een hogere school. Lilly zegt dat ik naar dezelfde school zal gaan als zij en haar broers. Als ik vraag hoe zij dat nou weet zegt ze dat ze dat niet mag vertellen. Ik besef me nu pas dat ik al aan tafel zit en dat Edward me een vreemde blik toewerpt. Ik kijk hem vragend aan en hij kijkt snel weg. Plots neem ik een beslissing vraag me niet waar dat vandaan komt.
"Mag ik jullie wat tonen?" vroeg ik.
"Tuurlijk wat wil je ons laten zien?" Bella wilt al opstaan om me te volgen, maar ik schud mijn hoofd.
"Het is niet iets wat ik moet gaan halen...Blijf gewoon even stil zitten Bella." Ik krijg net een geniale inval over hoe ik het over zou brengen. De truc die ik het beste ken. Hoe je het uiterlijk van een ander veranderd. Edward en Alice hapte naar adem. Ik bestede er geen aandacht aan. Ik sloot mijn ogen en concentreerde me op het gezicht van Bella zoals het op de foto's had gestaan. En dan vooral haar ogen. Dat zou niet zo moeilijk zijn. Ik dacht aan hun huidige kleur en ga in mijn hoofd van goud, naar goudbruin, naar lichtbruin dat ik steeds donkerder maak tot ik chocolade bruin heb. Ik open mijn ogen en zie tot mijn tevredenheid dat iedereen stomverbaasd naar Bella staart en dat Bella de enige is die er niets van begrijpt.
"Wat!?" vraagt ze geërgerd.
"Lieveling...je ogen..." stamelde Edward. Alice gaf Bella een spiegel aan en nadat ze daar ongeveer een halve seconde naar had zitten staren liet ze de spiegel geschrokken vallen.
"Hoe deed je dat?" vraagt ze. Ik kan het niet laten om me een beetje zelfingenomen te voelen. "Ik kan toveren."
Iedereen keek me met grote ogen aan.
"Wat kijken jullie nu? Ik bedoel jullie delen een huis met twee weerwolven en nu ook een heks en zelf zijn jullie ook niet echt normaal. Jullie zijn eigenlijk wel de laatsten die hiervan zouden mogen schrikken."
Iedereen keek even naar iedereen en plots begon Emmet te grinniken en even later bulderde hij het uit al snel gevolgd door de anderen.
"Je hebt gelijk schat. We zouden het nu wel gewend moeten zijn vreemde wezens tegen te komen." Zegt Bella als ze uitgelachen is.
"Kom op. We moeten nu eten en vertrekken anders missen we het vliegtuig...en Amy, je hebt dit toch niet gedaan in de buurt van één van je vriendinnen?"
"Alleen bij Lilly, maar die kan dat ook," vertel ik eerlijk.
"Oh...juist ja...Dan is het in orde." En daarna werd er met geen woord meer over gesproken.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen