Foto bij hst 6.1 eens kan het veranderen

het vaarverbod was er nog steeds en geen van allen hadden zin om op de ergometers te gaan. Toen bedacht Wietske:,, zullen we een stuk gaan wandelen?” veel zijden nee, maar Wietske keek de meiden en tjerk aan alsof er iets was, dus we zeiden ja. ,, gaan jullie maar een stuk lopen, wij gaan iets anders doen, maar wel voor 12 uur terug zijn,”zei Wessel. ‘we zijn terug voordat je het weet, zei Anke. Ze liepen naar buiten en vroegen meteen aan Wietske wat er was. ‘Nou, eh, ik weet niet waar ik moet beginnen’ zei Wietske bij het begin denk ik gaf Jeanine als antwoord. Ze moesten lachten. ‘oke, ehm… vanochtend keek ik op mijn mobiel, ik had 2 sms’jes . 1 van mijn provider dus flut, maar die maar die andere was van een onbekend nummer. Ik las het sms’je en ik schrok me dood. ‘’wat stond erin dan’ vroeg Daphne. Wietske pakte haar mobiel en gaf die als eerste aan Tjerk, ik wil dat jij hem als eerst leest voor jou is het, het engst” Tjerk pakte haar mobiel aan en keek. Toen hij de mobiel terug gaf aan Wietske stond hij stijf. ‘’O MY GOD!!, zei Tjerk. Wietske gaf haar mobiel nu aan de andere:




Wietske, als jij dit aan
Tjerk laat zien ben
je dood,…je verteld
ons alles over jullie,
zo niet, gaat de rest
persoonlijk dood.
DK

De rest stond nu ook verbaasd te kijken. ‘’wat moeten we nu doen, vroeg Iris. ‘’Weet niet, zei Wietske. Ze wou net haar mobiel terug doen in haar zak, toen ze weer een sms kreeg.
Ik weet dat je de vorige
sms aan hun hebt
laten zien, dus je hebt een
week de tijd.
DK



‘Ow, ik krijg stress, zei Wietske. ‘’ik weet wat, zei Jeanine. ‘’Tjerk jij hebt toch laatst die 500 Ampein pistol gemaakt?’’Ja, je wilt die toch niet gebruiken he? Vroeg hij. ‘’misschien, Wiets heb je nog beltegoed? ‘’ja, hoezo? ‘nou ik sms terug met ‘of anders’. ‘ik denk niet dat het zo’n goed plan is, zei Iris. Hoezo, niet?, vroeg Jeanine. ‘nou misschien worden ze boos en dan krijgen we minder tijd, zei Daphne. ‘Of, ze geven ons tips, hints. Of ze doden ons! Gaf Tjerk als antwoord. Dat doen ze heus niet, daarvoor zijn ze echt watjes, zei Jeanine zelfverzekerd. ‘dat is waar, zei Tjerk ‘proberen? Vroeg ze. Oke zeiden Anke en Wietske, en ze typte wat in en verzond hem. ‘en nu maar afwachten. Ze waren nog geen 100 meter verder, of Wietske’s mobiel ging, hij belt nu! Zet hem op de luidspreker, zei Daphne. Wietske zette hem op de luidspreker en zei:
Met mij (Wietske)
Met Hasse (Hasse)
Wat moet je?
Wat ik moet, wat ik wil zul je bedoelen.
Nou wat wil je dan?
Jullie geheimen
Welke geheimen?
Ben je blond, ofzo?
Ja!!!
Het is geen tijd voor grapjes, ik wil jullie geheimen enzo, Urg, ik zie jullie om half 1 op het veldje!!
En Hasse hing op. ‘nou dat is ook weer geregeld, we worden zo dadelijk opgepakt en opgesloten, bedankt Jeanine, zei Tjerk. Sorry, ik wist ook niet dat hij dit zou zeggen, gaf Jeanine hem als antwoord. Je had het toch wel een beetje kunnen verwachten, zei Anke ‘dat is waar, gaf Jeanine toe. ‘wat nu? Vroeg Wietske. ‘Geen idee’ zei Tjerk. Gewoon gaan, zei Iris. Gewoon gaan, voorbereiden, kom we gaan naar het lab, zei Tjerk. ‘Oke kom, zei Iris.
De meiden en Tjerk liepen naar het lab. Daarvoor moesten ze over het veldje. Ze liepen doodgewoon over het veldje, want het was nog geen half 1 maar…… Ze waren bij het lab aangekomen, en Tjerk vroeg ‘Waar zijn Iris en Daphne? Ze keken elkaar aan. Neeeeeeeeeee!!! Zeiden ze in koor. ‘ze liepen weer terug naar buiten, maar bleven snel weer staan, want de kanonnen stonden midden op het veld met Iris en Daphne. ‘zo, we hebben er al 2, zei Jaromir. ‘wat willen jullie nou precies, vroeg Tjerk. ‘wat denk je, jullie geheimen, Powers en wapens, gaf Hasse als antwoord. En willen jullie ons daarna doodmaken, zei Jeanine. Doden? Vroeg Wiebe vragend. ‘ja ik dacht dat we alleen hun Powers gingen afpakken, vulde JW aan. ‘het is alleen om hun bang te maken, zei Hasse storend. ‘Oh, maar daar worden we niet bang van hoor, daar zijn jullie te watterig voor, zei Jeanine. En nu was de maat vol. De kanonnen gingen achter hun aan. De meiden en Tjerk gingen snel terug het lab in. Terwijl Tjerk de deur dicht deed, bedankte Anke Jeanine hartelijk. ‘Jullie zouden er toch een keer uit moeten komen! Zei Jaromir. ‘Jullie zouden ook een keer naar de WC moeten, gaf Wietske als antwoord. ‘goeie’ zei Jeanine en ze gaf Wietske een high-five. ‘effe serieus nu, zei Tjerk. ‘Wat gaan we nu doen, vroeg Anke. ‘I don’t know, zei Tjerk.

Reageer (1)

  • BYME

    Die Wiebe en Hasse zijn niet zo slim ;)
    Snel verder

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen