Foto bij hst 5.4 vertrouwens en bedrog

Ondertussen vertelde Eeke het verhaal aan Wietske en ze liepen naar de kluis. ,,dit word de eerste keer dat we de spullen uit de kluis gebruiken,,zei ze tegen Eeke, ze knikte en Wietske typte de code in, ze liepen de kluis in en Wietske gaf Eeke een klein pistooltje, zelf nam ze een iets groter pistool,, wat doen deze dingen eigenlijk,, vroeg Eeke,, die van jou verlamd ze en die van mij schiet een pijl met slaapspul, dus doe voorzichtig,, zei Wietske. Eeke en Wietske liepen naar de schuilplaats van de kanonnen en ze gingen achter een struik zitten. ,,ik vind het eng,, zei Eeke tegen Wietske. Wietske zei dat Eeke moest blijven zitten en zelf liep ze naar de deur. Omdat het s’ nachts was dacht ze dat er wel niemand zou zijn en ze liep stil dichter naar de deur toe. Opeens hoorde ze een geluid vanachter de boom vandaan komen, ze liep erheen en zag Wiebe liggen. Ze deed een stap achteruit, maar al snel zag ze dat Wiebe aan het slapen was. Ze liep naar de deur en zei tegen Eeke dat ze mee moest komen. Ze liepen naar binnen en stonden in een donkere hal. Ze liepen verder en hoorde in de verte gesnurk, Eeke moest lachen ,, wie zou dat zijn,, vroeg ze en ze liepen erheen. Toen ze bij een kamer aan kwamen zagen ze Steven in een beertjes pyjama liggen. Eeke en Wietske moesten lachen. Ze liepen verder en kwamen bij een kamer Jaromir op de grond zitten. Wietske liep er stil heen en zag dat hij sliep, ze pakte zijn sleutels en opende de deur. Ze stapte naar binnen en maakte Anke, Jeanine, Daphne, Iris en Tjerk wakker. Toen ze Tjerk wakker had gemaakt hoorde ze opeens iets achter zich.,, wat doe jij nou hier? Wietske draaide zich om en zag Hasse staan. Hasse liep naar haar toe en pakte de sleutels af. Zo nu heb ik jullie allemaal, hij draaide zich om en liep weg. ,,waar is Eeke vroeg Anke aan Wietske ze wist het niet en iedereen ging weer slapen.

Ondertussen was Eeke achter een plant gaan staan. Opeens hoorde ze iemand aankomen, het was JW. Hij liep langs en zei: Goedemorgen boom. Eeke keek hem aan en toen liep hij weer weg. Eeke bleef achter de boom staan.
Ondertussen waren de meiden wat aan het kletsen, toen Hasse de deur open gooide en riep: Oké, vertel op!! Wat zijn jullie geheimen? De meiden schrokken ervan, plotseling zei Tjerk,,Anke is ons geheim! De andere keken hem raar aan en Tjerk knipoogde. WAT!! Is dat kind jullie geheim. Hahaha dat geloof ik niet,, riep Hasse. Hasse riep Steven en hij kwam aanlopen. ‘wat is er’’ vroeg hij. Hasse gaf hem als antwoord: deze meiden beweren dat, dat kind hun geheim is. Steven keek naar de plek die Hasse aanwees en zei: Dat is geen kind dat is een plant, gaat het wel goed met je? wacht ik haal een beker water voor je. Steven wilde weglopen toen Hasse zei: NEE!! Ik bedoel Anke, geloof jij dat? Steven keek Hasse aan en zei: ja, dat kan toch best, maar je hoeft echt geen beker water? Hasse keek boos naar Steven. Ondertussen hadden de dames alles aangehoord en hadden ze moeite om hun lachen in te houden. Opeens kwamen JW en Jaromir met een brief aanzetten:


Beste DK,

Kom om 17 uur naar de
Kate. Ik moet je iets geven.

ST
Ps. Neem de dames mee,
misschien kunnen we ruilen?



Hasse keek naar Tjerk en vroeg: Wie heeft dit geschreven? Ik heb jullie allemaal. ‘’je weet nooit of je gelijk hebt, je weet het nooit maar denk erover na’’ zei Anke opeens. Wat betekend dat nu weer, jij bent echt raar hè, zei Jaromir. Anke draaide zich om en ging op haar bed liggen: de wijze les van een bijzonder persoon’’ zei Anke zacht en ze viel inslaap. Nee, daar heb ik iets aan. Echt raar is dat kind zei Jaromir tot slot en toen liepen de kanonnen weg. Het was 16:45 dus gingen de kanonnen naar de kate. De dames lieten ze met JW achter. Toen Hasse en de andere bij de kate aankwamen zagen ze niemand. Het is ook nog geen 17 uur nog 1 minuut wachten zei Steven. Ja dan komen we erachter wie ons die brief stuurde, gaf Wiebe als antwoord. Weet je ik moet steeds denken aan wat Anke zei, zei Hasse opeens. De andere keken hem veel belovend aan en plots riep Hasse: IK WEET HET, WE HEBBEN EEKE NOG NIET! De kanonnen keken elkaar aan en rende toen terug.

Ondertussen was Eeke bij de kamer aangekomen en ze zag dat JW er niet was. Ze pakte de sleutels en opende de deur. Iedereen ging naar buiten en ze wouden weglopen toen Anke riep: wacht, ik moet nog even iets doen. En ze liep weer naar binnen. Even later kwam ze weer terug en liepen ze naar Tjerk’s schuilplaats. Net toen ze wegwaren kwamen de kanonnen aanrennen. Hasse liep als eerst naar binnen en rende naar de deur van de kamer. Toen hij naar binnen keek zag hij alleen een briefje. Hij vroeg aan JW waar de dames waren maar hij wist het niet. Ondertussen pakte Jaromir het briefje op en las hem voor:





Hoi Hasse,

Ik zei toch ‘’denk erover na’ dat heb je niet gedaan
zo zie je maar wat ervan komt als je niet luistert.
Hahahahahahahahahaha!!

Anke & Tjerk



Hasse greep het briefje uit Jaromir’s hand en verscheurde het. Verder riep hij nog: DE VOLGENDE KEER BEN JE ER ECHT BIJ, DAN PAK IK JE TERUG VOOR ALLES!! De dames die bij de schuilplaats waren hoorde het en moesten lachen.
Hahahahahahahaha

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen