Foto bij hst 4.3 wie is je vriend? en wie je vijand?

Ondertussen waren de dames en Tjerk bij de nieuwe schuilplaats aangekomen. ,,zo en nu wachten tot Anke in de val loopt,, Riep Hasse. Jeanine had haar telefoon gepakt en wou Anke sms’en. Maar ze kon haar bericht niet afmaken want Hasse pakte haar telefoon af, ze had nog net op verzenden kunnen drukken.
Tring tring tring tring. De telefoon van Anke ging af en ze las het sms’je.

Hoi,
We zitten in de k…

Anke las het berichtje 2 keer over en liep toen naar Jaromir, Jaromir was ondertussen op de bank gaan zitten en Anke liep naar hem toe,,kun je me even helpen met een raadsel op te lossen?,, op het moment dat ze het vroeg dacht ze aan de brief van Hasse``weet goed wie je vriend is en wie je vijand``. Anke wist niet of ze Jaromir moest vertrouwen. Anke dacht dat ze hem wel kon vertrouwen en vroeg of hij meehielp met de nieuwe schuilplaats te zoeken. Jaromir hiel en ze kwamen erachter dat het kate,kanonnenhok of koffiehoek moest zijn. Eerst gingen ze bij het koffiehok kijken, daar was niemand. Daarna gingen ze naar het kanonnenhok daar was Wiebe. Anke en Jaromir rende weg maar Wiebe was sneller bij hun. Jaromir liep op Wiebe af en zei dat Anke door moest gaan. Anke rende door en Jaromir bleef bij Wiebe.,,heb je haar nog niet gepakt, Hasse word boos hoor,, vroeg Wiebe aan Jaromir,,nee, maar we gaan nu naar de kate en daar pak ik haar. Jaromir rende naar buiten en liep achter Anke aan. Toen ze bij de kate waren liep Anke naar binnen. Jaromir zou de wacht houden. Binnen zag Anke een briefje liggen. Ze las hem voor:






Heeey Anke,
Weet je nog wat ik zei met weet wie je vrienden zijn en wie je vijanden.
Je hebt een grote fout gemaakt.
Dat is niet zo handig he.
DK.
O ja kijk eens achter je


Anke draaide zich om en zag Jaromir staan,, zo nu heb ik je,, Anke keek om zich heen maar ze kon nergens heen.,,jij, ik vertrouwde je, dat je dit kan doen na alles wat wij voor je hebben gedaan,, riep Anke naar Jaromir. Maar het hielp niet. Jaromir stapte op Anke af en greep haar vast. Op dat moment kwamen JW en Wiebe in de deuropening staan,, goed zo Jaromir, geef haar nu maar aan ons,, zeiden JW en Wiebe. Jaromir gaf Anke aan JW en hij nam haar mee naar de schuilplaats. Toen ze daar aankwamen werd Anke bij de andere gezet.,, hoe hebben ze je gevangen,, vroeg Jeanine. ,, ze hebben Jaromir gebruikt, hij hielp mij en in de kate pakte hij me. Op dat moment kwam Hasse binnen lopen, zo ben jij er ook. Tjerk die aan de andere kant van de kamer zat had zijn handen weer los en liep stil op Hasse af. Hij pakte hem vast en bond zijn handen vast. Toen liep hij naar de dames en maakte hun los. Toen ze naar buiten liepen kwamen ze JW tegen, ze rende langs hem en rende zo naar de schuilplaats. In de schuilplaats zei Tjerk tegen Anke,,Je hebt je best gedaan, goed hoor,,Dus Jaromir hoort nu weer bij de kannonen? JA!!!
Toen gingen ze met zijn allen de schuilplaats opruimen. En in de verte hoorde ze ,,IK KRIJG ZE NOG WEL,, hahaha

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen