Foto bij hst 3.3 wie wilt winnen moet slim zijn

,, we moeten een brief schrijven over die meid, maar we sturen hem nog niet op, want we moeten eerst wat weten over die meid, hoe ze heet hoe ze eruit ziet enz.”
Ze gingen even wat eten bij een ijscafeetje in de buurt, toen ze opeens een brief van de ober kregen. ,,van wie is die brief,”vroeg tjerk. ,, van iemand wiens naam ik niet mag zeggen, hij zei dat jullie hem heel goed kende.” Ze maakten de brief open en lazen…

Nogmaals wil ik jullie aan Julie vriendinnen herinneren.
Jullie hebben een week de tijd.

DK.


,,een week,”zei Anke geschokt. ,, dan moeten we Jaromir bellen dat hij moet opschieten,”zei Tjerk. Hij pakte zijn mobiel en tikte het nummer van Jaromir in: ,,met Tjerk, ik wilde even zeggen dat we net te horen krijgen dat we nog maar een week de tijd hebben, heb je al een meid gevonden?” ,, ik wilde jullie eigenlijk net bellen, ik heb er een gevonden, alleen ze wil haar naam niet zegge, maar ze kent Hasse wel,” zei Jaromir. ,, wanneer kan ze?” ,,morgen om vier uur.” ,,oké, bedankt, wil je haar dan morgen om half vier bij mijn lab brengen, je weet waar die is toch?” ,,oké, doei,” zei Jaromir. ,,doei.” Hij hing op en keek anke en Jeanine aan en zei dat we snel een brief voor DK moesten maken. Ze rekende af bij de ober en gingen naar het lab van Tjerk. Toen ze daar aankwamen zagen ze dat er een briefje op de deur was geplakt.

Ik ben het nu zat.
Ik wil jullie morgen voor 4 uur zien.
Ik hoef jullie geen week te geven.
Als jullie morgen voor 4 uur niet zijn langsgekomen is het “byebye, damesboot”

DK.

,,O, MY GOD, “zei Anke. ,, hij wordt steeds kwader.” zei Jeanine. ,,maar kijk voor 4 uur, dan komt die meid toch?”zei tjerk. ,,ja, vóór 4 uur,”zei Anke. ,,En?”vroeg Jeanine. ,, als we er niet voor 4 uur er zijn dan is het ‘byebye’,”zei Anke met een angstig gezicht. ,, we bellen Jaromir wel dat hij wat eerder moet komen.” ,,laten we eerst die brief maar maken,”zei Jeanine. Ze pakten allemaal pen en papier en begonnen te schrijven, de beste namen ze en stuurden ze op.
,,als ze jullie morgen niet voor 4 uur gered hebben, gaan wij een feestje bouwen,”zei Hasse lachend. De andere kanonnen moesten ook lachen. De meiden waren bang dat het niet zo lukken maar ze gaven niet op. ,, wat ga je eigenlijk met ons doen als hun niet op tijd komen?”vroeg Iris. ,,KOP DICHT,”schreeuwde Hasse. ,, als ik nog een kreet van jullie hoor, dan gebeurt het nu al met je.” Ze keken hem bang aan en Eeke moest bijna huilen. ,,owe, als je gaat huilen kleine,”zei Hasse streng. ,, je maakt haar bang,”zei Jan-Willem. ,, dat is precies wat ik wil,”zei Hasse kwaad.
Anke, Tjerk en Jeanine hadden de brief opgestuurd via snelle post, anders zou de brief nooit voor 4 uur bij DK. Zijn. ,,ik hoop dat ze het geloven,”zei Anke. ,, ik hoop het ook,”zeiden Tjerk en Jeanine tegelijk. Bij DK. Werd er op de deur geklopt. ,, doe open, Steven,”zei Hasse. Steven liep naar de deur en deed open. Hij kwam terug en gaf de brief aan Hasse:,, de postbode wist niet van wie die zou kunnen zijn.” Hasse gaf de brief terug aan Steven en zei:,,lees effen voor ik heb geen zin om te lezen.” Steven pakte de brief aan en las…


Beste kanonnen,

(zo heet jullie clubje toch?)
Ik zou het leuk vinden als jullie morgen naar mijn feestje kwamen.
Als je niet komt dan worden jullie nooit populair, dit is jullie kans.
Het is om half vier bij mij thuis. Het kan zijn dat het iets uitloopt maar kom maar gewoon.
Mijn adres is lingedijk 119.

Xxx My(een populair meisje met lef en schoonheid)

,,Cool,”zeiden de kanonnen, behalve Hasse. ,,zullen we?”vroeg Jan-Willem. ,,wat hebben we morgen? Zijn jullie het vergeten, we hebben morgen al een afspraak,”zei Hasse raar.
,,o ja, maar daar hoeven we toch niet allemaal bij te zijn?”vroeg Wiebe. ,,gaan jullie maar, ik doe het wel alleen, want jullie zien liever een lekkerding dan een paar arrogante meiden die afgaan,”zei Hasse kwaad. ,,oké,” zeiden de andere kanonnen tegelijk.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen