Foto bij hst 1.2 de ontdekking

Het was twaalf uur en de dames en Tjerk waren bij de Kate. Ze wachten op de kanonnen, maar die kwamen niet opdagen. Anke en Jeanine bleven bij de Kate terwijl Tjerk en de andere dames de kanonnen gingen zoeken. Even later hoorden Anke en Jeanine geritsel in de bosjes. En ineens sprongen Hasse en Jan-Willem uit de bosjes. Anke en Jeanine wilden wegrennen, maar de jongens waren te snel. Ze grepen de meiden vast en namen hun mee de Kate in. Toen ze in de Kate waren zaten alle kanonnen er, behalve Wiebe. Anke vroeg:,,wat moeten jullie van ons?” Jaromir wou antwoorden maar er werd toen op de deur gebonsd. BONS BONS het bleek Wiebe te zijn, hij kwam aanzette met wel vijf tassen vol boodschappen. ,, ik wilde net wat drinken,”zei Jaromir. Hij dronk zijn flesje cola leeg en keek de dames aan. Ineens hoorden ze buiten Tjerk en de andere dames roepen. Anke en Jeanine grepen hun kans en riepen om hulp. Tjerk en de dames hoorden hun gegil en renden naar de Kate, maar Tjerk hield hun tegen. ,, niet doen, anders pakken ze ons ook,” zei hij. ,,wie bedoel je met ‘ze’,”vroeg Wietske. ,,duh, wie denk je,” vroeg Tjerk. ,, de Kerstman, ik hou van cadeautjes,” zei Daphne blij. Ze keken Daphne aan en Daphne zei toch maar:,, de kanonnen.” ,,wat moeten we doen,”vroeg Iris. ,, kom mee,”zei Tjerk.
Toen ze zagen waar Tjerk hun meenam keken ze hun ogen uit. ,, wat is dit,Tjerk,”vroeg Wietske. Het was een soort van lab met allerlei computers en wapens. ,, ja, hoe moet ik dit uitleggen,” zei Tjerk. Hij vertelde over hoe het begon en hoe hij nu een superheld is geworden. De dames keken hem verbaast aan. Hij trok zijn pak aan en zei tegen de meiden dat ze hier moesten blijven. En tjerk vloog terug naar de Kate.

In de Kate rukte Jaromir op een knopje en er schoof een kast weg. Hasse en Jan-Willem duwde Anke en Jeanine naar binnen en de andere volgden. Toen ze binnen waren schoof de kast weer terug. Tjerk was aangekomen bij de Kate. Hij trapte de deur in en riep: ,, handen omhoog.” Maar er was niemand. Hij keek rond en vond een afstandsbediening met een rode knop erop. Hij drukte op de knop maar er gebeurde niets. Hij bestudeerde het ding en zag op de achterkant een aan/uit knopje zitten. Hij drukte op aan en drukte nog een keer op de rode knop. En de kast schoof aan de kant. Hij schrok even en hij liep de gang in.

Ondertussen waren de kanonnen bij een kamer aangekomen. En liepen naar binnen. In de kamer was het erg koud. Anke vroeg of de verwarming aan mocht, maar die bleken ze niet te hebben. Anke en Jeanine kregen een boodschappentas vol dingen en de kanonnen liepen weg en deden de deur op slot. Jeanine liep naar de deur en zei:,, zo behandel je dames niet.” Jaromir keek haar aan en lachte. Hij zei tegen Hasse dat hij bij de deur moest blijven staan en de andere kanonnen liepen weg.

Reageer (1)

  • BYME

    de meiden worden niet zo goed behandeld :(
    Snel door (A)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen