"toe we klein waren had ik er geen erger in dat ik steeds in haar ogen keek. De ogen die me lieten smelten. De ogen die me lieten bevriezen. De ogen die me in zijn macht hielden. De ogen waar ik verliefd op werd"-Fred Wemel

Samantha
Het Nest
Langzaam en pijnlijk open ik me ogen. Ik moet eerder naar bed gaan!"Sam wakker worden je moet even helpen"hoorde ik de stem van Molly in me oor fluisteren. Ik knikte en stond op. Ik trok de meest simpelste dreuzel kleding aan die bestond uit: een spijkerbroek,zwart tshirt en rode all stars. Ik liep vrolijk naar beneden. Vanavond zou ik met Fred trouwen en trouwde een van mijn vriendinnen met zijn oudere broer. Ik zag Molly druk in de weer met allemaal dingen."ah Sam kun jij buiten helpen iedereen is er al maar ze hebben nog één iemand nodig en Harry en Ginny mogen niet toveren en ik ben druk"ratelt Molly en stuurt me naar buiten. Ik grinnik en loop naar buiten.

Buiten staat iedereen klaar bij en wit laken,waarschijnlijk de tent."Sam kom je helpen"roept Remus blij. Ik knik en loop naar ze toe. Iedereen gaat klaar staan en laat de tent stijgen. Na vijf minuten staat de tent en verschijnseld iemand op het landgoed. Fred en George staan allebei aan een kant van me."wat doet de minister van toverkunst hier"zegt George verbaast. Even later horen we nog een plop en Percy Wemel verschijnt."PERCY?!"roept de tweeling verbaast."ja die werkt op het ministerie"zeg ik."echt nog steeds?!"roepen ze weer in koor."ja ik werkte een tijdje voor Droebel en ook een paar maanden voor hem"zeg ik."Ah juffrouw Vilijn gaat alles goed"vraagt de minister."het gaat geweldig en met u?"vraag ik." prima prima wel druk zonder Krenck"zegt ie. Ik knik en de minister loopt naar binnen."Samantha Isobel Vilijn jij moet ook mee komen"zegt Percy. Ik begin een beetje te grommen om me hele naam." lieverd niet doen mam vermoord me als ze hoort dat jij Percy hebt vermoord"lacht Fred. Ik glimlach en loop naar binnen."ah meneer wemel wilt u vertrekken dit is onder ons"lacht de minister en wijst naar Ron harry mij en hermelien."oké ik ben buiten als je me nodig heb"zegt Fred tegen me een geeft me een kus op me wang.Ik ga zitten en de minister pakt een stuk perkament.


"aan Ronald Virus Wemel geef ik mijn uitsteker"zegt de minister en geeft een raar ding aan Ron."wat doet het?"vraagt hij." ik heb geen idee"antwoord de minister. Ron drukt het ding in en al het licht in huis verdwijnt erin. Ron drukt er nog een keer op en er is weer licht in huis."aan Hermelien Jeanine Griffel geef ik het boek: De vertelsels van Bakker Bard"zegt De minister. Hij geeft het boekje aan hermlien die er raar naar kijkt."wat is dat?"vraagt hermelien verbaast."je weet wel: zoals konijntje keutelaar." zegt Ron. Terwijl Harry en hermelien elkaar raar aan kijken zeg ik:"Ron één woord; Dreuzels". De minister kijkt goed op het perkement en zegt:"Aan Harry James Potter geef ik de eerste snaai die hij ving."zegt de minister. Harry pakt de snaai aan en lacht."Aan Harry James Potter geef ik ook het zwaard van Griffoendor"zegt de minister." waar is die dan?!"vraagt Harry."dat weet niemand"zegt de minister en kijkt nog een keer op het stuk perkement."Aan Samantha Isobel Vilijn geef ik Felix de Feniks wetend dat ze goed voor hem zal zorgen"zegt De minister en Percy komt met een kooi waar Felix in zit binnen."Aan Samantha Isobel Vilijn geef ik alle dingen van Marten Asmodom Vilijn die ik nog in me bezit heb"zegt de minister en geeft me twee dagboeken." wij hebben ze niet gelezen er zat een spreuk op"zegt de minister."Wie is Marten Asmodom Vilijn?"vraagt Percy."das mijn vader"zeg ik heel zacht."Heer voldemort heet eigenlijk Marten Asmodom Vilijn"zegt de minister. Ik slik even en knik dan."je bedoelt"begint Percy."dat Samantha Isobel Vilijn de dochter is van je weet wel!"schreeuwt Perfy bijna."Als je wil leven moet je nu rennen!"roepen Ron harry en hermelien. Percy begint te rennen en vijf tellen later ren ik achter hem aan.

Percy rent naar buiten en rent langs: Molly,Arthur,Bill,Charlie,Fleur,Fred,George,Ginny,Remus en Tops." hoe durf je me naam uit te spreken!"gil ik en stuur wat spreuken op hem af." Sam!"hoor ik Fred roepen maar negeer hem. Ik blijf rennen en voel woede in me op borrelen. Ik voel opeens twee sterke armen om me heen en merk dat het Fred is. Tranen vinden hun weg over me wangen en langzaam wiegt Fred me rustig.


Fred Wemel
Het Nest
Terwijl ik Sam rustig heen en weer wieg zie ik Remus en Tops boos naar Percy kijken."Wat heb je gedaan!"roept Tops boos."Niks ik zei alleen haar naam"verdedigd Percy zich."haar hele naam?!"vraagt Remus."ja hoezo"vraagt Percy. "dat verklaart alles"zegt Tops."Fred liefje breng Sam even naar boven laat haar even rustig worden"zegt Ma."oh en George niks uit halen!"roept ma weer. Terwijl ik Sam naar boven breng begint Fleur allerlei haar dingen neer te leggen in haar kamer en make up. Wanneer ze in bed ligt stuurt Fleur me naar beneden en helpt George me met dingen regelen. Ik merk niet dat Percy binnen gekomen is tot ik een kuch hoorde."het spijt me ik wist niet dat ze haar naam niet leuk vond"zegt Percy."en dat kom je aan mij vertellen?!"zeg ik geïrriteerd."ma zei dat ik als eerst bij jou langs moest gaan"zegt Percy. Ik kijk hem boos aan. Zo maar even mijn verloofde pijn doen, nou mooi niet."aanvaard je me excuses?"vraagt Percy bang."Verdwijn"zeg ik."alsjeblief Fred"smeekt Percy."Verdwijn"schreeuw ik."Fred toe"blijft Percy smeken."VERDWIJN!!!"gil ik hard. Percy rent snel weg en ik hoor hem het huis verlaten.


Ik trek voor de laatste keer me pak recht en kijk goedkeurend in de spiegel. Over minder dan één uur is Sam gewoon mijn vrouw. Ik zet een grote grijns op en loop naar het altaar. Fleur en Bill zijn al getrouwd en zitten beide voor aan. Ik begin heen en weer te wiebelen op me voeten en hoor de muziek opeens starten. Iedereen draait zich om en gaat staan. Langzaam komen Remus en Sam binnen lopen. Met een mega grote smile sta ik te wachten. Sam kijkt een beetje verlegen naar voren logisch als de dochter van jeweetwel trouwt met een bloedverrader is dat eigenlijk groot nieuws voor Rita Pulpers. Na een tijdje moeten ze nog twee meter afleggen tot er plots een patronus achter Remus en Sam verschijnt."Het ministerie is gevallen,de minister is dood. Ze komen eraan"luidt de Patronus. Iedereen raakt in paniek als er allemaal dooddoeners te voor schijn komen." Sam!" roep ik en probeer haar hand te pakken maar het is te laat. Samen met Bellatrix verdwijnt ze...




"Toen ik haar voor het eerst zag lopen dacht ik. Wow dit is echt mijn type niet. Maar wel die van Fred, en die twee passen als puzzel tukjes bij elkaar" ~George Wemel
Toen Fred ons vertelde dat hij een vriendin had waren wij zo blij voor hem maar toen we hoorde wiens dochter ze was begonnen we te twijfelen. Maar toen we haar ontmoeten wisten we zeker dat deze meid perfect was voor Fred"~Molly en Arthur Wemel.
Toen ik hoorde dat Sam een soort van Famlie was was ik door het dollen heen. Één van de meest aardige meisjes die ik ken had met míjn broer! Mam probeerde me rustig te krijgen maar dat lukte niet. En toen Fred haar ten huwlijk vroeg was ik hartstikke blij voor beide"~Ginny Wemel

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen