Foto bij Behind the black gates of Mordor. {Lord of the rings}  [5]

Een beetje voorgeschiedenis...
(sorry dat het een beetje lang is xD)

Galadriel vertelt:

De wereld is veranderd.
Ik voel het in het water.
Ik voel het in de aarde.
Ik ruik het in de lucht.
Veel dat eens was, is verloren.
Er leeft niemand meer, die zich herinnert hoe 't was.

Het begon met het smeden van de Grote Ringen. Drie werden gegeven aan de Elfen onsterfelijk, de wijste en rechtvaardigste aller wezens. Zeven aan de Dwergvorsten grote mijnwerkers en handwerklieden van de Bergzalen. En negen Ringen werden geschonken aan het Mensenras dat, boven alles, verlangt naar de Macht.
Want de ringen bezaten de kracht en de wil om ieder Ras te regeren.

Maar zij allen werden misleid want er was nóg een Ring gemaakt. In het land Mordor, in het vuur van de Doemberg smeedde de Donkere Vorst Sauron in 't geheim een Meester Ring teneinde alle andere te beheersen. In deze Ring goot hij z'n wreedheid, z'n boosaardigheid en z'n wil om ieder leven te domineren. Één Ring om allen te regeren. Één voor één vielen de Vrije Landen van Middle-earth voor de macht van de Ring. Maar sommigen boden verzet.

Een laatste Alliantie van Mensen en Elfen nam het op tegen Mordor. Op de Doemberg vochten zij voor de vrijheid van Middle-earth. De overwinning was nabij. Maar de macht van de Ring kon niet ongedaan worden gemaakt. Het was op dat moment toen alle hoop vervlogen was dat Isildur, zoon van de koning, zijn vaders zwaard oppakte. Sauron, de vijand van de Vrije Volkeren van Middle-earth, werd verslagen. De Ring ging door naar Isildur die slechts één kans kreeg om 't Kwaad voor eeuwig the vernietigen. Maar de harten van Mensen zijn makkelijk te corrumperen. En de Ring van Macht heeft een eigen wil. Hij bedroog Isildur, wat tot zijn dood leidde. En sommige zaken, die niet vergeten zouden mogen worden, raakten verloren. Geschiedenis werd legende, legende werd mythe. En 2500 jaar lang raakte de Ring in de veretelheid. Totdat, toen de kas zich voordeed, hij 'n nieuwe drager strikte.
"Mijn lieveling..."

De Ring kwam naar het schepsel Gollem die hem diep in de tunnels van de Nevelberg leidde. En daar verteerde de Ring hem.
"Hij kwam naar mij toe ... mijn eigendom, mijn liefje... Mijn eigendom. Mijn lieveling..."

De Ring gaf Gollem een onnatuurlijk lang leven. 500 Jaar lang vergiftige hij zijn geest. En in de duisternis van gollems grot, wachtte hij. Geruchten groeiden over n schaduw in 't Oosten gefluister over 'n naamloze angst. En de Ring van Macht bespeurde dat zijn tijd nu gekomen was. Hij verliet Gollem. Maar er gebeurde iets dat de ring niet voorzag. Hij werd opgeraapt door de meest
onwaarschijnlijke persoon.
"Wat is dit?"

Een Hobbit. Bilbo Baggins ui the shire.
"Een Ring."
"Weg. Mijn lieveling is weg."


Want de tijd is nabij dat de Hobbits de toekomst voor allen zullen bepalen.

Reageer (3)

  • Serenity

    ZIE JE WEL!! JIJ KAN GEWOON ECHT GEWOONWEG (xD) GEWEEEEEEEELDIG SCHRIJVEN :Y)

    Gollem xD :'SHAME ON YOU SHAME ON YOU!' xD Sorry,had ik zin in xD Verdeeeeeeeeeeeer!

    1 decennium geleden
  • Rhapsody

    wauw jij kan echt goed schrijven:O
    ik ga snel de volgende makenxD

    1 decennium geleden
  • Virtuoso

    Zo mooi geschreven!
    Snel verder <3

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen