Foto bij Prijsvraag

Fee wil zich volfreten en het liefst zo snel mogelijk. Geen betere plek dan de stad om te slagen in haar plan. Ze laat er zich op sleeptouw nemen door een gids op vier poten, een jonge ober, de eenzame Herman, de stille visser Pim en zijn bijdehante zus Celine. Maar de meeste steun vindt Fee bij haar moeder die al is ze dood, haar toch blijft waarschuwen voor de gevaren van de grote stad.

PRIJSVRAAG

-In de krant van gisteren stond een foto van mij pa die iets te eten in zijn mond stopt. Het was een wazige foto, genomen door een voorbijganger met een wegwerpcamera die het wel grappig vond dat mijn pa, die bekendstaat om zijn hypergezonde levenswijze en nog liever betrapt wordt terwijl hij iemand de keel oversnijdt dan terwijl hij eet, iets in zijn mond stopte. Volgens de man had het op het eerste gezicht iets van een gefrituurde hap, of ij moest zich sterk vergissen. Volgens de redactie van de krant, die de foto zo'n driehonderd miljard keer had laten vergroten, kon het ook een stuk fruit zijn of een rijstkoek of iets anders voedszaams.
De redactie koppelde er een prijsvraag aan vast. Wie kon achterhalen wat mijn vader op de bewuste foto at, won een jaarabonement bij de krant.
Mij pa haat dit soort dingen. Ik vond het zijn verdiende loon.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen