Foto bij W17

Onze lieve Trix gaan weer beginnen ;)

“Hé, Bloom, daar is Roxy”, zei Flora plots.
“Oh, dat was ik al bijna vergeten. Haar vader had me verteld dat ze naar Alfea zou komen.”
“Hoi meiden”, lachte Roxy, toen ze bij Bloom en Flora aankwam.
“Hallo. Heb je er een beetje zin in?”, vroeg Flora vrolijk.
“Zeker weten”, lachte Roxy. “Wat komen jullie hier eigenlijk doen?”
“We volgen een speciale cursus, en we helpen af en toe een handje”, zei Bloom.
“Oh, dus jullie zijn hier het hele jaar?”
“Twee jaar”, glimlachte Flora. “Maar goed, Roxy, we zien je nog wel. We moeten ook de andere eerstejaars ontvangen.”
“Geen probleem”, lachte Roxy, en ging bij de rest staan.

“Oké, kunnen jullie even allemaal hier komen?”, vroeg Bloom luid aan de eerstejaars. De groep verzamelde zich gehoorzaam. Bloom en Flora legden de regels uit, en net toen ze daar klaar mee waren, kwam Faragonda de jonge feeën verwelkomen. Daarna toonden Bloom en Flora hen de school, en gaven hen hun kamers. Roxy en Laetitia bleken een kamer te delen, wat ze beiden heel aangenaam vonden. Bloom vond het ook een leuk toeval.

Er verliepen een aantal rustige weekjes op Alfea. De studentes kregen allemaal les, zoals gewoonlijk, maar het verbaasde de Winx dat Faragonda hen geen opdrachten gaf. Ze konden doen en laten wat ze wilden, en trokken er dikwijls op uit met de jongens. Maar na een tijdje begon zelfs dat hen te vervelen. Ze waren hier voor cursussen, niet om te luieren. Enkel Stella kreeg er niet genoeg van. Na een tijdje vroegen de meisjes aan Faragonda en de jongens aan Saladin of er echt niets was wat ze konden doen om zich nuttig te maken. Beide schoolhoofden glimlachten en zeiden enkel “Binnenkort”.

Zoals wel vaker gebeurde als oefening, vielen later die week de heksen van Wolkentoren Alfea aan. De Winx waren hiervan niet op de hoogte, en waren net weer een dagje gaan shoppen in Magix.
Alles ging goed, en Faragonda en Griffin hielden zich afzijdig. Plots brak er paniek uit, en Griffin en Faragonda gingen kijken. De Trix bleken zich te amuseren door iedereen, zowel heksen als feeën, te betoveren. Griffin beval de aanval onmiddellijk te staken, en de nog vechtende feeën en heksen landden onmiddellijk op het binnenplein, behalve de Trix. Faragonda en Griffin besloten samen de Trix te stoppen, maar dat liep niet echt zoals gepland: Griffin werd ook betoverd.
“Winx!”, riep Faragonda, die besefte dat ze hulp nodig had. Helaas waren de meisjes er niet, en niemand wist waar ze wel waren. De leraren en een aantal derdejaars namen het samen op tegen de Trix, terwijl de niet-betoverde eerste- en tweedejaars de Winx gingen zoeken, zowel binnen als buiten de school.

Reageer (3)

  • Lypophrenia

    leuk geschreven!!

    1 decennium geleden
  • dayxdreamer

    Roxy en Laetitia bleken een kamer te delen, wat ze beiden heel aangenaam vonden. Bloom vond het ook een leuk toeval.

    Toeval, ik dacht het niet. Faragonda zal daar wel achter zitten.

    Hou die Trix dan toch tegen!

    1 decennium geleden
  • denienie

    dat was onverwachts, maar nu snel verder met het verhaal! ik wil weten wat er verder gebeurd

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen