Foto bij Hoofdstuk 1: Brianna's B-day.

Dinsdag 12 Februari 2012 19:41

“Mam! Mama!” gilde Brianna terwijl ze met volle snelheid de trap op rende. Ze duwde haar moeders kamer deur open. “Bri! Heb ik niet gezegd dat je moet kloppen?” gilde haar moeder, die met haar kleren voor haar bijna naakte lichaam stond. Ze stormde op haar moeder af en keek haar serieus aan. “Wat is er, Bri?” zuchtte haar moeder, die snel haar truitje over haar hoofd aantrok. “Mam, ik ben bijna jarig toch?” vroeg ze. Haar moeder knikte, terwijl ze haar schoenen uit haar schoenen kast pakte. “Ik heb iets heel cools gezien op TV en ik wil het zo graag hebben!” zei Brianna enthousiast. “Lieverd, ik moet nu naar mijn werk, we praten hier wel een andere keer over.” Zuchtend verliet haar moeder de kamer, ze liep de trap af en toen de deur uit. Toen Brianna de deur dicht hoorde gaan, ging ze naar beneden en pakte de huistelefoon. Ze tikte een nummer in en hield de hoorn tegen haar oor. Ze wachtte een paar seconden. “Hallo?” hoorde ze aan de andere kan van de lijn. “Met Bri. Gil, Heb jij al gevraagt of je dat Vocaloid ding mag hebben?” vroeg ze. “Ja.” antwoorde Gillian, “en ik mag het kopen!” “Echt? Zo cool! Ik had het gevraagt maar mama had geen tijd voor me.” zuchte Brianna. “Ik vraag het morgen opnieuw, want ze heeft nu nachtdienst.”

Woensdag 13 Februari 2012 12:33

“Mam! Mama!” gilde Brianna toen haar moeder thuis kwam de volgende ochtend. Nat door de regen en vermoeid door haar werk liep haar moeder de gang in. “Wat is er, Bri?” zei haar moeder een beetje geirriteert. “Over dat ding wat ik voor mijn verjaardag wil, wilt u het alstublieft..” Brianna werd gesnauwt door haar moeder. “Bri, nu niet oke! Ik ben moe en ik ga slapen!” Haar moeder stampvoete naar boven. Brianna zette haar boze gezicht op en liet zich vallen op de bank. Haar moeder was er nooit in de avond en overdag sliep ze de hele tijd. Ze had nooit tijd voor haar, wat Brianna erg irriteerde.

Woensdag 13 Februari 2012 17:20

“Mam! Mama!” gilde Brianna toen haar moeder uit de badkamer kwam. “Gaat dit weer over dat ding voor je verjaardag?” zuchtte haar moeder. Brianna knikte en trok haar naar de computer die op de gallerij stond. Brianna wees naar het beeldscherm: “Dit wil ik.” zei ze vastberaden. Het eerste waar haar moeder naar keek was de prijs. “O niks daarvan! Kijk hoe duur het is! Je weet dat ik niet rijk ben! Hoe durf je me dit te vragen, Bri? Je krijgt dat ding niet, klaar punt uit!” gilde haar moeder die weer haar schoenen pakte op te vertrekken naar haar nachtdienst. “Fijn! Ik hoop dat je ontslagen word van je werk! Misschien heb je dan ooit tijd voor me!” gilde Brianna boos, die zichzelf opsloot in de badkamer. “Brianna! Brianna, kom eruit! Doe even normaal! Brianna!” haar moeder bonkte op de badkamer deur. “Ga dan naar je werk! Dat is toch het enige wat je doet behalve slapen! Laat me met rust!” schreeuwde Brianna terug en gaf een schop tegen de deur. “Brianna, ik praat er wel een andere keer over, oke?” Zonder op een antwoord te wachten liep haar moeder de trap af en de deur uit. Toen ze de deur hoorde dichtgaan draaide ze de badkamer deur van het slot. Met betraande ogen liep ze naar haar eigen kamer en liet zich op haar bed vallen.

Zaterdag 11 maart 2012 11:53 (Brianna’s 14de verjaardag)

“Gefeliciteert met je verjaardag, lieverd!” zei haar moeder blij. Het was zaterdag ochtend en Brianna was jarig. “Dank u mam.” zei Brianna die nog half aan het slapen was. “Hier is je kado.” zei haar moeder glimlachend “het is misschien niet wat je wilde, maar je vind het vast wel leuk.” Brianna pakte het kleine zakje aan. Ze had al zo’n vermoeden dat het niks bijzonders zou zijn. “Goh, bedankt mam.” Zei Brianna geacteerd, toen ze een dolfijn kettinkje uit het zakje haalde. “Vind je het leuk?” vroeg haar moeder trots. Brianna knikte en gaf mam een kus op haar wang.

Zaterdag 11 maart 2012 13:06 (Brianna’s 14de verjaardag)

“Bri, lieverd, ik heb een beetje nagedacht over wat je zei vorige maand.” Brianna’s moeder liep haar kamer binnen met vermoeide ogen. Ze kon blijkbaar niet slapen. “Je hebt gelijk. Ik heb heel weinig tijd voor je. Maar ik doe mijn best om het geld te verdienen, zodat we kunnen blijven leven. Het spijt me.” zei haar moeder met een gezicht vol spijt. Brianna’s ogen werden groot. “Is dit nou mijn moeder? Mijn moeder die altijd koppig is, die nooit toegeeft dat ze fout zit.” dacht ze. “Daarom heb ik ander werk gezocht en heb ik bij die andere ontslag ingedient. Ik ga nu werken als assistent leraar op een basisschool.” zei haar moeder met tranen van blijheid in haar ogen. Brianna was sprakenloos. Haar moeder ging naast haar op haar bed zitten en knuffelde haar.

Maandag 11 maart 2014 10:49 (2 jaren later, Brianna’s 16de verjaardag)

“Gefeliciteert met je verjaardag, Brianna!” Ik heb iets voor je gekocht dat je altijd al wou. “Wat dan, mama?” Haar moeder gaf haar een pakketje. “Ik heb het besteld. Ik heb er 2 jaren lang voor gespaard.” zei ze. Brianna pakte half slapend maar toch nieuwsgierig het pakketje aan. Vol moeite kreeg ze het open. Ze kon haar ogen niet geloven toen ze erin keek. Ze haalde het uit de doos. “De Vocaloid Versie 5?” zei ze vol ongeloof. Haar moeder knikte trots. “Fijne 16de verjaardag Bri..” Brianna gooide het kado naast zich op het bed en sprong op haar moeder af om haar een stevige knuffel te geven. “Dank u, dank u, dank u, dank u, mama! Ik hou zo, zo veel van u!”

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen