Foto bij 2)Een fijne familie met coole verhalen!

Eindelijk komt het vertrouwde huis van ome Charlie in zicht. Ik kijk aandachtig of ik ergens een dure auto zie staan, maar die is er niet.
Jammer...Maar ik geef de hoop niet op. Ze heeft nog een hele week om langs te komen! De auto stopt en ik ren meteen naar het huis de deur gaat open en daar staat Charlie die me meteen een dikke knuffel geeft.
"Ome Charlie!!!! Ik heb je gemist!" jubel ik.
"Ik jouw ook meisje. Wat fijn dat je er weer bent."
"Waar zijn Sue, Seth en Leah?" Charlie twijfelt even. Echt soms lijkt het alsof iedereen hier een geheim heeft.
"Die zijn even naar La Puch. Stam bijeenkomst je kent het hè." Ik weet inderdaad wat dat inhoud. Ze eten veel te veel en vertellen allemaal coole verhalen. Ik heb ze er eens over horen praten terwijl ik deed alsof ik sliep. Ik weet al wat ik deze week ga doen ik ga net zo lang zeuren tot ik een verhaal te horen krijg. Dat zal ze leren me nooit mee te nemen naar echt leuke dingen!
Charlie, mama en papa zitten nog even te praten en plots gaat de telefoon. "Ik neem hem wel!" roep ik.
"Halo met het huis van de Swan's. Je spreekt met Amy Malow."
"Amy? Met Bella."
"Bella!!!!" Ik gil het uit. Ik gil zo hard dat Charlie, mam en pap verbaasd naar me kijken.
"t'Is Bella!" zeg ik hen.
"Dat dacht ik al ja..." zegt Charlie met een kleine glimlach. Ik steek mijn tong uit. "Dat zag ik jonge dame!" hoor ik pap zeggen maar ik luister al niet meer.
"Niet te geloven zo cool dat je belt! En? Kan je komen?"
Het is even stil...O, nee.
"Ik denk van wel."
"Yippie!!!!!!!" Ik kan wel vreugde dansje doen! Weet je wat? Ik doe gewoon een vreugde dansje. Waar zijn ze anders voor?
"Ik weet nog niet wanneer precies maar ik ben zeker op tijd voor je verjaardag. Tenzij ik plots ziek wordt, maar ik voel me heel goed dus dat lijkt me niet."
"Bells als jij komt dan is dat het beste cadeau ooit!"
"Dus je hoeft dat super coole, mega leuke verjaardagscadeau niet dat ik voor je wil kopen?"
"Dat heb je me nooit horen zeggen!" zeg ik snel. Zie je, Bella's nieuwe familie is nogal rijk en super cool betekend bij hen meestal ook echt cool.
"Dan zal ik het toch maar kopen. Kan je het geloven? Na acht jaar zie ik je eindelijk in het echt." Bella lijkt net zo blij als ik. Plots staat Charlie naast me en hij vraagt of hij ook even met zijn dochter mag praten. 'Nog 1 minuutje' fluister ik.
"Denk je dat Edward heel nijdig word als ik je de hele tijd in beslag neem?" vroeg ik plagend. Zoals ik al zei, Edward is nogal beschermend dus hij verliest haar naar het schijnt niet vaak uit het oog. Maar ik wil acht jaar zusjes tijd inhalen.
"Ik denk het niet. En anders is dat pech gehad. Ik hoop alleen dat er niet te veel gasten zijn anders lijk je zo'n waardeloze gastvrouw," grapt Bella. Charlie is nu echt ongeduldig.
"Charlie wilt met je kletsen dus doei!!!"
"Dag lieverd en gedraag je hè? Ik wil trots op je kunnen zijn!"
Ik ben euh...hoe heet dat? Nu ja heel erg blij!!!!
Plots hoor ik een auto aankomen. Dat zullen Sue, Seth en Leah zijn.
Ik ren naar buiten. "Seth! Leah! Bella komt naar mijn verjaardag!!!!" Ik kan wel gillen! Zo blij ben ik.
"Ho, prinses" Seth noemt me altijd zo omdat ik vroeger steeds het verhaal van prinses Isabella wilde horen. Ik vind Seth heel aardig, aardiger dan wie dan ook. Ik ben zelfs een tijdje stiekem verliefd op hem geweest-maar dat zeg ik mooi niet. Seth hij mag mij ook heel graag. Hij speelt altijd veel langer met me dan anderen. Meestal stop ik dan zelf omdat ik denk dat hij doet alsof hij het leuk vind.
"Wat een opwinding. Ben je zo blij om mij te zien?" Hij tilt mij op in zijn veel te warme armen en zijn ogen twinkelen. Best wel vreemd dat hij zo warm is eigenlijk, ik ben zeker weten nooit zo warm zelfs niet als ik koorts heb.
En hij is ook zo groot...maar dat zijn alle jongens van het reservaat. Seth is wel geen jongen hij is zo'n vijfentwintig. Hij ziet er wel zo uit, maar nu ik er zo over na denk...Seth heeft er altijd al zo uitgezien. Ik zal er later over na denken. Nu eerst mijn plan. Al mijn hoop ligt bij Seth. Die kan me bijna nooit iets weigeren.
"Ook. Maar heb je niet geluisterd?" Ik geef hem een speels tikje op zijn hoofd "Ik zei dat Bella naar mijn verjaardag komt." Ik trek een pruillipje. "Luister je niet meer als ik wat zeg?"
"Amy, je was zo hard aan het gillen dat je van alles had kunnen zeggen,"
zei Leah. "Hoi Amy. Leah kom je mee naar binnen?"
"Dag Sue!" zeg ik snel. En even later zijn Seth en ik alleen.
"Leah heeft gelijk Amy. Maar zei je dat Bella komt? Dat is fantastisch! Komen er nog anderen?" Seth kijkt echt nieuwsgierig hij mag de Cullens graag.
"Bella zei dat Jake zou komen..." Ik frons boos.
"Wat is er Amy?" Seth lijkt het altijd afschuwelijk te vinden als ik verdrietig ben en ook nu lijkt hij zich meteen zorgen om me te maken.
"Gaat het wel?"
"Ik durf te wedden dat Bella wel al jullie coole verhalen heeft gehoord. Maar ik tel weer niet mee." Ik kijk expres heel erg verdrietig.
"Amy dat moet je niet zeggen. Ik zou ze je nu meteen allemaal vertellen als je er oud genoeg voor was. Het zijn best wel enge verhalen en..."
"Alsjeblieft?" Ik kijk heel zielig. Ik voel me bijna schuldig als ik zie hoe hij met zichzelf worstelt.
"Oké dan." Fluistert hij. "Ééntje maar dan hou je erover op. Oké?" Ik knik en leg mijn hand op mijn hard.
"Erewoord," zeg ik.
Hij zet me neer en loopt even naar binnen. Als hij terug komt kijk ik hem nieuwsgierig aan. "Ik heb gezegd dat je staat te stuiteren van de energie en dat ik met je ga wandelen," zegt hij met een knipoog.
"Oké, weet je zeker dat je dit wilt horen? Het is best wel een spannend verhaal." Ik knik vastbesloten.
"Goed, ik ga je het verhaal vertellen van Taha Aki. Je moet weten, volgens de legendes waren we ooit geestenkrijgers. We konden onze geest uit ons lichaam tillen en zo de wind beheersen en met dieren praten."
"Cool," fluister ik.
"In de tijd van Taha Aki was er een krijger Utlapa. Hij wilde een leger van geestenkrijgers vormen maar Taha Aki kwam achter zijn plannen en verbande hem.
Als geestenkrijgers in de geestenwereld waren konden ze elkaars gedachten horen zie je. En zo wist Taha Aki van Utlapa's duistere dromen. Utlapa wilde wraak. Hij kon Taha Aki niet doden want dan zouden de andere krijgers wraak nemen maar wat moest hij dan doen?
Onze opperhoofden zorgden erg goed voor ons en in die tijd betekende dat ook dat ze regelmatig in hun eentje naar de geestenwereld gingen om uit te kijken voor gevaar. Dat deden ze op een heilige plaats in de bergen. Utlapa volgde Taha Aki en van zodra hij zeker was dat Taha Aki's geest ver weg was verliet hij zijn eigen lichaam. Taha Aki hoorde Utlapa's plan maar zelfs de wind kon hem niet redden. Utlapa nam Taha Aki's lichaam over en zorgde dat zijn eigen lichaam onbereikbaar was.
Taha Aki volgde Utlapa naar het dorp en zag hoe hij zijn plaats als opperhoofd innam. Eerst gebeurde er niet veel vreemds behalve dan dat Utlapa een verbod invoerde op reizen naar de geestenwereld. Hij beweerde dat het niet meer veilig was.
Na een tijd begon hij echte veranderingen door te voeren. Hij kon geen geestenleger vormen omdat de anderen dan zouden ontdekken dat hij Taha Aki niet was. Dus nam hij genoegen met de stam. Hij nam nieuwe jonge vrouwen hij vocht niet meer zij aan zij met de andere krijgers hij eiste het beste voedsel en dat soort dingen. Hij was een tiran en niemand kon iets doen. Taha Aki sloot een bondgenootschap met een wolf hij was de geestenwereld beu en verlangde naar een lichaam. Hij deelde het lichaam met het dier en ging als wolf naar zijn stam. Daar probeerde hij duidelijk te maken wie hij was. Utlapa gaf opdracht de wolf te doden en verstopte zich bang dat het Taha Aki was."
"En terecht!" riep ik
"De krijgers waren verward en één van hen besloot op onderzoek uit te gaan. Hij betrad de geestenwereld en Taha Aki verliet de wolf onmiddelijk. De krijger wist meteen wat er aan de hand was en verwelkomde zijn opperhoofd."
"En ging hij de anderen toen vertellen dat het stamhoofd een bedrieger was? Hebben ze die Utlapa een pak slaag gegeven?" vroeg ik enthoesiast.
"Nee, Utlapa snoerde hem de mond. Taha Aki was zo kwaad. Hij dook terug in de wolf en wilde het Utlapa de keel doorbijten, maar zijn woede was te menselijk voor de wolf. De krijgers zagen hoe het beest begon te trillen en ineenkromp tot een mens. Taha Aki."
Ik kon Seth alleen met open mond aanstaren.
"Hij zag er niet zo uit als vroeger-hij was groter machtiger-maar de Krijgers hadden hem als geest gezien. En dat is nog de beste vergelijking. Taha Aki leek op een tastbare versie van zijn geest.
Utlapa probeerde te ontsnappen en hij was sneller dan de andere krijgers maar niet sneller dan Taha Aki. Toch niet als die zijn wolven gedaante aannam. Taha Aki veranderde in een wolf, dode Utlapa en redde zo de stam." Ik bleef even met stomheid geslagen staan en vloog Seth toen om de hals om hem een zoen op de wang te geven.
"Dat was het coolste verhaal ooit!!! Bedankt Seth!" We grijnsden naar elkaar en liepen naar het huis.

Reageer (2)

  • LightRose

    GA PLEASE SNEL VERDER MET DE ANDERE VERHALEN!!!!!

    JE SCHRIJFT GEWELDIG!!!!!!!!...JIJ BENT GEWELDIG!!!!

    1 decennium geleden
  • MeggieVamp18

    Super leuk hoofdstuk, hij vertelt haar eigenlijk gewoon de waarheid over hun :P:P
    Geweldig,, kudoo!!
    Kga gauw verder met de andere verhalen :D:P
    Heel snel verderr ;)

    Xx meggie (K)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen