Foto bij WS ~ 27

(Tom)

“We moeten het haar geven Bill,” Hij beet op zijn onderlip. “Het is zo pijnlijk. Ze heeft nog niets gevraagd over haar moeder of over wat er gebeurt is want volgens mam heeft ze de politie verteld dat ze de reden niet kent,”
“Haar oude spullen mag ze toch wel terug hebben, ze heeft er recht op,” “Ik weet het,”

Zijn hoofd viel vermoeid op de leuning van de sofa. “We geven haar de doos en ze mag zelf kiezen wat ze er mee doet.” Ik kreeg de kans niet meer te antwoorden toen we de deur hoorden open gaan. “We zijn terug!” hoorde ik mam roepen. Niet veel later verscheen Nyree in de woonkamer. Ik had nooit echt kunnen beschrijven wat voor haarkleur ze had. Het was niet echt ros, maar ook niet bruin. Meer iets koperachtigs.

“Whauw Nyr,” glimlachte Bill breed. Haar lange haar hing sluik over haar schouders en de pony deed haar ogen extra uitkomen. Ze was beeldschoon.
“Echt mooi,” lachte ik breed. “Bedankt,” glunderde ze.

“We moeten je iets geven.” Bill viel meteen met de deur in huis. Hij wou hier niet mee wachten. Je wist nooit hoe ze zou reageren. “Je mag kiezen wat je er mee doet,” Haar wenkbrauwen maakten een kronkel. “We zijn het daarstraks gaan ophalen, het stond bij ons thuis.”

Mam liet ons alleen en ging naar de keuken. “Spannend,” glimlachte ze en kwam naast me zitten in de zetel. Ik kon de shampoo van haar haar ruiken. Bill kwam terug binnen met de doos. Er stond ‘Nyree’ op in mam haar handschrift.

Ze staarde naar de doos die hij aan haar voeten op de grond had gezet. Ik boog me naar haar toe. “Het zijn je oude spullen,” Ze maakte enkel een ‘Oh’ geluidje. “Je hoeft het niet open te maken als je niet wil. Je mag er mee doen wat je wil,” Ze keek weer naar Bill. Zijn ontschminkte ogen keken haar afwachtend aan. Hij was bang voor haar reactie. “Ik wil ze zien,” fluisterde ze. “Wil je alleen zijn?” “Neen, blijf alsjeblieft.”

Met veel zorg opende ze de kartonnen doos. De flappen waren al versleten van het open en toe doen en de verhuis. Bill keek me bang aan. Wat moesten we doen als ze vragen begon te stellen?

Reageer (4)

  • SilverSoul

    Aaw, heel mooi!
    Snel verder! (:

    Xxx <3

    1 decennium geleden
  • Mikrokosmos

    verderrr! x

    1 decennium geleden
  • ProudAlien

    awhh
    nice geschreven!
    Ben benieuwd hoe ze gaat reageren.
    Snel verder!!! <3(H)
    p.s. Je schrijft zo mooi!

    1 decennium geleden
  • Noorhelm

    snel verder! mooi geschreven!
    x

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen