Foto bij 5. Christmas and those awful stuff.

No one really wants to think of his or herself as a Slytherin. Every Slytherin we’ve met in the books has been cruel, nasty, and if nothing else, in a family of Voldemort supporters. But aren’t we all just stereotyping? I’m a Slytherin student, and it’s about time one of us stood up for the house.

Kertmis kwam dichterbij. De meeste leerlingen gingen naar huis, maar ik zeker niet. Wat ik erg jammer vond is dat Ron en Harry ook bleven, Hermione ging ook weg. Zij had Muggle ouders, stupid little mudblood. Draco ging wel naar huis, dat vond ik jammer. Ik wilde contact met hem opnemen. Ik had geen reden om Harry te haten, of wel? Ik werd op dezelfde avond gevonden, hoor ik dan niet ook beroem te worden? Nee hoor, Harry met zijn littekentje werd beroemd! Het kleine jongetje verloor zijn ouder, wat zielig. Misschien heb ik ze wel verloren? Misschien heeft Voldemort mijn ouders eerst vermoord, lichamen vernietigd en mij alleen gelaten? En daarna naar Harry's huis gegaan, of had hij mijn ouders als laatst vermoord en had ik hem verslagen? En nu moest ik twee weken met hen door brengen. Fred, George en Percy bleven ook, maar geen haar op hen hoofd die denkt dat ze met mij moesten omgaan om welke reden dan ook. Als zij niet wilden, dan ik ook niet. Ik gaf het op, het was nu wel goed.

De grote zaal werd mooi versierd in het weekend voor kerst. Ik zag hoe sommige afscheid van elkaar namen en vertrokken. Ik zat op de afdelingstafel met mijn voeten op de bank en keek toe. Niemand die afscheid van mij nam, ik vond het niet erg. Ze wilden niks van mij weten of aannemen, ze waren Harry Potter-fan, walgelijk. Dan had ik er ook geen zin in.
Uiteindelijk waren er maar een paar leerlingen over. Ik zag de familie Weasley met Potter. Ze speelden Wizard Chess, nee dankje, veel te saai. Ik zag ze soms achterom kijken, naar mij. Ik vroeg me af waar ze over praatten, maar ik had geen zin in om dichterbij te schuiven om mee te luisteren. Ik pakte mijn toverstok. Ik had hem nog niet grondig bekeken. Ik had die vlier wel gezien, maar ik zag nu pas dat er een slang in gegraveerd was. Ik streek met mijn wijsvinger over de slang heen, het hoorde er niet bij, hij was er door iemand ingegraveerd. Door Salazar Slytherin wellicht. Ik liet de deuren open en dicht slaan met mijn toverstok. Leerlingen keken geïrriteerd om. Ik liet de deuren harder klappen. Professor McGonagall hield de deuren tegen aan de andere kant van de deuropening. Ze liep haastig naar me toe en pakte mijn toverstok af.
'Zag, mag ik mijn stok terug?' vroeg ik op een arrogante toon.
'Nee, met zulk gedrag verdien je geen toverstok of een plek op Hogwarts!' kraaide ze. Ik greep mijn toverstok uit haar hand en keek haar met een vuile blik aan. Daarna verliet ik de grote zaal.

Op kerstochtend lagen er pakjes aan het eind van mijn bed. Ik was alleen op de slaapzaal, ieder meisje van mijn jaar was ging naar huis. Dus had ik instrumenten meegenomen en die laten bespelen. Ook had ik veel snoep en andere lekkernijen die ik in mijn eentje opat. Ik had maar twee pakjes, dat waren er twee meer dan ik had verwacht. Ik kreeg een tandenborstel van Ashley en het andere pakje was van Dumbledore. Daarin zat een dik boek over het bestrijden van zwarte magie, heel saai. Ik donderde het boek op Hermione's bed, zij zou het wel leuk vinden.
In de grote zaal werd ik gedwongen om naast Ron Weasley te zitten. Er waren honderden kalkoenen en puddings. Ook waren er magische knalbonbons, waarmee iedereen zat de klooien. Er werden met cadeau's die in de knalbonbons zaten gegooid. Na het ontbijt zag ik de Weasley's en Harry naar buiten gaan om met sneeuw te spelen, mij niet gezien. Maar ik wilde wel graag naar buiten. Het was weliswaar verschrikkelijk koud. Ik zocht naar mijn wintergewaad maar kon die niet vinden. Ik keek onder mijn bed, daar zag ik het gewaad van Salazar. Wat moest ik ermee? Ik dacht er niet bij na, ik pakte het gewaad en deed die om. Ik knoopte mijn Gryffindor sjaal om mijn hals. Een rare combinatie; Slytherin en Gryffindor. Hoe zou ik het noemen? Slythindor? Grytherin? Ik verliet de leerlingenkamer en liep door het kasteel. Schilderijen verafschuwden mijn gewaad met mijn sjaal. Ik grijnsde alleen, ik kon het wel aan, ik overleefde het hier wel. De Dikke Dame ging door andere schilderijen en zag mij.
'Een schande voor Gryffindor! EEN SCHANDE!' gilde ze. Ik zag haar wegkruipen. Ik liep dichter naar het schilderij toe, ze zakte helemaal in een. Ik hoorde voetstappen, ik keek voor me uit en zag Dumbledore naar mij toe lopen.
'Het gaat als een lopend vuurtje door het kasteel heen. Ze willen je opnieuw laten indelen,' vertelde hij,'maar dat kan natuurlijk niet!'
'Waarom niet?' vroeg ik hem.
'Zou je het willen?'
'Nee.'
'Alstublieft, Dumbledore! Ik begin me te schamen voor mijn afdeling,' hoorde ik Haast Onthoofd Henk. Hij kwam eraan zweven en stopte vlak voor Dumbledore.'Alstublieft, Foppe begint nu al en ze loopt nu hoogstens 20 minuten door het kasteel!'
'Ik kan dat niet doen, Henk,' reageerde Dumbledore rustig. Henk keek me aan, zuchtte, en vloog door de muur heen.
'Waarom wil je niet bij Slytherin?' vroeg Dumbledore. Ik liep door, ik liep gedwongen met hem mee.
'Ik hoor toch bij Gryffindor? En bovendien; ik ben niet slecht,' antwoordde ik.
'Wie zegt dat Slytherin slecht is?'
'Zo'n beetje iedereen, zelfs de Slytherins zelf!' riep ik uit.'Waarom ben ik überhaupt bij Gryffindor ingedeeld?'
'Je hebt het hart van een Gryffindor. Jij zat in een weeshuis, maar je hebt nooit die kinderen gekweld, hoe erg ze ook konden zijn. Voldemort zat ook in een weeshuis, hij was degene die de kinderen martelde. Toen jij hier op Hogwarts kwam, was je nog hetzelfde. Maar nu, je bloed maakt contact met je hart, je begint op Salazar te lijken en wellicht ook op Voldemort in zijn jonge kindertijd in het weeshuis. Ik weet niet hoe het nu zit met je ouders, geef me tijd.' Hij legde een hand op mijn schouder, trok daarna zijn hand weer terug en liep snel door. Ik ging de andere kant op, naar de slaapzaal om mijn mantel weer af te doen.

Het was nog kerstvakantie. Ik lag in mijn bed en kon niet slapen, ik voelde me verschrikkelijk alleen. Misschien moest ik toch contact maken met Harry en met hem praten. Ik deed mijn pantoffels aan en liep de slaapzaal uit. Op het zelfde moment zag ik Harry door het portretgat kruipen. Waar ging hij heen? Ik wachtte even en ging toen ook door het gat. Ik zag hem nog net de hoek omgaan, haastig ging ik achter hem aan. Ik lichtte mijn toverstok om te kijken waar ik liep. Ik zag Harry door een deur gaan. Vanaf de andere kant van de gang zag ik Dumbledore, hij liep naar de deur en ging daar ook door heen. Wat was er aan de hand? Ik liep naar de deur en luisterde af.
'Harry, wat doet deze spiegel?' hoorde ik Dumbledore vragen.
'Hij laat je zien wat je echt wil?' antwoordde Harry vragend.
'Ja, en nee,' reageerde Dumbledore,'hij kan je ouders niet meer terug halen, Harry. Sommige tovernaars zijn voor deze spiegel weggekwijnd, daarom wil ik je vragen niet meer opzoek te gaan. Morgen krijgt de spiegel een nieuw onderkomen.'
Hij en Harry liep weer richting de deur.
'Nox,' fluisterde ik. Mijn toverstok ging uit. Ik ging achter een pilaar staan en wachtte tot Harry en Dumbledore weg waren. Daarna ging ik naar binnen, daar zag ik een spiegel staan. Ik ging voor de spiegel staan. Ik schrok van het beeld wat ik zag. Ik zag een man met rood haar en een lange baard. Zijn gezicht was wit en hij had groene ogen. Ik zag het wapenschild van Gryffindor op zijn borst glinsteren. Daar naast stond een man met lange, grijze haren een een lange, puntige baard. Ik zag het zelfde gewaad als die van mij met het wapenschild van Slytherin, dat moest Salazar Slytherin zijn en die andere Godric Gryffindor. Wat was dit? Harry zag zijn ouders, dat hoorde ik. Logisch dat hij dat zag, maar ik zag Salazar en Godric. Die kende ik niet. Wat je het liefst wil, toch? Geen idee dus of ik een Gryffindor of Slytherin was. Ze hadden me beter bij Hufflepuff kunnen plaatsen. Ik pakte mijn stad, verlichtte die weer en vertrok, weer terug naar de leerlingenkamer, hopend dat ik het allemaal ging vergeten...

Reageer (1)

  • Spotgaai

    Geweldig :Y)
    Snelverder<3

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen