Als mijn naam wordt genoemd knipoog ik naar Rue, we wensen elkaar succes en ik loop naar binnen.
Ik zie 9 mensen achter een buffet zitten. Aan de vele lege wijnflessen zie ik dat er al veel wijn doorheen is gegaan.
Ik mompel een begroeting en ze zeggen dat ik mag beginnen. Ik pak een zwaard en ik vraag om de beste zwaardvechter als partner. Er komt een lange man met een baard binnen. ‘Verwonden mag’ grinnikt een man aan het lange buffet. Je ziet dat ze veel van mij verwachten.
Ik begin met een klap op zijn zwaard en mijn vechtpersoon komt naar boven. Altijd als ik begin te vechten lijk ik een ander persoon, die ik haast niet in bedwang kan houden. We vechten en je ziet meteen dat ik de betere ben. Eerst haal ik zijn been open, en dan zijn wang. Dan sla ik met het botte stuk van mijn zwaard boven op zijn hoofd zodat hij bewusteloos raakt en ik boor mijn zwaard in het plafond.
Ik ga naar het messenonderdeel en ik pak de meest imposante en gruwelijke exemplaren. Ik pak 4 messen in iedere hand en ik gooi met mijn rechterhand messen naar de oefendummie, en met mijn linkerhand gooi ik messen naar een werpbord toe. 2 belanden rond de roos, de andere 2 heb ik op de rand gegooid. Bij de dummie hebben 2 messen de arm en been doorboord, de andere steken uit zijn borst. Je moet het nu laten zien. Geef ze een held.
Ik pak een speer, ik bedenk dat de dummie Cato is en in een worp spies ik het hoofd van de dummie. Het hoofd laat los en hangt nu aan de speer tegen de muur aan. Dat lucht op.
Je ziet dat ze onder de indruk zijn. Ze knikken goedkeurend, maar beginnen weer snel uit hun volle bekers wijn te drinken en een enorme vis te schransen.
Ze zeggen niets, dus ik steek mijn hand op als wijze van groet en ik loop weg met een enorme grijns op mijn gezicht.
Ik loop naar mijn kamer waar ik moe op mijn bed ga liggen. Ik spreek Rue en de anderen vanavond wel. Nu even uitrusten. Straks ga ik nog vermoeid de arena in. Niet dat dat gebeurd met al dat uitslapen.
Na een paar uurtjes word ik gewekt, omdat we naar de cijfers gaan kijken. Ik sta een beetje op de achtergrond zodat ik mijn gezicht niet in de plooi hoef te houden.
Als eerst zijn de beroeps aan de beurt. Ze halen allemaal tussen de 8 en de 10. Cato haalt een 10. Ik grom. Misschien is hij wel mijn grootste concurrent.
Lart haalt een 7. Ik zou niet weten wat hij ze heeft laten zien maar het moet wel indrukwekkend zijn geweest.
Dan is het moment dat ik aan de beurt ben. Het cijfer verschijnt.
10!
Iedereen begint te juichen. Ik kan niet zeggen dat ik niet tevreden ben. Het is niet hoger dan Cato maar ook niet lager. Ik weet zeker dat Demeter nu keihard staat te juichen in district 11.
Rue haalt verassend een 7! Iedereen feliciteert haar. Morgen moet ik maar eens vragen wat ze heeft gedaan.
Ik kijk nog maar met een half oog als ik zie dat vuurmeisje een 11 haalt. Een 11! Cato is misschien wel niet mijn grootste concurrent, maar vuurmeisje. Ik begin keihard te schreeuwen en ik begin op het vuurmeisje te schelden. Rue kijkt mij angstig aan, en Seeder slaat beschermend een arm om haar heen.
‘Oprotten Thresh, ga je kamer maar kapot maken,’ zegt Chaff.
Ik schop een vaas omver en op mijn weg naar mijn kamer schop ik alles wat op mijn weg ligt kapot. Wat heeft ze gedaan om die vreetzakken haar een 11 te geven?! Ik heb alles gegeven, en zij krijgt een 11? Heeft ze gestript ofzo?
Ik begin alles in mijn kamer kapot te maken om mijn woede weg te laten ebben. Dan val ik in slaap in gedachten hoe ik vuurmeisje en Cato ga vermoorden. Als ik wakker wordt, is een Avox mijn kamer aan het opruimen. Ik help hem met opruimen en dan bedank ik hem. Ik heb medelijden met de Avoxen. Ze hebben allemaal iets tegen het Capitool gedaan, daarom heb ik respect voor hun. Ik hoop dat Rue niet weet dat hun tong eraf is gehaald.
Do klopt al vroeg op mijn deur met het bericht dat we ons moeten klaarmaken voor de interviews. Terwijl Chaff en ik naar Floret lopen, geeft Chaff mij wat instructies en tips voor het interview. Het belangrijkste is dat ik mijn strategie behoud; nors en afstandelijk.
‘Thresh, moest je gisteren nou zo kwaad worden? Rue is doodsbang voor je geworden,’ zegt Chaff.
‘Wat maakt mij dat nou uit,’ bits ik terug. Chaff haalt zijn schouders op.
Floret geeft mij een eenvoudig maar mooi pak. Het bestaat uit een zwarte blouse met een lange broek. De blouse hangt open zodat je mijn borst ziet, en de blouse hangt nonchalant over mijn broek heen. Ik denk aan Grannie, hoe ze mijn vader altijd in zijn nette pakken hielp. Ze zou mijn pak meteen afkeuren, daarna mijn knoopjes dichtdoen en mijn blouse in mijn broek doen. Ik zucht. Was ze hier maar bij mij. Gelukkig ziet ze mij vanavond weer.
Na gisteren ben ik van plan om niet meer te praten met Rue, dat is beter voor ons beiden. Ik twijfel er steeds meer aan of ze wel weet dat ik haar ga beschermen. Dat is niet erg, anders gaat ze maar teveel van mij uit, dat ík haar wel bescherm.
Als de interviews beginnen zitten we met z’n 24e in een halve cirkel. Caesar Flickerman ziet er dit jaar weer verschrikkelijk uit. Kobaltblauw haar op een nachtblauw pak, beplakt met honderden piepkleine bolletjes.
Als eerste loopt het meisje van district 1, Glinster, naar Caesar toe. Ik moet toegeven, ze ziet er niet verkeerd uit. Dat moet ook wel, want ze leeft in een van de rijkere districten. Ze heeft genoeg geld om zichzelf te voeden en te verzorgen.
Ik let goed op de interviews, want wie weet voor wie ik nog meer moet oppassen.
Het meisje uit 7, Belle, lijkt net op een vos met haar lange rode haren. Ik bedenk haar strategie opnieuw. Ongrijpbaar. En ik denk dat ze dat ook gaat worden.
Lart doet het heel leuk, hij maakt samen met Caesar grapjes. Hij maakt nog een grap over mij, en meteen waren mijn positieve gedachtes over hem weg. Ik hou er niet van als mensen de spot met mij drijven.
Na Lart is Rue aan de beurt. Ze ziet er lief uit in haar fijne jurk met vleugeltjes en al. Caesar doet heel lief tegen haar, feliciteert haar met haar 7 en hij vindt haar er heel mooi uitzien. Als hij vraagt wat haar sterkste punt is, twijfelt ze niet, net zoals toen Seeder het vroeg. Ze antwoord dat als we haar niet te pakken krijgen, dat we haar ook niet kunnen doden.
Dan ben ik aan de beurt. Ik trek mijn o zo geliefde angstaanjagende blik en ik loop naar Caesar. Hij strekt zijn arm uit om mij een hand te geven, maar ik ga zitten zonder hem een blik waardig te gunnen. Het publiek smult van mijn norse houding.
Caesar vraagt mij een paar nietszeggende vragen, waarop ik alleen antwoord met ja, nee, of ik zwijg. De enige keer dat hij mijn aandacht krijgt is als hij vraagt wie ik denk dat er gaat winnen.
‘Iemand uit district 11,’ antwoord ik. Ik trek arrogant mijn mondhoeken omhoog, en ik krijg een daverend applaus. Alle sponsoren houden mij in hun achterhoofd. Caesar zegt: ‘Veel succes Thresh, tribuut uit 11.
‘Doe geen moeite,’ antwoord ik en ik loop zonder Caesar te bedanken naar mijn stoel toe. Dat wordt wat als ik win, en ik mijn winnaarsinterview krijg.
Nu zie ik hoe vuurmeisje eruit ziet. Alweer haar beroemde vlammen. Ze heeft een gezellig gesprek met Caesar, maar ik vergeet die 11 niet. Dit meisje heeft een geheim, en daar moet ik achterkomen.
Vuurjongen komt naar voren, en vanaf de eerste seconden heeft hij het publiek in zijn zak. Ze lachen constant en roepen naar hem. Dan vraagt Caesar over meisjes, en Peeta geeft toe dat hij verliefd is op Katniss. En dan doet hij het weer, het publiek ontploft. Niemand heeft dit verwacht, ook Katniss niet, dat zie je aan haar gezicht. Ik weet zeker dat heel het Capitool dit onthoudt, en de interviews van de andere tributen zijn ze vast al vergeten. Maar is deze liefde echt, of allemaal doorgestoken kaart?

Reageer (1)

  • xGESTOPT

    hihi heeft ze gestript ofzow, en ik mag Tresh opeens niet meer door die interview

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen