Toen ik weer wakker werd was het ochtend. Ik ging rechtop zitten en rekte me uit. Ik keek naar buiten en zag dat de zon scheen. De bladeren van de bomen waren in allerlei prachtige kleuren en er was geen wolkje aan de lucht. Ik bleef nog even kijken totdat er op de deur werd geklopt. ''Binnen,'' zei ik en er kwam een Elf binnengelopen. ''Goedemorgen Vrouwe Erulissë,'' zei de Elf en hij maakte een kleine buiging. ''Ik kom met nieuws van Heer Elrond.'' Ik stond op en liep naar de spiegel toe. ''Wat is het nieuws van Elrond?'' vroeg ik terwijl ik mijn haar borstelde. ''Heer Elrond nodigt u uit om vanmiddag naar een bijeenkomst te komen. Het gaat over een zeer belangrijke kwestie.'' Ik draaide me naar de Elf toe en keek hem aan. ''Waar gaat het over dan?'' vroeg ik. ''Het is zeer geheim. Ik kan u helaas niet vertellen waat het over gaat, omdat ik het zelf ook niet weet.'' Ik keek hem nog even aan en glimlachte toen. ''Dank je voor het melden,'' zei ik en de Elf maakte weer een buiging en liep de kamer uit.

Die middag ging ik naar de bijeenkomst toe. Ik had een lange witte jurk aan met zilveren versiersels. Het kleurde mooi bij mijn haar. Toen ik bij de plaats aankwam zat iedereen al. Elrond stond op. ''Je bent laat Erulissë,'' zei hij en ik boog mijn hoofd. ''Goheno nin,''(Het spijt me) zei ik en Elrond glimlachte. Ik liep iedereen langs in de kring. Er zaten Mensen, Dwergen en Elfen. Ook zat er een Tovenaar en een klein mannetje met harige voeten. Toen ik bij een van de Elfen kwam ging hij staan. Ik keek verrast op en keek hem aan. ''Dat valt me tegen van je Erulissë,'' zei hij. Ik keek hem verward aan. ''Sorry?'' Hij lachte even en toen herkende ik hem. ''Legolas!'' riep ik blij en ik omhelsde hem. ''Im gelir ceni ad lín!(Ik ben zo blij om je weer te zien!) Ik herkende je niet!'' zei ik en ik liet hem los. Elrond kuchte even en ik keek schuldig. ''Sorry Heer,'' zei ik en ik ging in de stoel naast Elrond zitten. Toen ik zat stond Elrond op en begon te spreken.

''Frodo breng de ring,'' zei hij en hij gebaarde met zijn hand naar de tafel die in het midden van de kring stond. Het kleine mannetje stond op en liep aarzelend naar de tafel en hij legde er een kleine ring op. Er klonk geroezemoes in de kring maar ik kon me niet concentreren op mijn omgeving. De ring was wat mijn aandacht trok en ik kon mijn ogen er niet vanaf houden. Ineens begon mijn hart sneller te kloppen en ik voelde angst in me opkomen. Ik begon sneller te ademen en ineens zag ik mijn droom van vanacht weer. Nu kon ik het dus officieël een visioen noemen. Hoe langer ik naar de ring keek hoe angstiger ik werd. Ookal waren het maar een paar minuten, het moment leek uren te duren. Ondertussen waren een paar mensen ruzie aan het maken over waar de ring naartoe moest gaan. Ver weg hoorde ik ook de stem van Legolas en iets over Aragorn en Boromir en Gondor. Toen kon ik er niet meer tegen en greep naar mijn hoofd en slaakte een gil. Ineens was het helemaal stil en iedereen keek naar me. Elrond knielde naast me neer en Legolas ging naast me staan. Elrond pakte mijn hand en keek me aan. ''Wat heb je gezien?'' zei hij en ik deed mijn ogen open. Ik wist niet goed waar ik heen moest kijken zolang het maar niet in de richting van de ring was. Legolas hurkte naast me en pakte mijn andere hand, net als Elrond. ''Vannacht,'' zei ik moeizaam, ''had ik een droom. Eigenlijk was het meer een nachtmerrie. Voor wie mij niet kennen, soms krijg ik beelden te zien in mijn dromen over de toekomst. Een visioen, zoals de droom van vannacht. Wat ik zag was die... ring.'' Ik slikte even en ging toen verder. ''En ik zag... Hem.'' Geroezemoes klonk weer maar Elrond gebaarde ze om stil te zijn. ''Ik zag hem en de wereld, maar niet zoals wij die nu kennen. De wereld brandde. Samen met haar mensen en alles wat goed is in deze wereld. En het kwam door hem.'' Elrond liet mijn hand los en stond op. Legolas hield mijn hand nog even vast en kneep er zachtjes in. Ik glimlachte flauw naar hem en hij lachte terug, waarna hij opstond en weer op zijn plaats ging zitten. ''Jullie hebben gehoord wat Erulissë heeft gezien. Dit is wat zal gebeuren als de ring zal blijven bestaan. Sauron en de ring zullen ooit weer herenigd worden en onze wereld zal ten onder gaan. We hebben maar één keuze. De ring moet vernietigd worden.''

Reageer (5)

  • Evatjeeee

    Verderrrrrrer

    9 jaar geleden
  • Assje

    Ga je nog verder met dit verhaal? Ik vind het mooi geschreven (flower)
    Xxx

    1 decennium geleden
  • xCarpeDiemx

    MOOOI!!!
    Snel verder!

    1 decennium geleden
  • Legolaslove

    supermooi ga please veder:)

    1 decennium geleden
  • Allysae

    verder het is echt goed

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen